Львівська філармонія організовує онлайн-концерт до Дня матері

//

sashko

photo5300899369333140750-1024x490

У другу неділю травня в Україні відзначають День матері. Цього дня Львівська філармонія хоче долучитися до святкування та запрошує на онлайн-подію з нагоди свята.

Для всіх матерів на сцені філармонії виступлять Оксана Муха, Софія Соловій, Юрій Гадзецький, Наталія Кухар. У їхньому виконанні прозвучать улюблені тематичні пісні та оперні арії.

Зокрема, відома українська співачка Оксана Муха під акомпанемент Олега Яреми (гітара) виконає пісенні перлини «Рідна мати моя», «Я піду в далекі гори», «Ніч яка місячна» та інші.

Софія Соловій – оперна співачка, яка успішно виступає у кращих оперних театрах Європи і світу – в супроводі Олени Маркевич (фортепіано) виконає віртуозну й ніжну арію Русалки з опери Дворжака, знамениті «Чорнобривці» та ліричну італійську пісню Ернесто де Куртіса на слова «Non ti scordar di me» («Не забувай мене»).

У виконанні талановитого подружжя оперних виконавців – Юрія Гадзецького та Наталії Кухар – у супроводі Аліни Шевченко (фортепіано) прозвучать популярні арії та дует з опер Корнгольда, Россіні, Генделя, а також всесвітньовідома «Ave Maria» Шуберта.

Відеотрансляція концерту відбудеться на офіційному YouTube-каналі Львівської національної філармонії.

live

Нагадаємо, в часи карантину Львівська національна філармонія організовує цикл онлайн-подій, які відбуваються від четверга до неділі.

Так, цього тижня відбудуться чотири трансляції.

У четвер, 7 травня, о 18.00 до уваги слухачів – онлайн-концерт піаніста Йожефа Ерміня. Переглянути його можна буде на офіційних ресурсах філармонії: на YouTube-каналі та у Facebook.

Виконавець презентуватиме проєкт, який був реалізований 2016 року на Міжнародному фестивалі сучасної музики «Контрасти»: у програмі концерту – фортепіанні твори американського композитора-мінімаліста Філіпа Ґласса.

Для тих, хто цікавиться українською музикою, 8 травня о 18.00 транслюватимуть композиції Мирослава Скорика – Гуцульський триптих і Скрипковий концерт №10 – у виконанні Марка Комонька (скрипка), Академічного симфонічного оркестру філармонії під орудою Тараса Криси.

Традиційно трансляція відбуватиметься у кількох форматах: на вулицю Чайковського та на сторінках філармонії онлайн.

У суботу, 9 травня, разом із INSO-Львів можна буде насолодитися архівним записом концерту оркестру з відкриття 6-го Міжнародного фестивалю Alfa Jazz Fest на Площі Ринок у Львові з унікальною авторською програмою Вадима Неселовського за участю Лаури Марті під диригуванням Наталії Пономарчук. Події передуватиме живе спілкування з музикантами: Олексієм Коганом, Вадимом Неселовським, Лауром Марті та Аркадієм Шилкопером.

Подія розпочнеться о 17.30 на Facebook-сторінці INSO-Львів із паралельним виводом аудіо з вікон Львівської філармонії на вулицю Чайковського.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.