Куди піти у Львові на вихідних 10 та 11 червня?

//

Nelegal

Добірка подій на вікенд 10-11 червня 2023 року.

20-річчя “Оселі”

Дата: 10-11 червня

Час: 12:00-18:00

Локація: Винники (вулиця Галицька, 12а)

На початку 2023 року Спільнота “Емаус — Оселя” відкрила у Винниках Центр підтримки людей, які втратили дім, імені Олесі Саноцької. Тепер оселяни запрошують усіх небайдужих у гості до нового Центру підтримки — відзначити 20-ліття. У програмі: вуличний гаражний розпродаж, створення модних образів за допомогою запрошених стилісток, частування з польової кухні, дві фотовиставки, фотозона зі запрошеними фотографами, творчі майстер-класи для дорослих та дітей, настільний теніс та розваги на свіжому повітрі, ексклюзивні екскурсії на сортувальню, благочинна лотерея, окрема програма для діток.

Концерт сестер Тельнюк

Дата: 10 червня

Час: 18:30

Локація: центр Шептицького (вулиця Стрийська, 29а)

Коли цей дует у місті з сольним концертом, не варто пропускати. До того ж благодійний концерт, тобто вхід вільний, вартість – довільна. Цього разу вони виступлять з нагоди Дня Яцека Куроня – польського політика й державного діяча, визначного діяча польської «Солідарності» і політв’язня часів ПНР, який сам був родом зі Львова та з особливою симпатією ставився до України.

У концерті прозвучать пісні на вірші Тараса Шевченка, Богдана-Ігоря Антонича, Василя Стуса, Оксани Забужко, Сергія Жадана, Івана Павла ІІ. Попередня реєстрація обов’язкова.

Класична музика у Митрополичих садах

Дата: 11 червня

Час: 19:00

Локація: Митрополичі сади (площа Святого Юра, 5)

Наймальовничіший “зал” у Львові, звідки видно краєвид на саме місто, почав сезон концертів. У недільний вечір неймовірний камерний оркестр «Віртуози Львова» зіграє особливу програму “Від Вівальді до Маккартні” – це світові шедеври класичної музики Моцарта, П’яццолли, Вівальді, Брамса, Шуберта, Штрауса, романтичні серенади, музика вічно закоханих “The Beatles” та саундтреки з улюблених фільмів про кохання.

Вартість квитків від 290 до 590 гривень.

Вечір барокового співу

Дата: 10 червня

Час: 18:00

Локація: центр “Слово і голос” (вулиця Городоцька, 31)

Цього вечора прозвучать рідковиконувані пісні і відомі арії англійського барокового композитора Генрі Перселла у виконанні співачки та акторки Наталії Половинки та піаніста Сергія Кудринецького. Це унікальне поєднання органу, оркестру, клавесину та голосу.

Трагедія, комедія і драма – все це є у музиці Генрі Перселла – коли кожен твір, буквально, – маленька вистава. Відома актриса і співачка Наталія Половинка відкриває кулісу – і співом веде в ігровий світ образів Перселла. Вартість квитків 200 грн.

Концерт Пиріг і Батіг

Дата: 10 червня

Час: 19:00

Локація: Львівський театр ляльок (площа Данила Галицького, 1)

Улюблений багатьма львівʼянами проєкту “Пиріг і Батіг” створений ще у 2019му підіймає український поетичний пласт на наступний рівень, соціально канонізуючи маловідомих поетів піснями на їхні слова. Програмою “Замордовані кацапом” проєкт увиразнює українське прагнення до справедливості і любов до життя композиціями на слова: Стуса, Бобинського, Свідзінського, Чупринки, Плужника, Хвильового, Вороного, Драй-Хмари, Йогансена, яких закатували з 1918 по 1986 роки.

Вартість квитка: 350-450 гривень по передпродажу (у день концерту 600 гривень). Частина коштів піде на підтримку ЗСУ.

Джазовий концерт

Дата: 10 червня

Час:19:00

Локація: арт-кафе “Дзиґа” (вулиця Вірменьска, 35)

Кращі джазові музиканти України виконають твори видатних джазових музикантів: Хораса Сільвера, Джона Колтрейна, Телоніуса Монка та інших культових митців у стилях бібоп, свінг, латина. Також звучатимуть відомі джазові композиції в сучасних аранжуваннях та українські твори у джазовій інтерпретації. Запрошений гість з Дніпра, один з провідних барабанщиків в Україні – Дмитро Литвиненко. Вхід – 250 грн.

Вечірка електронної музики

Дата: 10 червня

Час: 16:00

Локація: зал “Ґанок” у колишньому заводі РЕМА (вулиця Яблонської, 31)

Організатори готують глибоке занурення у світ похмурих басів від таких ді-джеїв: Derrick, Funkmasters, Nevidomy, BoChorno, Shark. Вартість квитків за передпродажем 300 грн

Куди піти з дітьми на вихідних

Шаховий турнір у Брюховичах

Дата: 10-11 червня

Час: 14:00-19:00

Локація:смт.Брюховичі, Бібліотека № 28 (вулиця Незалежності, 31)

Відкриті шахові турніри для любителів гри різного віку. Для реєстрації писати у вайбер за номерами: +380 96 045 6000, +380 99 320 4035

Майстерки з шиття

Дата: 10, 11 червня

Час: 12:00, 15:00

Локація:вулиця Куліша, 4

Для діток організують майстер-клас, де вони зможуть щось пошити, перекусити між роботою та навіть пострибати, щоб розімʼяти руки і ноги. Дітки шитимуть все власноруч “з нуля”: з моменту викрійки до фінальних швів. Кожна дитина працюватиме за окремою швейною машинкою, але під наглядом майстринь. 10 червня о 12:00 – шитимуть подушечку. 11 червня о 15:00 – шитимуть сумку-шопер.

Тривалість – 3 години. Вік учасників – від 8 до 13 років. Матеріали – ми все надаємо: тканину, голки, нитки, швейну машинку. Перекус обовʼязково буде. Вартість – 450 грн. Кількість місць обмежена! Для реєстрації пишіть в приватні повідомлення (вайбер, телеграм):+380 67 255 3878

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.