Вихідні у Львові 20 та 21 липня

//

Вихідні цього тижня проходять під знаком органної музики. Класична органна музика, незвичайна музика та оригінальна музика. І це все – орган.

per-zevort

De la France Aves Amour. Фестиваль Pizzicato e Cantabile

Фестиваль «Pizzicato e Cantabile» об’єднує кращих виконавців із багатьох країн світу. П’єр та Авґустін Зеворт, батько і син, титуловані французькі музиканти на сцені Львівської філармонії презентують цікаву програму із промовистою назвою «Із франції з любов’ю». Вона включає найрізноманітніші композиції для труби й органа, а також транскрипції для цих інструментів відомих творів С. Рахманінова та Ф. Шуберта. Окрім них прозвучать знамениті опуси Й.С. Баха та ще одного генія періоду бароко – Ґ. Ф. Телемана. Найбільшу частину програми складуть твори французьких майстрів: М.-А. Шарпентьє, А. Резона, Л. В’єрна, Ш. Турнеміра та Е. Боззи.

Виконавці:

  • П‘єр ЗЕВОРТ – орган (Франція)
  • Авґустін ЗЕВОРТ – труба (Франція)

19 липня, 19.00

Львівська національна філармонія, вулиця Чайковського, 7

arvo-pyart

Музика ангелів. Арво Пярт. Орган

Музика, яка відносить у світ мрій, медитації та релаксу. Легка. як вітер, що лоскоче нашу уяву. Прозора і ніжна, водночас несе у собі глибокий філософський сенс. Арво Пярт подарував світові новий стиль, який сам назвав “tintinnabuli” (дзвіночки). Світлий передзвін і безмежний звуковий простір. Запрошуємо вас відпочити, відновитись і зануритись у глибокі роздуми з музикою Пярта, яка на органі звучить дуже особливо.

20 липня, 19.00

Львівський органний зал, Бандери, 8

turta

Варвара Турта. Музика для клавесина

Варвара Турта – молода київська клавесиністка та піаністка. Серед її досягнень – дві перемоги на престижному Міжнародному конкурсі клавесиністів ім. Ванди Ландовської в Італії. На сцені Львівської філармонії вона представить програму, у якій поєднаються твори митців епохи бароко та сучасного українського композитора, музикознавця Богдана Котюка. Одночастинні сонати італійського майстра Доменіко Скарлатті є важливим етапом у становленні однойменного жанру інструментальної музики. Не менш відомими й показовими композиціями доробку Й.С. Баха та Л. Куперена є Соната ре мінор (BWV964) та Сюїта in F. Завершить вечір Пасакалія німецького митця 2 половини XVII століття – Ґеорґа Муффата.

20 липня, 19.00

Львівська національна філармонія, вулиця Чайковського, 7

64691115_3280328751993137_4261764252454354944_n

Мультфільми під живу музику

Концерт, під час якого неможливо стримати усмішку ні дорослим, ні дітям! Мультфільми під супровід живої музики! Цього разу на вас чекає сірий кіт та коричнева миша, які готові невтомно бігати, стрибати, боротися та веселити вас протягом концерту.Ми підготували для вас декілька БОМБЕЗНИХ мультфільмів про Тома і Джеррі, які будуть супроводжуватися нашим тапером – піаністом Дмитром Микитином. Молодий музикант буде супроводжувати мультфільми яскравими імпровізаціями, що не лише відповідатиму загальному настрою концерту, але допоможуть зануритися в яскраву атмосферу безтурботного дитинства.

20 липня, 21.00

Львівський органний зал, Бандери, 8

edmund-boric

Натхненні Адріатичним узбережжям

Незрівняні та безмежно красиві узбережжя Хорватії, країни, що знаходиться на перехресті Центральної та Південно-Східної Європи і заходу Балканського півострова, надихають багатьох. Частинку своєї рідної культури на фестивалі презентуватиме хорватський органіст Едмунд Андлер-Боріц. Учасник багатьох фестивалів і конкурсів, музикант часто гастролює в Європі, Америці, Африці та Азії, активно популяризуючи хорватську старовинну музику. Репертуар події об’єднає твори Й.С. Баха, Ш.-М. Відора, П. Ебена, Б. Котюка із композиціями хорватських майстрів.

21 липня, 19.00

Львівська національна філармонія, вулиця Чайковського, 7

suhockii

Timeless organ

Музика поза часом. Давні наспіви звучать сучасно і зрозуміло. Норвезькі пісні стають ближчими. Хорали Йоганна Себастьяна Баха органічно поєднуються з варіаціями наших сучасників. Усе це в сольному виступі Петра Сухоцького.

21 липня, 19.00

Львівський органний зал, Бандери, 8

65038867_3282401601785852_4858369741405814784_n

Games & Music. Музика з комп’ютерних ігор

Музика з далеких світів. Героїчні битви, химерні істоти, чари і дива. Улюблені ігри Відьмак, Skyrim, Assassin Creed та інші оживуть у вашій уяві!

Games & Music – це добірні саундтреки з найкрасивіших комп’ютерних ігор, це мелодії, які запали в душу багатьом прихильникам віртуальних розваг, а також поціновувачам хорошої музики.

Піаніст Дмитро Микитин та скрипалька Олександра Мороз виконають власні обробки саундтреків з улюблених шедеврів ігрової індустрії. На великий екран над сценою у цей час будуть проектуватися кадри цих ігор.

21 липня, 21.00

Львівський органний зал, Бандери, 8

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.