Куди піти у Львові на вихідних 7-8 жовтня?

//

Nelegal

Ці вихідні будуть насиченими двома фестивалями (музика і театр) і книжковим форумом, що є міксом інтелектуальних дискусій та книжкових покупок. Афіша Львів переконана, що є куди піти і на концерти, кінопокази, дитячі тусовки тощо.

Фестиваль Золотий лев

Дата: 5-10 жовтня

Локація: театри і вулиці міста

Квитки на ticketclub.com.ua та на kontramarka.ua

Початки фестивалю “Золотий Лев” сягають 1989 рoку. Відтоді він став міжнародним і асоціюється з безкоштовними виставами та дійствами просто неба на площі перед Оперним театром.

Вистави відбуватимуться в театрах: «Воскресіння», імені Леся Курбаса, Перший, імені Марії Заньковецької, у Будинку Офіцерів.

Серед додаткових заходів у межах фестивалю подискутували на тему: «Війна і театр: реалії і можливості» за участі представників театральної спільноти з різних міст України. А також впродовж всього фестивалю діятиме український павільйон Паризького квадрієнале сценографії 2023 «Сад живих речей» від провідних сценографів України.

Детальна програма фестивалю та анонси вистав на сайті golden-lion.com.ua та в театрі «Воскресіння».

Фестиваль Контрасти

cntrst

Дата: 29 вересня-8 жовтня

Локація: Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика

Ще один давній міжнародний фестиваль, що проведуть як вживу, так і онлайн. “Контрасти” звучать щорічно з 1995 року. Ним популяризують українську сучасну музику різних жанрів, та у пріоритеті – класична. Зазвичай організовують у вересні-жовтні. 29-ий за ліком фестиваль відбувається під егідою Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика.

Як відомо з програми щовечора від 29 вересня до 8 жовтня у філармонії слухають сучасну академічну музику.Її виконають львівські музиканти, ще запрошені колективи з Києва, Польщі та Німеччини.

Форум видавців

Дата: 4-8 жовтня

Локація: Порохова вежа

Вхід вільний

Офіційно вже кілька років має назву Bookforum. Та для львів’ян все ще є Форумом видавців, без нього важко уявити осінні події у місті. Цьогоріч Форуму 30. Торік це була зустріч інтелектуалів онлайн та вживу, але тепер повертається ще й і торгівля книжковими новинками (ярмарок).

Ювілейний BookForum відбудеться у змішаному форматі: наживо й онлайн. Україномовну трансляцію дискусій можна буде переглянути на сайті bookforum.ua. Англійською та іспанською мовами – на сайті Hay Festival (Велика Британія), одного з найбільших літературних фестивалів Європи, що вдруге є партнером нашого форуму.

Щороку Lviv BookForum обирає фокусну тему, навколо якої розгортається дискусійне життя фестивалю. Цього року це – «Перепис майбутнього». Письменники, інтелектуали та культурні діячі говоритимуть про прийдешнє, у якому Україна є сильним незалежним суб’єктом політичного світу, а кожна українка/українець відчуває свій вплив на власне й стороннє життя.

Основна програма 30-го Lviv BookForum налічує понад 30 подій. Відбудуться дискусійні панелі, дитяча програма, традиційна Ніч поезії і музики, програма видавців, розмови, присвячені вшануванню пам’яті і творчості загиблих від війни українських письменників Вікторії Амеліної та Володимира Вакуленка.

Книжковий ярмарок українських видавців вперше розташують поряд з Пороховою вежею,а у ній заплановані дискусії та презентації.

Дні польського кіно

Час: 7-8 жовтня о 19:30, 20:45

Локація: Планета Кіно (ТРЦ “Форум”, вулиця Під дубом, 7б)

Квитки 170 грн у касах к-тру

Дні польського кіно — проєкт Польського Інституту у Києві, який організовують вже 18 років поспіль. Це покази найцікавішого доробку польського кінематографу останніх років. Усі фільми демонструються українською мовою та польською/англійською мовами з українськими субтитрами.

“Хліб і сіль”

7 жовтня (субота) о 19:30, 8 жовтня (неділя) о 20:45

Головні ролі у фільмі виконали непрофесійні актори, а сюжет натхнений реальною історією Тимек, молодий, талановитий піаніст – студент Варшавської музичної академії, повертається на канікули в своє рідне невеличке містечко, де час наче завмер. Головним місцем зустрічі місцевої молоді є не так давно відкритий кебаб-бар. Тимек спостерігає за конфліктом, який розростається між арабами — працівниками бару, та його приятелями з району. Конфлікт, який переросте у щось трагічне…

„Сьубук”

8 жовтня (неділя), 19:30

Біографічна драма, що натхненна реальними подіями: історія молодої матері хлопчика-аутиста, чия багаторічна наполегливість і боротьба з бюрократією призвели до значних змін у системі освіти.

