Де у Львові колядуватимуть і пригощатимуть у другий тиждень Різдвяних свят?

//

Nelegal

13-15 січня у Львові можна відвідати фестиваль чи концерти, де колядуватимуть різні хори та інші колективи. Крім того, подивитись незвичні вертепи.

13 січняо 19.30 у Гарнізонному храмі св. апостолів Петра та Павла під керівництвом співачки Уляни Горбачевської співатимуть древні колядки.Вхід вільний. Під час коляди відбуватиметься збір коштів на потреби ЗСУ.

“Коло Раю” – музичне дійство, де співатимуть стародавні колядки, яким понад 1000 років. Участь у проєкті беруть понад 40 людей з усієї України: професійні музиканти та аматори, волонтери, людей, які вимушено залишили свої будинки у зв’язку з війною.

А об 11:00 у музеї Івана Труша почнеться екскурсія “В гості до Івана Труша” для дітей від 5 років. Після цього – майстерка з святкової прикраси «Ялинка»: пінопласт, акрил. Вартість 100 грн. з особи. Діти 5+. Реєстрація обов’язкова на кожну подію за телефоном 0972384548.

14 січня Перший театр запрошує на прем’єру – виставу “Вертеп”. Його кожна дія має свою історію. За основу було взято текст Сокиринського вертепу 1774 р., що записаний у Полтавській області. Перша дія — класична різдвяна історія: народження Ісуса і розповідь про царя Ірода. Друга — написана за мотивами фольклору, який виник під час війни. Унікальність вистави ще й у тому, що ролі виконують лише жінки. Початок о 14:00 год. Виставу також можна буде побачити і 15 січня о 14:00.

15 січня свій вертеп-мюзикл покажуть актори-аматори зі спільноти Курсійо. Унікальним є місце, в якому його покажуть – каплиця Розена, що на вул. Володимира Винниченка, 30. Початок дійства — після меси о 16:00.

Ще одне цікаве місце, у яке запрошують поколядувати — Центр Митрополита Андрея Шептицького (вул. Козельницька, 4). Це найсучасніша в Україні бібліотека. Тут ввечері о 18:00 колядуватиме гурт “Етерія”! На благодійному концерті звучатимуть давні коляди з усіх історичних регіонів України. Вхід вільний. Благодійні пожертви будуть спрямовані на допомогу нашим воїнам із ЗСУ.

А ще пізніше ввечері, колядуватимуть на Сихові. Молодіжний камерний хор “Теотокос” церкви Різдва Пресвятої Богородиці розпочне свій концерт о 20:00 у рідному храмі, що є найбільшим у районі.

great_koliada

Нагадаємо, що цими днями триває відомий давній різдвяний фестиваль хорового співу “Велика коляда”. 13 січня у Домініканському соборі співатимуть о 19:00 год. А 14 і 15 січня — починаючи з 19:00 год. Хто і коли виступатиме – у повній програмі фестивалю.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.

Індекс маси тіла калькулятор