Куди піти у Львові на вихідні 6-7 січня?

//

Nelegal

6 і 7 січня у 2024 року вперше не є Святвечором і Різдвом. Бо це перша зима, коли більш доречно знати куди піти на Водохреща у ці дні. Адже змінився церковний календар. Хоча різдвяних подій з колядою і вертепами ще буде досхочу…

Більшість подій у нашому традиційному огляді вихідного дня є постріздвяними, справжній вікенд розколяди!

Відкриття виставки ікон “Крихкіші за скло”

ostloz

Локація: виставкова зала Музею народної архітектури і побуту ім. К.Шептицького (“Шевченківський гай”)

Час: 6 січня о 15:00

Вхід за квиток до музею

“Крихкіші за скло” – перша цілісна виставка народної ікони на склі з колекції відомого художника Остапа Лозинського, який помер у січні 2022 р. З Покуття, Гуцульщини та Буковини ікони зібрав за останніх десять років свого життя. Правда, він мав щастя не починати на порожньому місці. Основу колекції заклали батьки – цінителі та збирачі українського мистецтва. Остапова колекція – понад сотня творів і є, мабуть, найціннішою та найбільшою цілісною колекцією ікони на склі. Виставка триватиме до 26 травня.

Фестивальчик зимового фольклору

107

Локація: проспект Свободи

Час: 7 січня, 13:00

Облдержадміністрація організовує на проспекті Свободи перед пам’ятником Кобзарю маленький фестиваль українського зимового фольклору «Нова радість стала. Розколяда».

Аматорські колективи Львівщини покажуть вертепи, маланкуватимуть, водитимуть Козу, віншуватимуть і посіватимуть. І звісно ж привезуть різдвяні звізди та твори майстрів народного мистецтва на різдвяну тематику. І це все держслужбовці чомусь нарекли фестивалем. Словом, усе як завжди, традиційно і нічого нового.

Концерт Волинського хору

Локація: Львівський національний театр опери і балету імені Крушельницької

Час: 7 січня, 16:00

Вартість квитків: 300-750₴

Світлий та чистий вечір, пісні та традиції у Львівській опері даруватиме Волинський народний хор, що є відомим в Україні. Хор вітатиме львів’ян новою програмою «Від Різдва до Водохреща»:колядки, щедрівки, танці та інструментальна музика сплетуться у яскраву різдвяну історію колоритних вокально-хореографічних композицій та етнографічних картин. Тож кожен зможе поколядувати та поділитися теплом і радістю різдвяного дива.

Волинський хор за 40 років своєї діяльності, подарував слухачам понад 3500 концертів. Його репертуар налічує близько 300 пісень, танців, інших творів.

Благодійне колядування

Локація: центр Шептицького (вулиця Козельницька, 30)

Час: неділя 19:00

Вхід вільний

Етноформація «Етерія» запрошує усіх на коляду! На благодійному Різдвяному концерті для Вас звучатимуть давні українські колядки та щедрівки з усіх куточків нашої Батьківщини.

Ваші благодійні пожертви будуть спрямовані на допомогу ЗСУ.

Концерт-розповідь

Локація: Дім Франка (вулиця Франка, 150)

Час: 7 січня, 16:00 – 18:00

Вхід: 200 грн

Коляди в оригінальному вигляді та в сучасному аранжуванні, між якими розповідатимуть про різдвяну подорож на схід. 23-28 грудня команда у складі 5 волонтерів-музикантів, одного буса Mercedes T5 та коробками з подарунками і медичної допомоги від UA FirstAid виїхали на великій швидкості до сіл та міст, що майже на лінії фронту. Всі ці дні вони їздили поміж різних бригад наших захисників, колядували, були вухами і добрими серцями, які принесли вогню для витримки. Тепер будуть ділитись досвідом та переживаннями під час цієї подорожі.

Концерт благодійний – увесь прибуток буде надіслано для підтримки збору “Лють” організації UA FirstAid. Квитки за посиланням: https://rb.gy/dpbjno

Закриття фестивалю «Велика коляда»

1544552_683286045035264_1645826341_n

Локація: храм Пресвятої Євхаристії (Домініканський собор)

Час: 17:00

Вхід вільний

Ювілейний фест знову зібрав любителів колядувати у величному соборі. Двадцять п’ятий раз тут прозвучали коляди у виконанні хорів. 7 січня за можливості планують провести заключний гала-концерт усіх учасників фестивалю, якщо не дозволять обставини, відбудеться онлайн-трансляція на ютуб-каналі фестивалю.

Показ фільму «Вересень»

Локація: Муніципальний артцентр (вулиця Стефаника, 11)

Час: 7 січня о 18:30

Вхід вільний, але необхідна реєстрація!

Сюжет стрічки розгортається на початку 2010-х. Актор Микола Вересень гине на знімальному майданчику, виконуючи роль царя Івана Грозного. Тепер чорти, які думають, що він і є Грозний, намагаються всіма можливими способами затягти його до пекла. Історія перестрибує у часі та просторі, у кадрі з’являються менти-вампіри у ролі чортів, гуцули-пияки у ролі ангелів й інші містичні істоти.

Головну роль у картині виконав журналіст і телеведучий Микола Вересень. Також у фільмі зіграли художник і письменник Лесь Подерев’янський, музикант (а нині військовий) Мирослав Кувалдін, лідер гурту «Кому вниз» Андрій Середа, режисерка Марися Нікітюк, більш-менш відомі актори.

Онлайн-реєстрація на сайті центру: https://www.lvivart.center/events/pereglyad-filmu-veresen-2020/

Концерт Іллі Найди

nayda

Локація: Кіноцентр Довженка (проспект Червоної Калини, 81)

Час: 7 січня о 16:00 і 19:00

Вартість квитків:320-520 грн

На головній сцені Сихова колядуватиме маловідомий молодий співак. Але зібрати повний цей зал двічі за один день – це майже успіх.

Відкриття виставки картин “Пілігрим”

Локація: палац Хоткевича (вулиця Кушевича 1)

Час: 7 січня о 19:00

Вхід вільний за попередньою реєстрацією

На виставці ви зможете ознайомитись з роботами Леоніда Романюка, художника, якого, на жаль, вже нема з нами, але його мистецтво продовжує жити і надихати.

Краєвиди Карпат, барвисті квіти, східні мотиви, портрети, загадкові фантасмагорії, серед цього різноманіття безсумнівно кожен зможе віднайти роботи, які особливим чином зрезонують і відгукнуться у серці. На вас чекатиме:медитативна музична програма з мантра-гуртом РазОМ, солодкий вегетаріанський частунок і звичайно ж тепле спілкування.

онлайнреєстрація: https://forms.gle/r7jKiNvLLk5VpNc1A

Куди піти з дітьми?

Показ фільму «В.о. Миколая»

vomik

Локація: Кіноцентр “Горіховий” (вулиця Володимира Великого, 14а)

Час: 6 січня о 14:30

Показ для особливих гостей: дітей та родичів учасників бойових дій, поранених та загиблих. Для організаційних питань звертатися за номером: 097-222-57-16 (Андрій).

Сюжет фільму: за тиждень до настання свята Миколай іде на лікарняний. Щоправда, він встиг підготувати подарунки для всіх слухняних дітей, крім дев’ятирічної Юсті, яка не написала йому листа з побажаннями. Через хворобу герой тимчасово передає свої обов’язки батькові дівчинки. Останній втратив дружину та закинув музику, намагаючись побудувати кар’єру ведучого. Більшість музично-танцювальних номерів тут виконали учні вокально-хореографічної студії.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.