Шевченківські дні-2024

//

Nelegal

Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика

У філармонії квартет “Львів’янки”, капела “Трембіта” з орекстром виконають твори українських композиторів на слова Кобзаря та народні пісні: “Думи мої”, “Ой, три шляхи широкії”, “Мені однаково”, “Тече вода в синє море”, “Зоре моя вечірняя”, “Реве та стогне Дніпр широкий”.

Концерт “І на оновленій землі…” відбудеться 7 березня о 18:00. Вартість квитків від 120 до 300 гривень.

Львівський музей Михайла Грушевського

Музей запрошує на відкриття виставки львівського художника (графіка і живописця) Миколи Опанащука «Шляхами Пророка». Професор Львівської національної академії мистецтв створив близько 30 робіт, пов’язаних із постаттю Кобзаря.

На його картинах води річки Мойка у Санкт-Петербурзі; маєток Лизогубів на Чернігівщині; розливи ріки Снов; стара козацька церква, де молився Тарас.

На відкритті виставки також прозвучать пісні на слова Тараса Шевченка: «Ой чого ж ти почорніло» і «Ой по горі роман цвіте», та народні із Черкащини: «Ой у лузі та ще й при березі», «Повій вітре», «Закувала зозуленька» та з Полтавщини «Годі тобі та й зозуленько». Етногурт виконує українські пісні як традиційно, так і у власному трактуванні, використовуючи голосові ефекти та природні шуми, перетворюючи спів на своєрідний обряд спілкування з химерними образами колективного несвідомого українського народу. Їхня творчість – це мікс пісні і театрального дійства.

Концерт і відкриття виставки відбудеться 9 березня о 16:00.

Нічний клуб «Малевич»

Найбільший нічний клуб організовує етновечірку! Сучасні мікси улюблених пісень та неймовірне танцювальне шоу, тематична фотозона, круті розіграші, можливість виграти 15 000₴ від партнерів та організаторів і незабутня атмосфера.

Вхід: 250 гривень. Безкоштовний вхід для всіх, хто:

  • має прізвище Шевченко;
  • народився 9 березня;
  • має такі ж файні вуса як у Тараса Григоровича!

Вечірка почнеться 9 березня о 17:00.

Органний зал

org_zal_rizdvo

У органному залі до дня народження Тараса Шевченка співатиме чоловічий хор. Поезія Шевченка надихала композиторів різних часів – від Сидора Воробкевича і Кирила Стеценка до Якова Орлова і Данила Крижанівського, а наш сучасник Віктор Камінський написав кілька кантат на слова Кобзаря. Львівський муніципальний хор “Гомін” заворожує силою та енергетикою чоловічих голосів. Саме в такому виконанні слова Шевченка звучать як ніколи потужно й епічно.

“Бандуристе, орле сизий”, “Думи мої”, “У Туркені по тім боці” (з поеми “Гамалія”), “Іван Гус” (з поеми “Єретик”) та інші хорові твори звучатимуть у цей вечір.

Концерт запланований на 10 березня, 19:00. Вартість квитків: 100, 150, 200 грн.

Гарнізонний Храм апостолів Петра і Павла

Співоча дія «Цвіт» – це поезія Тараса Шевченка голосом народної пісні та сучасних українських композиторів Богдани Фроляк, Валентина Сільвестрова.

Академічний камерний хор Cantus (Ужгород) виконає пісні з львівською співачкою Наталією Половинкою. Дія триває без антракту 1 годину 20 хв.

Дійство відбудеться 10 березня, о 19:30 у храмі, що на вул. Театральній, 11. Вхід вільний. Під час події збиратимуть кошти для ЗСУ.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.