Куди піти у Львові на вихідних 14-15 жовтня?

//

Nelegal

lviv_15

Посеред осені у Львові вже немає якихось потужних культурних подій. Але Афіша Львів має що порадити на вихідні: виставки картин і фото, затишні концерти, екскурсію, вечір танців і вечір настільної гри та інше.

Повернення виставки картин Марії Примаченко

pryma

Час:14 жовтня о 14:00

Локація: палац Потоцьких (вулиця Коперника, 15)

Квитки від 100 грн (на вході у палац)

Минулого року картини майстрині захопили львів’ян, – цілу осінь відвідувачі розглядали барвистих істот і рослин. Цієї осені знову є така нагода, що триватиме до кінця року.

14 жовтня в експозиційних залах другого поверху палацу Потоцьких відбудеться відкриття виставки «Феномен Марії Примаченко». 51 твір зі збірки Запорізького обласного художнього музею зберігає пам’ять про Дім. Дім художниці ‒ село Болотня на Поліссі, якому не було кінця: у кожному дереві чи краплі дощу вона бачила Україну, чула далекі голоси Народу, пісні, яких не знала, запахи трав, які ростуть у далеких краях. Вона малювала екзотичних тварин, бо знала, їм буде добре тут і нам буде добре тут. Майстриня приносила цілісінький світ у свої роботи, так її Дім ставав Світом.

Тестування гри про літературні твори

Час:14 жовтня о 15:00

Локація: Центр МолоДвіж (вулиця Скорика, 31)

Участь безкоштовна, обов’язкова онлайн-реєстрація https://forms.gle/gXsDQHgkPnkEzMdu8

Гра — стан, коли можна спостерігати за різними ситуаціями, змінювати реакції і приміряти ролі інших персонажів, щоб зрозуміти їхню мотивацію. У грі можна виходити за свої власні рамки і пробувати нове. Одна зустріч — одна гра — один твір з української літератури. Чекаємо на тих хто любить грати, легко імпровізує і має творчу іскру.

В деяких іграх кількість учасників може бути довільною, а в деяких – обмежена 8-12 учасниками. Залежно від кількості охочих, ми будемо визначатись з форматом гри.

Благодійний концерт кавер-гурту

Час:14 жовтня о 16:00

Локація: ТРЦ Victoria Gardens, вулиця Кульпарківська, 226а

Вхід вільний, збиратимуть донати на підтримку Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ

Кавер-група Midnight Colours зіграє хіти української і зарубіжної естради, з ними виступить дитячий вокальний ансамбль «Веселад». Глядачі долучаться до благодійного збору долучаться та Благодійний фонд Support АZOV.

Джаз у ботанічному саду

Час:14 жовтня о 17:00

Локація: Ботанічний сад ЛНУ Франка, вулиця Черемшини, 44

Квитки на lviv.kontramarka.ua (550-560 грн)

Команда Botsad Concert з радістю запрошує провести гарний осінній день у Ботанічному саду! Для вас готують світові хіти джазу від джаз-бенду. На концерті зіграють музику Френка Сінатри, Луї Армстронга, Елли Фітцджеральд. Це не весь список, і буде ще багато інших відомих джазових композицій, а також імпровізації.

Зустріч з відомим художником

Час: 14 жовтня о 15:00

Локація: Галерея “Шум”, площа Старий Ринок, 7

Вхід: вільний донат на ЗСУ

Розмова з метром українського живопису – Любомиром Медведем “Мистецтво і деталі”.

Живемо у добі мистецтва технологій, клонування живих істот, штампованого розуму.

Cеред знаків сучасної доби нелегко знайти знак, який є мистецтво людини. Нелегко знайти потребу, яка є потребою духа, між надій – мистецтво надії, між інтелекту – мистецтво свідомості. Постає питання: чи мусимо шукати мистецтво між шлаків, непотребу, розпачу? Чи спасе людство рятівник, який є Машина? Чи не пора обернутися лицем до месії Свідомості з вірою, що живий месія, розіпʼятий, здається, ще на початку нашої ери? Чи це просто питання не є голосом у пустелі?

Любомир Медвідь

Фортепіанний концерт

Час: 14 жовтня о 18:00

Локація:кавʼярня Лиса Микити, вулиця Окружна, 50

Вхід: 500 грн, (з них 200 грн – на замовлення їжі та напоїв з меню, входить у вартість)

Затишний квартирник з Alex Pian – талановитим піаністом і митцем, який по-особливому зазвучить граючи на антикварному інструменті. Бронюйте місця у direct https://instagram.com/lys_mykyta_cafe

Концерт гурту Kompas

Час: 14 жовтня о 20:00

Локація:артцентр “Дзиґа”, вулиця Вірменська, 35

Вхід: 300 грн, (частина з прибутку – на потреби ЗСУ)

Осінній концерт гурту Kompas в рідному Львові. У затишній атмосфері арт-центру “Дзига”. З емоційною музикою екзистенційного пошуку та спілкуванням.

