21 червня відзначаємо свята йоги, гідрографії, гуманізму, скейтбордингу та музики

//

sashko

Міжнародний день йоги

48eb8b3547124e74bb1003f63854d0de-quality_70xresize_crop_1xallow_enlarge_0xw_750xh_463

Генеральна Асамблея ООН 11 грудня 2014 року офіційно оголосила 21 червня Міжнародним днем йоги (резолюція №69/131). Дату обрали з огляду на те, що це найдовший день у році (день літнього сонцестояння) у Північній півкулі і має особливе значення у багатьох частинах світу.

«Проголосивши 21 червня як Міжнародний день йоги, Генеральна Асамблея визнала величезні переваги цієї позитивної практики та її невід’ємною сумісності з принципами та цінностями Організації Об’єднаних Націй», – зазначив тодішній Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

Йога – це духовна, ментальна та фізична практика задля зміни свідомості, психіки, тіла. Це надзвичайно корисне заняття, яке допоможе вам бути у формі тілом і духом, ви будете зібрані, ментально, духовно та фізично сильні.

У Європу йога прийшла наприкінці ХІХ – на початку ХХ століття та стала надзвичайно популярною у 1980-х як система фізичних вправ. Але насправді йога – це значно більше, ніж просто вправи, вона змінює онтологічний статус людини у світі. Обов’язково спробуйте. А розпочати можете просто сьогодні, у Міжнародний день йоги!

У Львові з 2015 проводиться щорічний фестиваль медитації та здорового способу життя «Львівський день йоги», приурочений до святкування Дня йоги. Традиційно з 1 до 22 червня цей фестиваль об’єднує зацікавлених львів’ян і гостей міста метою бути здоровими, сильними, бадьорими та щасливими. 2019 року у Львові в Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького відкрили перший в Україні Парк йоги.

Всесвітній день гідрографії

img_top

Дату 21 червня для відзначення Всесвітнього дня гідрографії Генеральна Асамблея ООН обрала на честь річниці заснування Міжнародної гідрографічної організації (заснована 1921 року). Тож, згідно з резолюцією A / RES / 60/30 «Світовий океан» і морське право, щорічно цього дня святкуємо Всесвітній день гідрографії.

Гідрографія як галузь науки вивчає, описує та вимірює особливості океанів, морів і загалом водойм. Дослідження гідрографії має велике значення для управління водними ресурсами. Цей день має на меті підвищити рівень обізнаності щодо гідрографії та її важливості у житті людей. Адже саме завдяки роботі науковців у галузі гідрографії ми знаємо так багато про водойми та водосховища, з яких використовуємо воду.

Всесвітній день гуманізму

cooperation111-1024x685

День північного літнього сонцестояння Міжнародний гуманістичний і етичний союз разом із Американською гуманістичною асоціацією оголосили Всесвітнім днем гуманізму. Цей день має на меті поширити інформацію про гуманізм, щоб люди знали про те, що варто любити та поважати один одного.

Гуманізм – це позиція з точки зору філософії та етики, яка ставить людське життя та людину на перше місце. Поняття гуманізму вперше виникло в епоху Відродження, батьком гуманізму вважають Франческо Петрарку.

Цього дня варто робити хороші справи, звернути увагу на прохання людей. А добрі справи вам обов’язково повернуться! Проведіть день із користю та задоволенням для себе і людей, які вас оточують.

Міжнародний день скейтбордингу

1_1544709820_c

Скейтбординг придумали у США серфери, які через погодні умови не завжди могли підкорювати хвилі. Сталося це приблизно в 40-50-х роках минулого століття. Скейтбординг – це крутий вид спорту, який привернув увагу багатьох юнаків і дівчат, і нині фактично в кожному місті є спеціальне місце, відведене для цього заняття. Скейтбордисти утворили власну субкультуру, адже це ще й модний вид спорту для підлітків 15-19 років.

2004 року у США за ініціативи скейтбордистів Західного узбережжя США та Міжнародної асоціації скейтборд компаній у Конгресі Нового Світу було проголошено 21 червня як Міжнародним днем скейтбордингу. Згодом через надзвичайну популярність цього виду спорту в Європі й у країнах колишнього Радянського Союзу це свято почали святкувати й тут.

Тож сьогодні маєте нагоду привітати знайомих скейтбордистів. І спробувати почати займатися цим видом спорту, якщо ви цього ще не зробили.

Свято музики

93d_6b441d94553936c7eb58104168f70bfdc7c6d2125daf1eb279pimgpsh_fullsize_distr

Свято музики, або Fête de la Musique – це міжнародний фестиваль, який проходить щорічно в день літнього сонцестояння, 21 червня. Він має на меті популяризувати музику серед населення, показати її багатогранність і різноманітність, щоб кожен знайшов щось своє, особливе, яке запалить його серце.

Цей фестиваль організували 1982 року в Парижі за ініціативи міністра культури Франції Жака Ланга. Ідея Свята музики виявилася настільки вдалою, що тепер його святкують уже в більше ніж 120 країнах і 800 містах у всьому світі. За майже 40 років ця традиція не лише не втратила свою актуальність, а й стала справжньою визначною подією. Цього дня відбуваються різноманітні концерти, на яких грають музику різних жанрів, і кожен може знайти щось до душі. Особливістю Свята музики є те, що такі концерти відбуваються просто неба: у парках, скверах і на площах.

Свято музики щороку відбувається й у Львові. Аматори та професіонали виступають і запалюють просто неба. Локації та деталі свята можна переглянути на офіційному сайті фестивалю у Львові.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.

Індекс маси тіла калькулятор