Місця для купелі на Водохреща: де на Львівщині облаштовують найкращі водойми

//

Nelegal

Природно-заповідні установи Львівщини запрошують мешканців та гостей області відвідати їхні водойми для святкування Водохреща у 2022 році.

Національний природний парк «Сколівські Бескиди» запрошує до святкування, яке відбудеться в урочищі «Павлів потік», що у лісі біля міста Сколе. Дійство розпочнеться о 12 годині. Усі охочі зможуть зануритись в освячену воду гірського потоку, а після купання поколядувати та посмакувати гарячим трав’яним чаєм.

Яворівський національний природний парк запрошує на традиційне святкування Йордану в озері біля села Верещиця. Святкування розпочнуться о 13 годині. Під час масового заходу запланували освячення води, купання в ополонці, виступи фольклорних колективів, спільні колядки та щедрівки біля варти, а також конкурс пампуха, у якому традиційно беруть участь господині Яворівщини.

Додамо, у Львові традиційно офіційно купіль на Водохреща організовують у двох водоймах, що на території міських парків. Так, на озері у парку «Горіховий гай» об 11:30 розпочнуть водосвяття, після чого буде коляда до 14 години. До 18 години триватимуть народні забави. Біля озера працюватимуть пункти обігріву, де можна буде зігрітися та пригоститись смачним чаєм.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.