Екскурсія помешканням легендарного архітектора

Час: 15 жовтня об 11:00

Локація: місце зустрічі у повідомленні напередодні до 21:00

Вхід: 380 грн, з яких 15% задонатять на ЗСУ

Чудова нагода подивитись на шедевр Івана Левинського, в якому поєдналися розкіш неоренесансного палаццо, комфорт Нового стилю та елегантність сецесії. Незвичне планування, зокрема ванна з двома входами, загадкові приміщення, два балкони та панорами з них. І звісно ж вироби фабрики кахельних печей Івана Левинського: керамічна плитка підлоги, що імітує мармурове покриття з ромбами і меандрами, у ванні, кухні, передпокої та коморі. Крім того, це буде розмова про історію архітектурного розвитку вулиць Левинського, Здоров’я, Чупринки та кварталу, а також причини виникнення там кам’яниці з таким унікальним об’ємно-просторовим вирішенням.

Онлайн-реєстрація: https://bit.ly/3ZLyiL0

Відкриття фотовиставки про Борислав

Час: 15 жовтня об 18:30

Локація: Львівський міський мистецький центр (вулиця Стефаника, 11), код на дверях 27

Вхід: вільний

Виставка фотографій Володимира Возного.

“Майже щомісяця ми з маленькою донькою приїжджали у Борислав до бабці моєї дружини, яка прожила там все своє життя. Якась неймовірна атмосфера цих земель зацікавила мене та змусила глибше вивчити його історію. Я згадав, як колись у шкільній програмі ми проходили творчість Івана Франка та читали повісті «Борислав сміється» та «Boa constrictor».
Серія фотографій «Горизонти» поєднує проблематику стосунків між людьми, природою та розвитком особистості. Перечитавши ці твори знову, я зрозумів, що хочу розповісти історію Борислава та людей, що там живуть, і поділитись своїми відчуттями від нього.
Час безжально змінив обличчя Борислава. Від трійки світових лідерів по видобутку нафти до глибокої провінції з жахливими наслідками індустріальної діяльності людини. Тут вперше я почав знімати на середній формат, прагнучи уникнути будь яких випадковостей та сповільнитись у процесі створення фотографії. Таким чином, Борислав змусив мене змінити інструмент. Далі я почав досліджувати місто та його мешканців, яке до народження доньки не мало до мене жодного відношення. У мене були зовсім інші спогади, що навіювали мені дитинство. Але тепер це частинка історії моєї сімї та перших спогадів моєї доньки.”

Володимир Возний народився та живе у Львові. Працює у жанрах портретної, документальної та концептуальної фотографії. У своїх проєктах зачіпає соціальні теми, яких досліджує людську ідентичність, формування особистості під впливом історичних аспектів та середовища, що її оточує. Прагнучи знайти та запропонувати дивовижну альтернативну перспективу на речі та події для кращого розуміння себе та заохочення вивчати своє коріння.

Вечір народних танців

dnc

Час: 15 жовтня о 19:00

Локація: Нижній зал Театру ляльок (площа Данила Галицького, 1)

Вхід: на розсуд учасника, але від 200 гривень, зібрані кошти передадуть на потреби ЗСУ

Такі, якими їх пам’ятають старші люди в селах, ці танці танцюються під усталений склад інструментів – скрипка, басоля, бубон. Це танці, які танцюєш для веселощів і натхнення, прості, але запальні, якраз такі як треба для забави та розради. Тут раді і досвідченим танцівникам, і початківцям! Вчитиме і гратиме досвідчена майстерня народних співу і танцю “Дриґ”.

Куди піти з дітьми?

Відкриті дитячі шахові турніри до Дня захисників і захисниць України

Час: 14,15 жовтня о 10:00

Локація: клуб Львівської шахової академії, вулиця Варшавська, 136

Вхід: 300 грн

ТУРНІР А 14 жовтня: учасники – 2010 р.н. і мол. не нижче 3-го розряду; фінансові і речові призи, кубки, медалі

Реєстрація: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScr48ByQn8JvJ1zkFMMmLOjsVyhT5K2P0sxBSP_4NdGxgyCLw/viewform

ТУРНІР Б 15 жовтня: учасники – 2014 р.н. і молодші; речові призи, кубки, медалі

Положення про участь на сайті Львівської обласної шахової федерації.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.