Практичні поради щодо вибору електроскутера та його безпечної експлуатації

//

fersht2

Практичні поради щодо вибору електроскутера та його безпечної експлуатації

Індивідуальні засоби пересування сьогодні мають величезний попит серед усіх категорій населення. Молодь традиційно обирає щось оригінальне та незвичне, наприклад гіроскутери та моноколеса. Якщо ж шукаєте практичний вид електротранспорту для щоденних подорожей на роботу та транспортування невеликих за обсягом та вагою вантажів, на сайті інтернет-магазину “Цитрус” за посиланням ctrs.com.ua знайдете великий вибір електроскутерів. 

skuter_1

 

Згідно з ПДР електроскутери належать до категорії легких мотоциклів. Тому, якщо потужність двигуна перевищує три кіловати, обов’язково треба отримати посвідчення “А1”. Якщо ж потужність менша, все одно при собі потрібно мати паспорт транспортного засобу на випадок зупинки співробітниками патрульної поліції.

Технічні характеристики електричного скутера

Основний показник – потужність двигуна. Якщо вже маєте водійське посвідчення й шукаєте скутер для конкретних задач, наприклад для доставлення піци, варто дивитися на моделі з двигуном від 2000 Вт. Окрему увагу приділяють ємності акумуляторної батареї, адже саме від неї залежить запас ходу. Мешканцям великих міст рекомендується обирати електроскутери, розраховані на запас ходу 50-100 км, або навіть більше. Додамо, що потужніша батарея – це більша вага електроскутера, а також довший час зарядження.

 

Інші важливі параметри, що треба враховувати:

 

  • Діаметр коліс. 10 дюймів – це добре для пересування в умовах міста асфальтованими дорогами. Якщо часто доводиться виїжджати на ґрунтові дороги, краще обирайте моделі з колесами від 12 дюймів, оскільки вони мають вищий кліренс, й матимете змогу долати різноманітні перешкоди у вигляді ям та дорожніх нерівностей;
  • максимальне навантаження. Якщо купуєте скутер саме для себе, треба орієнтуватися на власну вагу. Якщо ж плануєте іноді брати пасажирів, або перевозити вантажі, є електроскутери, що можуть витримувати 150 і більше кг;
  • сучасний функціонал. Деякі моделі підтримують інтеграцію зі смартфоном через фірмовий застосунок. Це можливість відстежувати заряд батареї, швидкість та пробіг. До того ж райдер зможе встановити блокування, аби уникнути викрадення.

 

Зазначимо, що електроскутер коштує від однієї тисячі доларів, тому купувати його варто у магазинах офіційних дилерів того чи іншого виробника. Авторизований продавець забезпечує тривалу гарантію, ремонт та технічну підтримку.

Як безпечно користуватися електроскутером?

Навіть якщо їздите без прав, не треба забувати про дотримання правил дорожнього руху. Наприклад, на скутерах заборонено пересуватися пішохідними доріжками та тротуарами, адже скутер здатен розвивати високу швидкість, а при наїзді на пішохода це призводить до травм.

skuter_2

 

Безпека руху великою мірою залежить від технічного стану транспортного засобу. Тому кожного ранку перед виїздом варто оглянути електроскутер, переконатися, що гальмівна система справна, відсутній люфт рульової колонки, АКБ заряджено, а усі кріплення щільно затягнуто. Коли ж скутер ставите на тривале зберігання, наприклад взимку, акумуляторну батарею треба зняти й зберігати окремо.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.