30 липня – Міжнародний день дружби

//

sashko

926131-30-lipnya-mizhnarodniy-den-druzhbi

30 липня відзначають Міжнародний день дружби у системі пам’ятних дат ООН

Дружба робить нас ближчими. Якщо ми маємо спільні інтереси, захоплення чи цінності, а водночас поважаємо відмінності одні одних, разом ми можемо досягти згоди. І створити нормальні умови для існування всіх людей, які прагнуть зробити світ кращим.

Ініціативу проводити Міжнародний день дружби запропонувала Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

На 65-й сесії, що відбулася 27 квітня 2011 року, своєю резолюцією 65/275 Генеральна Асамблея ООН оголосила 30 липня Міжнародним днем дружби, виходячи з того, що дружба між народами, країнами, культурами і окремими особами може надихнути на зусилля із забезпечення миру і дає змогу налагодити стосунки між суспільствами, які шанують культурне різноманіття.

Міжнародний день дружби заснований на визнанні актуальності та важливості значення дружби як прояву в усіх людей усього світу благородного і безцінного почуття.

Генеральна Асамблея закликала держави, міжнародні організації та групи громадянського суспільства, відзначаючи Міжнародний день дружби, організовувати заходи та ініціативи, які сприятимуть зусиллям міжнародного співтовариства і будуть спрямовані на заохочення діалогу між цивілізаціями, солідарності, взаєморозуміння та примирення.

У резолюції також наголошено на важливості залучення молоді, як майбутніх лідерів, до громадської діяльності, спрямованої на шанобливе сприйняття різних культур і повагу різноманіття.

Читайте також: Вірші про дружбу для дітей.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.