Куди піти у Львові на вихідні 9-10 грудня?

//

Nelegal

У вихідні, що настануть між Миколаєм і Різдвом 2023 року львів’ян запрошують на цікаві події: театральні вистави, різдвяні концерти, ярмарок та імпрези для сімей.

Фестиваль Jazz Bez

jazbez23

Завершення фесту. У різних локаціях – різні події: концерти, джем-сейшн і концертик для найменших джазменчиків. Детальніше – у програмі фестивалю.

Ярмарок «У пошуках Різдва»

Час: 9-10 грудня о 12:00-20:00

Локація: Львівський палац мистецтв, Коперника 17

Вартість квитків на 2 дні: 200 гривень

Понад 100 продавців у ярмарковій зоні крафтового мистецтва, та ще цікавинки у програмі: вінтаж, зимовий сад, інтелектуальне меню:

9 грудня

12:00 співоча зустріч «Тихе Різдво» з Наталією Рибкою – Пархоменко; 15:00 «Чому українська культура – це космос, а не лише шаровари, горілка і сало». Лекція Софії Безверхої (krapka:krapka); 17:00 Різдвяний гардероб Марїї Муляви: Як колекціонерка стародавнього одягу плекає традиції та формує стрій.

10 грудня

13:00 «Зоря у місті» з Уляною Явною. Лекція про те, як виглядали зима та Різдво у Львові в 1920-30х; 15:00 «Різдвяна вітальня» Павла Гудімова. Бесіда про те, як зробити Різдво мистецьким + спеціальне відділення «Різдвяної пошти» від Craft Banking, де можна буде підписати та надіслати листівку тим, кого любимо.

Ціль збірки на потреби ЗСУ: 200 000 грн. Для військовослужбовців, людей з інвалідністю, пенсіонерів та дітей до 12 років – вхід вільний.

Rammstein covershow

Час: 9 грудня о 19:00

Локація: клуб “Котельня Ruїn bar”, вулиця Яблонської, 31

Вартість квитків: 350 гривень

На сцену вийдуть учасники кавер-бенду CherryBlazer, для яких творчість німецьких зірок індастріал-металу — рідна стихія. Тож готуйтеся отримати найкрутіші за останній час емоції!

Концерт CherryBlazer стане найкращим подарунком для всіх шанувальників гурту RAMMSTEIN. Професійні музиканти привезуть до Харкова потужну програму з ефектними сценічними образами, видовищним шоу та класним звуком.

Вокаліст Ярослав Кайда, яскравий учасник відомого проєкту «Голос країни-12», готовий підкорювати проникливим ліричним баритоном. Замовити квитки ви можете онлайн на concert.ua. 30% прибутку передадуть на потреби ЗСУ

Книгообмін

bmn

Локація: бібліотека на вулиці Мулярській, 2а

Час: 10 грудня з 11:00 до 19:00

Вхід вільний

Бібліотекарі запрошують зарядитися передріздвяним настроєм і обмінятися книгами. Правила обміну дуже прості:

впродовж дня необхідно принести книгу (сучасне видання, не обов’язково нове, але в хорошому стані) запаковану в обгортковий папір (пакет, газету, інше пакування) та вказати на ній ваше ім’я (за бажанням) та жанр книги або слова-підказки (наприклад «історія про дружбу, любов та перемога над злом» чи «хоробрість й віра в диво» – все в межах вашої фантазії). Віддаючи свою книгу на обмін, ви можете обрати собі у подарунок будь-яку книгу, подаровану інших учасниками. Зверніть увагу на те, що ви не знатимете, яка книга захована під пакуванням, але підказкою вам служитиме жанр та слова-підказки, вказані на пакуванні Змістове наповнення не повинно нести ідеологічних закликів та насилля – отже приносьте книги, які б ви були не проти отримати як подарунок, оминайте радянщину, адже головна ідея – знайти щось цікаве для себе та подарувати таку ж можливість іншим. Російськоммовні книжки не брати!

Вечір театральної імпровізації

Локація: Палац Хоткевича (вулиця Кушевича, 1)

Час: 9 грудня о 19:00

Вартість: 250 грн (попередній продаж), на вході – 300 грн (все на ЗСУ)

Ласкаво просимо на захопливий виступ Театральної Імпровізації, який відгукнеться у вічності! MA3GUN вирішив зануритися в захоплюючий світ слів і понять. Світ гіперонімів – це магія, де кожне слово стає ключем до безмежного калейдоскопу можливостей. Ви будете свідками створення міні-сцен та історій, де герої намагатимуться розкрити загальні ідеї та поняття в несподіваний і смішний спосіб. Ми вплетемо гіперонімічні загадки в кожну імпровізаційну сцену, де “О, Гіпероніме” не просто слова, а справжній камінь долі, володіючи властивістю розкривати неймовірні та комічні історії. Готуйтеся отримати заряд позитиву та енергії від матриґану, який обіцяє подарувати вам незабутній вечір, насичений сміхом, несподіванками та глибоким підтекстами. Приходьте і долучайтеся до нашої глядацької аудиторії, щоб відчути чарівність театральної імпровізації в темі “О, ГІПЕРОНІМЕ!».

