Куди піти у Львові на вихідні 13-14 січня?

//

Nelegal

Афіша. Львів оглядає варті уваги культурні події, що запланували містяни на другий вікенд 2024 року.

Розколяда у Театрі ляльок

Локація: Нижній зал Театру ляльок (вулиця Козельницька, 30)

Час: 13-14 січня о 12-14:00 і 18-22:00

Вхід 400 ₴

Вечорниці, що уособлюють прощання з циклом зимових свят. Крім вистав, музики, вертепів ітрадиційніих танців невеликий ярмарок і благодійні розіграші для наших військових!

Субота вдень: український бароковий вертеп «Зоря благодатна» (2сеанси)

Ввечері

– «Пиріг і Батіг»

– Хоровий гурт «Етерія»

– театрально-музичний гурт «Yagody»

Неділя вдень: казка-притча «Дорога до Вифлеєму» (3 сеанси)

Ввечері

– капела з Стратина Рогатинського району Івано-Франківщини

– Фольк-гурт «Ладовиці» (Хмельницький)

– танцювальні музики «Дриґ»

Благодійний концерт Дударика

Локація: Гарнізонний храм (вулиця Театральна, 1)

Час: 13 січня, о 16:00

Вхід вільний

На концерті звучатимуть хорові твори української різдвяної музики X-ХХІ століть: ірмос і фрагменти «Навечір’я Різдва», колядки Півдня, Сходу, Центру і Заходу України, українські коляди і щедрівки, якими пишається увесь світ, ті, які співає тільки Львів, і такі, які знає уся Україна. «Коли гримлять гармати, музи мовчать і продукують зброю. Порівняно із довоєнними роками, коли пʼять і більше різдвяних концертів було нормою, цей один концерт є мовчанням капели. Ще три концерти відбулися на гастролях в Данії. Дуже непросто, а точніше неможливо бути митцем країни, що перебуває у війні за існування. Також не просто співати у храмі, у якому відспівали вже двох наших співаків. Тому цей концерт – це радше маніфест капели, хорової школи, спільноти, львівʼян, українців про непохитність віри у перемогу», – зазначив керівник Дударика.

Під час концерту збиратимуть кошти на потреби захисту від безпілотників і баражуючих апаратів для прикордонників у Луганській області.

Святкова органна музика

org_zal_rizdvo

Локація: Львівський органний зал (вулиця Бандери, 8)

Час: 14 січня 17:00

Вхід 100-250 ₴

В Органному залі у ці вихідні також лунатимуть улюблені новорічні композиції. На концерті органіста Марка Новаковича почуєте відомі різдвяні мелодії, традиційні колядки та шедеври класиків, що так пасують до чарівної зимової пори.

Артвертеп “Авантюра”

Локація: Львівський національний музей імені Шептицького (проспект Свободи, 20)

Час: 13 січня 16:00

Вхід вільний

Мета – підтримати воїнів ЗСУ не лише колядою, а й цільовою допомогою. Завдяки підтримці всіх господарів, які приймали вертеп волонтерів і щедро донатили, учасники змогли передати кошти на придбання двох квадрокоптерів DJI Mavic 3 для 4-го Окремого штурмового загону “Омега” з метою ведення бойових дій у Донецькій області. І як у тій колядці співають, “А найперший празник – наша Перемога!”

Книжкові зустрічі з істориками

znchnk

Локація: Бібліотека Іваничука (Площа Ринок,9)

Час: 13 січня 15:00

Вхід вільний

У бібліотеці імені Іваничука, ви почуєте історію творення нашої незалежності з уст відомого в Україні історика, телеведучого, публіциста Олександра Зінченка та Ольги Лень. Дізнайтесь на чиїх плечах стоїть творення нашої державності та хто брав участь у знищенні «Імперії Зла». Почуйте правдиву історію, яку ми маємо передавати наступним поколінням.

Локація: книгарня «Є» на проспекті Свободи, 7

Час: 14 січня 15:00

Вхід вільний

Іван Гоменюк — популяризатор історії, блогер засновник спільноти «Пустощі східноєвропейської Кліо», дослідник теми й автор книжок з історії Австро-Угорської імперії та східноєвропейської історії. Його книжка — спроба пізнати історію західних областей України від часів Габсбургів до окупації СРСР. Тут перетиналися валки купців та армади королів, сюди стікалися ідеї, тут шукали нафту й золото, звідси втікали за океани в пошуках кращої долі й сюди переселялися заради неї ж. Тут занепадали славетні роди й підносилися сірі та вбогі. Правителі плакали, отримуючи ці землі, й жертвували всім, аби здобути їх. Історія цієї частини нашої країни – яскрава мозаїка, яку неодноразово розбивали на друзки, а потім склеювали знову. Модеруватиме розмову Остап Українець, блогер, письменник і перекладач.

Затишна розколяда з Соломією Чубай

Локація:Дім Франка (вулиця Франка, 150)

Час: 14 січня 14-16:00

Вартість: 1050 грн

Відома у Львові співачка і культурна діячка навчить співати колядки та щедрівки своєї бабці Стефи, а також авторські різдвяні пісні. Розповість про традиції святкування Різдва у її домі, а також послухає традиції гостів події. І звісно ж частування смачними пляцками і тепла атмосфера «коломам».

У вартість входить: вокальна майстерка від Соломії, пригощання, репортажна зйомка, вхідний квиток у музей. Онлайнреєстрація: https://forms.gle/mgcq9J7dLN7QUtjN8

Куди піти з дітьми?

Майстер-клас «Яскравий слайм»

Локація: Бар “Чотири Чебуреки” у “Сихівській Вежі” (проспект Червоної калини, 52а)

Час: 13 січня, 12:00

Вартість: 250 грн

Слайми (лизуни) – це дуже популярні іграшки-антистрес. А ще це прекрасна тактильна гра, що допомага у розвитку та навчанні дитини!

Майстерка на Сихові триватиме близько години і розрахована на діток від 5 років. У вартість входять всі матеріали та смачний обід. Для запису – телефонуйте +380975431441

Майстерка з ілюстрації

Локація: Сенсотека(Стрийський парк, Уласа Самчука, 22)

Час: 14 січня, 15:00

Вартість: 550/800 грн

На майстерці вчитимуть створювати неймовірні зимові ілюстрації, що стануть неповторними подарунками чи прикрасами для вашого дому. Це стане частинкою атмосфери Різдва та теплого зимового вечора.

Необхідні матеріали нададуть на місці, просто приносьте свої хороше настрій та бажання творити!

Вартість участі: на зрізі дерева 15-17 см – 800 грн;

на полотні 30*40 см – 800 грн;

на ДВП 25*35 см – 550 грн;

У вартість входять усі необхідні матеріали : акрилові фарби, полотно, зрізи дерева, фартухи, теплий чай, інше.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.