Куди піти у Львові на вихідні 2-3 грудня?

//

Nelegal

Перший вікенд зими-2023 у Львові традиційно з джазом. А цьогоріч ще й з Миколаєм!

Джазовий фестиваль

Час: 3 грудня, 19:00

Локація: Домініканський собор

Вхід вільний

jazbez23

У 2023 році фестиваль відбуватиметься 3-12 грудня, y кількох містах України та сусідньої Польщі. Квитки на львівські концерти можна придбати в «Дзизі» (на події в «Дзизі») та на сайті Gastroli.ua. Вхід на події в Музичній Академії – безкоштовний.

У перший фестивальний вечір, а ще й недільний, музикант

Михайло Балог та проєкт ΕΣΧΑΤΟΦΟΝIΑ:зіграють концерт «Духовна музика в імпровізаціях»

Благодійний фестивальчик вина

p]Час: 2,3 грудня, 12:00–21:00

Локація: Lem Station (вулиця Вітовського 57)

Вхід: 200 гривень

Lviv Art and Wine Festival: «Підтримуй своє. Повертай своє». Під таким гаслом у креативно-інноваційному просторі Lem Station пройде четвертий благодійний фестиваль.

«Підтримуй своє» – ми як і раніше маємо на меті підтримку та популяризацію українських виноробів. Вина, які не поступаються закордонному експорту, вина, які заслуговують визнання серед українського споживача. «Повертай своє» – про важливість збереження культурної спадщини. Український авангард 1910-1930-тих років є одним із гірких прикладів як наші національні надбання і досі залишаються привласненими. Такі митці українського авангарду як Казимир Малевич, Василь Єрмилов, Давид Бурлюк, Олександра Екстер досі маловідомі для нашого суспільства. Натомість весь світ, на жаль, знає їх як діячів авангарду ворожої недодержави.

Наповнення події:

живопис та скульптура митців-сучасників, інтерактивна інфографіка з репродукціями відомих авангардистів та тимчасова книгарня з великою підбіркою книг про авангард. Винна торгівля: понад 20 виноробів (локальні сімейні винарні та популярні винні бренди). Форум: обговорення учасниками розвитку винної інфраструктури України. Лекторій: лекції мистецтвознавців та винних експертів. Арт-маркет: стильний декор, прикраси та посуд від локальних брендів. Вечірня програма: камерні виступи львівських музичних гуртів.

Як і в минулому році нашою благодійною метою є допомога проєкту НЕЗЛАМНІ: кошти, виручені із вхідних квитків та продажу продукції на фестивалі перерахують для закупівлі і виготовлення протезів для цивільних та військових, постраждалих від війни.

Виставка-ярмарок студентських творів

Час: 2,3 грудня, 12:00–20:00

Локація: Академія мистецтв (вулиця Снопківська, 47, вхід через внутрішній дворик)

Вхід: благодійний внесок від 50 гривень

Друга виставка-ярмарок КРАМ в ЛНАМ, у передсвятковій атмосфері. На ній представлять авторські вироби з металу, скла та дерева, а також кераміку, текстиль, живопис та графіку від студентів Львівської національної академії мистецтв.

А ще на вас чекатимуть майстерки для дітей, святкова музика, зона фудкорту та навіть ворожіння на картах таро! Приходьте на КРАМ в ЛНАМ із друзями та всією родиною, обирайте святкові авторські подарунки та новорічний декор, а ще — отримайте заряд святкового настрою на весь зимовий сезон.

Благодійний фестивальчик відновлення і творчості

Час: 2,3 грудня, 11:00–21:40

Локація: колишній завод РЕМа (вулиця Яблонської, 31, білий корпус, 4ий поверх)

Вхід: благодійний внесок від 300 грн (за 1 день), 450 грн (за 2 дні)

Кому буде цікаво? Людям і хіпстерам, які не можуть жити без творчості та мистецтва і хочуть спробувати себе в чомусь новому, відновитись, розслабитись, знайти однодумців, гарно та з користю провести час, підтримуючи тих, хто нас захищає. В програмі:

-воркшопи та лекцій від спеціалістів з креативної та мистецької сфер

-кіноперегляди (на які можна брати свою їжу та напої)

-хендмейд майстерки (де нарешті можна буде порізати, помалювати, поклеїти дурня)

-ярмарок та обмін речами (до якого ви також зможете долучитись та принести свої речі, що так надокучили)

-психологічне відновлення та арттерапія

-кіновікторина з розіграшем призу

-музично-поетичний вечір

-музичний джем та вільний мікрофон, в якому ви також зможете взяти участь та поділитись своєю графоман-творчістю

-збір коштів для наших захисників та захисниць

Зібрані кошти підуть на ударні дрони для 72-ї бригади, що воює в районі Вугледару. Реєстрація тут: https://forms.gle/i18UCGMGsYqgRtw19

Музичний ляльковий перфоманс

Час: 2 грудня, 17:30

Локація:Театр ляльок

Вхід: 60-250 грн

Різдвяне дійство, створене харківськими лялькарями на резиденції у Львівському театрі ляльок за участі творчих команд з обох міст.

Вистава пропонує авторське художнє прочитання класичного вертепу. Це експериментальна постановка, яка використовує мінімум слів, лише канонічні біблійні тексти та колядки. Немає звичної історії – є ритуальне дійство, яке повертає нас до прадавнього сюжету про народження і смерть, надає сили та віри в неминучу перемогу Добра і Світла. Тема Різдва використана для осмислення тих подій, які зараз відбуваються у розірваних війною регіонах України. У пораненій війною країні Христос народжується постійно, тут і зараз. Історія боротьби Добра і Зла прямо поєднується із реальними поточними історичними подіями та об’єднує всю Україну.