Частково імпровізаційна театральна вистава

Локація: вулиця Жовківська, 14

Час: 10 грудня о 18:00

Вартість: 300 грн (попередній продаж), на вході – 300 грн (все на ЗСУ)

Світ нескінченних історій та непередбачуваних зв’язків. Вистава 𝗟𝗮 𝗥𝗼𝗻𝗱𝗲 — це унікальний театральний досвід, де кожен момент веде до наступного, а кожен персонаж переплітається з долею наступного. Кожна сцена — це відкриття чогось нового, чогось неочікуваного. Ви будете свідками сплетіння долей, переплетення життєвих шляхів та зв’язків між персонажами, що ведуть до неочікуваних перипетій.

Частину прибутку від проданих квитків та всі додаткові донейшини передадуть благодійній організації “UAID” на зарядну станцію для 1-ої танкової бригади.

Концерт барокової музики

barok_r

Локація: Львівська національна музична академія імені Миколи Лисенка (вулиця Нижанківського, 5)

Час: 10 грудня о 16:00

Вхід вільний

У виконанні оркестру та хору барокової капели ЛНМА імені Лисенка прозвучить Увертюра Ерлебаха, Різдвяний concerto grosso Кореллі, давні англійські коляди, українські канти, кантати Гаммершмідта та Букстегуде.

Концерт сюїта “Пер Гюнт”

pgiunt

Локація: Органний зал, вулиця Бандери, 8

Час: 10 грудня о 19:00

Вартість: 150-250 грн

Сюїта “Пер Ґюнт” Едварда Гріга у виконанні симфонічного оркестру наповнює серця вірою в добро та любов’ю до життя. Світ казкових істот та звичайних людей переплетений в чарівних творах Едварда Гріга. Ця музика, створена до пʼєси Генріка Ібсена, зажила самостійним життям і стала справжнім світовим хітом. Сьогодні ці мелодії знайомі всім – “Ранок”, “Пісня Сольвейґ”, “В печері гірського короля”, “Смерть Озе”, “Танець Анітри”.

Подаруйте собі музичну подорож у виконанні симфонічного оркестру Луганської філармонії під дириґуванням Івана Остаповича. Почуйте вічну класику наживо у Львівському органному залі!

Куди піти з дітьми?

Опера для дітей «Родинний альбом»

famalb

Локація: Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика

Час: 10 грудня о 18:00

Вартість: 150–350 грн

Вперше в Україні прозвучить опера відомого польського композитора Єжи Корновіча, перекладена українською мовою! Це масштабний проєкт співпраці двох найбільших філармоній України. Тривалість – півтори години. Для дітей від 7 років і дорослих

Глибока історія для дітей, батьків, бабусь і дідусів, що відкриває справжню цінність родинного минулого кожного з нас на широкому історичному тлі та в сучасних реаліях, а також навчає пізнавати життя й творити любов довкола себе. Це опера – тепла сімейна кінострічка – ностальгія по дитинству, де життя, сповнене надій, мрій і віри в найкраще, – ще попереду.

Передрізвяна майстерка

Локація: Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького (проспект Свободи 20)

Час: 9 грудня о 13:00

Вартість: 300 грн

Діти і дорослі зможуть виготовляти традиційного Різдвяного павука із соломи. Кожна родина зможе зробити власний виріб і прикрасити ним свою оселю, точніше стелю. Обов’язковий попередній запис: (067) 713 83 04 (телефонувати понеділок – п’ятниця з 10:00 до 17:00

Різдвяний мюзикл

lysty_inso

Локація: FESTrepublic (вулиця Старознесенська, 24)

Час: 10 грудня о 17:00

Вартість: 350-650 грн

Абсолютна прем’єра українського мюзиклу для всієї родини, створеного у Львові тут і тепер! Про нас і наших дітей, про вищу силу любові. Залишить глибокі емоції від магії віршів і музики.

Академічний симфонічний оркестр INSO-Lviv, Національна хорова капела «Дударик», улюблені солісти і святий Миколай, який справді приходить, чи то навіть приїжджає на електросамокаті – то фантастична синергія!

Анімаційна програма для дітей «Зимова Пісня Лісова»

akva_myk4

Локація: 2-ий поверх аквапарку “Пляж”(вулиця княгині Ольги, 114)

Час: 10 грудня, о 15:00

Вартість: 200-480 грн

У розважальній програмі аквапарку крім зустрічі з Миколаєм і героями мультфільму “Лісова Пісня” – Лукашем і Мавкою:

  • Конкурси та тематичні розваги;
  • Танці та флешмоби
  • Аквагрим;
  • Фокуси та магія;
  • Фотограф;
  • Снігове Шоу;

Реєстрація обов’язкова, за номером: 0 (67) 673 98 57.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.