18 жовтня у Львові виступить письменник Юрій Іздрик

//

Nelegal

У вівторок, 18 жовтня на головній сцені Театру Лесі Українки відбудеться літературний вечір відомого українського письменника Юрія Іздрика. Модеруватиме письменник, музикант, культурний діяч Григорій Семенчук. Вхід вільний.

Юрій Іздрик читатиме улюблені вірші тисяч читачів, зокрема і з одного з найновіших видань – поетичної збірки-фотоальбому «Naked one», що вийшла у видавництві Meridian Czernowitz 2020 року. Книжка вміщує вірші поета та ню-фотопортрети Іздрика авторства київської фотографки Насті Тєлікової.

«Ця книжка – своєрідний coming out зрілого чоловіка, зневіреного як у силі поетичного слова, так і в силі воскресаючого духу, – розповідає Іздрик. – Залишається тільки тіло. Смертне тіло. Оголене тіло. Naked one».

За словами письменника, він не часто вилазить зі своєї мушлі – калуської квартири й уже давно провадить усамітнене життя. Тому і не любить подорожувати. Тур, навіть у три міста (Тернопіль–Луцьк–Львів) – непересічна подія для поціновувачів літератури загалом та творчості Юрія Іздрика зокрема.

Онлайн-трансляція читань відбуватиметься на facebook-сторінках фестивалю “Місяць авторських читань”, ЛМГО “Мистецька рада “Діалог”, Lviv City of Literature.

Організатори вечора – ЛМГО “Мистецька рада “Діалог”. Подія відбувається у межах роботи Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні», за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz. Проведення цього проєкту можливе за підтримки американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Розклад виступів письменника у інших містах – за посиланням.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.