Благодійне свято «Час вірити в дива»

dyva_chub

Локація: FESTrepublic (вулиця Старознесенська, 24)

Час: 3 грудня о 18:00

Вартість: 350-770 грн

Напередодні Дня Святого Миколая відома співачка Соломія Чубай запрошує діток та їх родини на благодійне свято світла і добра! Концерт «Час вірити в дива» відбудеться в рамках проєкту «Колискові для Олекси» та наповнить батьків і дітей радістю та вірою в перемогу світла над темрявою.

Музикуватимуть: співачка Соломія Чубай, гурт «Rококо», гурт «Джалапіта», дитячий хор і театр «Школи мистецтв вільних і небайдужих» під керівництвом Олега Онещака, а також дітки, які завітають на концерт. Спеціальна програма відеоарту львівської мисткині, іконописиці та громадської діячки Іванки Димид.

На події збиратимуть кошти на потреби соціального Фонду проєкту «Колискові для Олекси», з метою подальшої підтримки сімей дітей з аутизмом та особливостями розвитку.

Екскурсії Фабpикою повидла

img_2175-1024x683

Локація: артцентр “Фабрика повидла” (вулиця Хмельницького, 124)

Час: 2 грудня о 12:00, 13:00

Вартість:від 150 грн

Новозаснована локація на культурній мапі міста має цікаву історію споруди. Лише у середині листопада артцентр офіційно відкрили, і “гуло” ціле Підзамче. Тому дізнайтеся більше про будівлю «Фабрики повидла» та підприємства, що діяли у цій пам’ятці колись індустріяльного передмістя Львова під час авторських екскурсій історичною виставкою від Ольги Заречнюк та Ірини Склокіної. Авторки виставки поділяться результатами дослідження історії пам’ятки архітектури та знайдених артефактів.

Кількість місць обмежена. Оберіть час та прикріпіть чек про внесок для благодійного збору на розмінування деокупованих територій при реєстрації: https://forms.gle/wcszYDUfE4WyrMJt8

▪️ Ірина Склокіна – співавторка виставки, кандидатка історичних наук. Серед дослідницьких інтересів: радянська та пострадянська політика пам’яті, історична спадщина, музеєзнавство, усна історія.

▪️ Ольга Заречнюк – співавторка виставки, дослідниця архітектури. Сфера наукових зацікавлень: архітектура і міське планування кінця ХІХ – початку XX століття, архітектурна спадщина, історія архітектурної консервації і реставрації.

Куди піти з дітьми?

Концерт «Різдвяні пригоди святого Миколая»

Локація: Палац залізничників (вулиця Федьковича, 54)

Час: 2,3 грудня о 13:00, 15:00 і 17:00

Вартість: 190-450 грн

Надворі холоднішає, а це значить, що у щорічну мандрівку вирушає святий Миколай, щоб наповнити своїм теплом кожну найменшу шпаринку Всесвіту. Та цього року не все так просто – за енергією Чудотворця полюють прибульці! Св. Миколаю загрожує небезпека! Магія, чари та хитрощі …Чи зможуть мешканці казкової країни впоратися із підступом чужинців, виявити обман і навіть перемогти штучний інтелект? Команда друзів: Попелюшка, Барбі, різдвяні ельфи, Блуд, Чугайстер та Яга кидають виклик – альянсу темних сил! Захопливий сюжет, яскраві персонажі, щонайважливіше, наскрізна віра в ПЕРЕМОГУ добра над злом – все у новій феєричній історії від ТанцТеатру “Життя”!

Видовищна, добра, повчальна казка перенесе дітей у дивовижний світ, в якому вони побачать своїх улюблених казкових героїв у нашому часі, у сучасних реаліях та ще й у дивних обставинах. Діти у залі є безпосередніми учасниками дійства і активно допомагають мешканцям казкової країни здобути перемогу.

Резиденція Миколая у Парку культури

parktime

Сімейний ресторан Park time terrace є сусідом адміністрації Парку культури, ліворуч від головної алеї, на схилі вулиці Болгарської.

2 грудня, тут відкриють резиденцію святого Миколая. Діятиме до 10 грудня. Відвідувачі зможуть переглянути невеличкі вистави

Час роботи: з 12 до 19 год. Вартість квитка 290 гривень за дитину, плюс дорослий. Запис за телефоном 096 76 222 48. Запитання і відповіді у телеграмі: t.me/+wdmnDt4glQw0YmUy

Втім це не єдина резиденція, що працюватиме вже у ці вихідні. Аби дізнатись про інші – читайте повний перелік резиденцій у Львові.

Майстерка з виготовлення іграшки на ялинку

Локація: Дім Франка (вулиця Франка, 150-152)

Час: 3 грудня, 14:00

Вартість: 230 грн+ вхідний квиток до музею

Ялинкові кульки з вовни – це теплий подарунок для себе чи найрідніших і чудовий святковий декор. На майстерці діти зможуть познайомитись із технікою валяння та зробити різдвяну прикрасу разом з майстринею Наталією Вагановою. Малі умільці зможуть обрати форму іграшки (кулька чи сердечко), її колір і візерунок, а майстриня допоможе реалізувати задум.

Вік учасників майстерки – від 8 років. Цікаво буде і дорослим! Тривалість – від 2 год. У вартість майстер-класу включено вартість матеріалів. Зареєструватись на подію можна тут: https://forms.gle/m9R6jhuXoLUPcYrF7

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.