«Воплі Відоплясова» запрошують на онлайн-концерт

//

sashko

vv_zakustika_1

25 квітня о 20:00 український гурт «Воплі Відоплясова» проведе онлайн-концерт. Це буде акустичний виступ у приміщенні концерт-холу ВВ22. Музиканти зіграють альбом «Закустика», історія якого розпочалася майже 30 років тому у Франції, а також свої найкращі хіти. У такий спосіб «ВВ» хоче підтримати своїх прихильників в умовах карантину та закликає колег-музикантів і діячів культури приєднатися до цієї ініціативи.

Музиканти також звертаються до своїх фанів із проханням про збір коштів. Значну їх частину перекажуть фонду «Життєлюб», який опікується людьми старшого віку. Доступ до перегляду буде доступним за умови символічної плати. Також можна буде зробити додаткову пожертву на будь-яку суму на картковий рахунок 5168745300460083 Скрипка О.Ю., ПриватБанк.

«Карантин ще триває, а це означає, що у нас немає змоги зустрічатися з нашими фанатами наживо. Але ж ми хочемо підтримати вас своїми піснями та трохи звеселитися. Тож, онлайн – це прекрасний засіб побачитися з вами знов. Звичайно, краще понад усе – це живі виступи, живе спілкування. Але є у цьому всьому й суперплюс – чудова можливість потрапити на наш виступ з будь-якого куточка світу!

Часто фани звертаються з проханням зробити виступи онлайн і про готовність зробити донейшн. Будемо щиро вдячні за допомогу й радо переведемо частину коштів фонду «Життєлюб», який опікується старшими людьми, які зараз потребують найбільшої допомоги та захисту. А особливо ті, хто залишився один, і кому потрібна особлива увага та фінансова підтримка», – зазначив лідер гурту Олег Скрипка.

Квитки на онлайн концерт можна придбати за цим посиланням. Подробиці – на сторінці події у фейсбук.

vopli_vidoplyasova_1

Довідково:

Історія альбому «ВВ» «Закустика» розпочалась майже 30 років тому у Франції. Почалося все з того, що в Парижі музиканти «ВВ» познайомилися із французьким гуртом Les VRP і влаштували декілька спільних турів в Україні та Франції.

Співак з VRP Нері Катіно спродюсував запис альбому гурту «Воплі Відоплясова»: Нері записав ВВ під час живого виступу у паризькому бістро «Ше Піф» біля Бастилії на сучасний рекодер. В основу альбому лягли добре відомі пісні з репертуару ВВ, а також адаптовані панк-версії народних пісень. Грали на тому, що трапилося під руками: два баяни, акустична гітара, тамбурин і чохол від баяна замість барабана, на якому Сашко Піпа грав порожньою пластиковою пляшкою з під шипучки.

Записаний у Парижі альбом випустили в Україні на касетах. Їх розпродалися, а майстер-оригінал загубився. Згодом, коли було створено власний вевешний лейбл «Країна Мрій» і вирішено випустити на вінілі всі альбоми ВВ, виявилося, що не вистачає лише одного альбому – «Закустика». Зрештою знайшли один примірник, який майже чудом зберігся в ідеальній якості. Касету відцифрували, зробили ремастеринг – і альбом випустили на вінілі у грудні 2019 року обмеженим тиражем. До нього також увійшов кавер на пісню французьких друзів гурту – VRP «Лєо».

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.