«День спротиву» у Львові: заходи до 6-ї річниці окупації Криму Росією. Програма

//

sashko

174533

Цього року минає 6-та річниця з початку збройної агресії Російської Федерації проти України. До цієї дати у Львові заплановано низку пізнавальних, наукових, мистецьких, а також релігійних заходів. Вони триватимуть упродовж 25 лютого – 6 березня й об’єднані під назвою «День спротиву». Долучатися запрошують усіх охочих.

Програма заходів у Львові до 6-ї річниці окупації Криму з боку Росії. «День спротиву»

1. Круглий стіл: «Крим вчора і сьогодні. Сподівання і реальність» за участю представників влади, громадських діячів, політологів та ЗМІ.

Місце проведення: наукова бібліотека ЛНУ ім. Франка, вул. Драгоманова, 5.

Дата та час проведення: 25 лютого, 15.00 – 17.00.

2. Підняття національного прапору кримськотатарського народу перед будівлею Львівської обласної державної адміністрації. Прес-брифінг у холі ЛОДА для журналістів.

Місце проведення: Львівська обласна державна адміністрація, вул. Винниченка 2 .

Дата та час проведення: 26 лютого, 10.15.

3. Публічна акція-протест «Крим – це Україна!», в рамках міжнародної ініціативи «LIBERATECRIMEA», за участю представників влади, переселенців з півострова та активістів з місцевих громадських організацій Тут основні меседжі трьома мовами: «Крим – це Україна!», «Крим – не розмінна монета!», «Без Криму немає вільної і незалежної України!», «Свободу 166 політв’язням!», «Поверніть 188 дітям їх батьків!», «SAVE ATR!» тощо.

Місце проведення: площа Ринок, головний вхід до ЛМР.

Дата та час проведення: 26 лютого, 14.00 – 14.45.

4. Спільний молебень (дуа) представників мусульманської громади в пам’ять про постраждалих внаслідок політичних репресій в Криму, а також на підтримку громадян, які залишаються на Батьківщині.

Місце проведення: «Культурний центр кримських татар у Львові», вул. Саксаганського, 20, 3-поверх.

Дата та час проведення: 28 лютого, 16.00.

5. Тематична зустріч з учнями старших класів і студентами львівських вишів «Мій сьогоднішній Крим».

Місце проведення: велика зала «Центру творчості дітей та юнацтва Галичини» (ЦТДЮГ, Погулянка), вул. Вахнянина, 29.

Дата та час проведення: 28 лютого, 17.00 – 18.30.

6. Панельна дискусія «Що для мене є Крим?» за участю представників молоді з числа внутрішньо переміщених осіб з Криму, «MoloDvizh Center» і Української Академії Лідерства м. Львів. Тематична фотовиставка «Крим сьогодні».

Місце проведення: Львівський «МолоДвіж Центр», вул. Чайковського, 31.

Дата та час проведення: 6 березня, 18.00.

Нагадаємо, Верховна Рада України оголосила офіційною датою окупації Криму й Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року війська без розпізнавальних знаків, перекинуті з Росії та кримських баз Чорноморського флоту РФ, захопили Кримський півострів. Там створили збройне формування з російських «козаків», яке називало себе «самооборона Криму».

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя, всупереч українському законодавству, відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за підсумками якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні ЄС, ні США не визнали цього незаконного голосування.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.