Письменники про трудову міграцію

//

pismenniki-pro-trudovu-migraciyu

4 травня 2018 року у Першій львівській медіатеці відбудеться зустріч «Письменники про трудову міграцію».

Україна переживає новий пік четвертої хвилі міграції, яку називають трудовою. На зустрічі письменник Артем Чапай та перекладачка Люба-Параскевія Стринадюк розкриють тему, а також буде спілкування з тими, хто має безпосередній досвід трудової міграції.

Учасники зустрічі:

Люба-Параскевія Стринадюк – письменниця, перекладачка з німецької. Переклала також книгу Мартіна Поллака «Цісар Америки. Велика втеча з Галичини» (у співпраці з Нелею Ваховською та Олександрою Григоренко).

Артем Чапай – письменник, репортажист. Автор роману «Понаїхали».

Книга «Цісар Америки. Велика втеча з Галичини» розповідає про міграційний рух із Галичини на межі ХІХ-ХХ століть, феномен якої отримав назву «першої хвилі» української міграції. Тоді від злиднів за океан тікали тисячі заробітчан і переселенців у надії втілити в життя мрію про добробут.

Роман «Понаїхали», який ввійшов до короткого списку книг BBC 2015 року, називають найбільш повним художнім дослідженням сучасної трудової міграції в Україні. В ньому розповідається про українських мігрантів, які «понаїхали» за кордон та про мігрантофобію яка присутня в Україні. Героями стала сім’я, яка виїжджає закордон, і один із її членів, який тут залишається і сам не терпить мігрантів.

Вхід вільний!

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.