Мариська спочатку не хотіла бути мамою. Пізніше вона буде готова пожертвувати собою заради єдиного сина – Куби. “У вас зламана дитина”, – ці слова Мариська почує від психіатра. Мати-одиначка не згодна з таким станом речей. Завдяки своїй рішучості вона продовжує боротися за гідність і освіту Куби – від дитячого садка до закінчення середньої школи. Вона діє нетрадиційно, всупереч багатьом правилам, але водночас мотивує і надихає інших людей.

Концерт Панаса Буйного на Сихові

Час: 7 жовтня о 19:00

Локація: центр Довженка (проспект Червоної калини)

Квитки 200-350 грн на karabas.com.ua

Вперше у Львові – Панас Буйний з сольною шоу-програмою “Поцьомай Show”! Його пісні зроблять настрій за будь-якої погоди, адже не влитись у тандем запальних хітів – не неможливо! Панас Буйний – український співак стьобного жанру, відомий епатажним образом та “гострим” слівцем. Всебічно підтримує ЗСУ, взяв участь у великій кількості благодійних концертів та зборів на підтримку армії. З початку війни його пісні підіймають бойовий дух наших воїнів на передовій. Також, на глядачів концерту чекає сюрприз від зіркових друзів Панаса – Заліска та Юліка, які долучаться до його концерту.

Сніданок з колекціонером

Час: 8 жовтня о 11:00 год

Локація: Палац мистецтв, (вулиця Коперника, 17)

Квитки 500 грн і онлайн-реєстрація: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdT5PMuTRJpmvIGw146VmmWOrND7sxUR5nymyKXEBH8fwHPyg/viewform?fbclid=IwAR2ekia8lJZUZN3aYJHxkFYZgj26n-fo52WVI4hkXGzg3aRbx8WnjUT4fTM

Колекціонер, галерист Павло Гудімов непогано розбирається в колекціях і колекціонерах. Сніданок буде присвячено скульптурі. Хто і навіщо її збирає? Чим відрізняються музейні колекції від приватних? Які ціни на сучасну скульптуру? Чому цей напрямок мистецтва став таким популярним останнім часом? І найголовніше, ви будете мати можливість поповнити свою колекцію особливими пропозиціями від сучасних авторів.

Співана моновистава

Час: 8 жовтня о 18:00 год

Локація: центр “Слово і голос”, (вулиця Городоцька, 38)

Квитки: 250 грн на concert.ua

Квітка-невіста – моновистава Шевченківської лавреатки Наталії Половинки

Концерт для голосу і виконавця. Тканина вистави зіткана з матеріалу: українські народні пісні, давні духовні напіви України, канти, класичні українські романси, українські замовляння.

Гаражний розпродаж

Час: 8 жовтня, 12:00-17:00 год

Локація: дворик книгарні “Книжковий лев” проспект Шевченка, 14

Книги з незначними пошкодженнями і значними знижками, рукодільні вироби, кава… Беріть осінній настрій і приходьте.

Куди піти з дітьми?

Підліток бум

Час: 8 жовтня о 10:00-17:00

Локація: готель “Дністер” (вулиця Яна Матейка, 6)

Квитки при замовленні до 7 жовтня – 700 грн

У цей день простір у розпорядженні активних та ініціативних підлітків віком 12-17 років! Що буде?

  • Галерея «Еліта. UA»
  • Квест-кімната «Ї»
  • Квіз «Терра Інкогніта»
  • Обід у ресторані «Секретний інгредієнт»
  • Командні «Іду на Ви!»
  • «Голос країни» – Шоу
  • Нагородження переможців

Завдання, що здивують та заінтригують, змагання які випробують на логіку та кмітливість, ігри, які розкриють, наповнять, об’єднають, надихнуть. «Підліток БУМ. #ігрипатріотів» – це ін’єкція мотивації на початку навчального року, день-інтенсив мудрих забав, знайомств і драйвового спілкування. Потужне перезавантаження, яке сформує бачення справжнього патріота, надихне дізнаватися ще більше, ініціювати власні проекти, створювати свої команди. Колективний розум у пошуку спільних рис та цінностей сформує таке середовище, яке створить ефект виру відчуттів, емоцій, думок та інсайтів. І це дасть поштовх гідно будувати своє Сьогодні, своє і наше спільне Завтра!

Обов’язково зареєструйся до 7 жовтня: https://forms.gle/hG48tBECNmfX3cgYA Є запитання? Телефонуй Анжеліці + 38 068 000 1855

Читайте також: куди поїхати чи піти біля Львова з дітьми восени

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.