Куди піти у Львові на вихідні 23-24 вересня?

//

Nelegal

Передостанній вікенд місяця, – наступний вже буде частково жовтнем, а тому святковим. Тож це вихідні не насичені подіями. Та у нашій добірці є неординарні, цікаві. Не забули також і за дитячі!

Прем’єра в оперному

Час: 23 вересня о 18:00, 24 – о 12:00

Квитки: 100-500 ₴

B оперi першa балетнa прем’єрa сезону 2023/2024 – балет «La fille mal gardée, або Даремна обережність» Петера Гертеля. Це один з найбільш життєрадісних, світлих та комедійних в історії балету, та подарує можливість відчути такі потрібні миті радості та заспокоєння. Це французька історія, в якій перемагає кохання. Це класика жанру, що підкорить глядача комедійністю ситуацій.

Історія про закоханих Лізу і Колена, розділених класовими відмінностями, але об’єднаних у коханні, стала втіленням нових ідей епохи Просвітництва. Створений у 1789 році, цей балет був свідком генія Моцарта, Французької революції. «Даремна обережність» має риси відомого жанру водевіль, та стала першим балетом, у якому головними героями були селяни та зображувалось їх повсякденне життя, емоції. Сюжет яскраво демонструє, що обережність матері була справді даремною, а мораль народу виявилась вищою за моральність дворян.

Майстерка біолабораторна

Час: 24 вересня о 14:00 та 18:00

Локація: виставковий простір “Дім 42” на площі Ринок, 42

Вхід вільний, обов’язкова попередня реєстраці

я

Живе чи неживе? Або ж людське чи нелюдське? Біохакерка Дарія Данцева хоче зрозуміти, які саме біоформи ховаються в підвалах Дому 42, і допомогти їй в цьому зможете саме ви. Це буде дві окремі сесії, під час яких:

  • – учасники ознайомляться з уже існуючою інсталяцією мікроорганізмів, яких знайшли у стародавньому підземеллі;
  • – працюватимуть з лабораторним посудом і здійснюватимуть забір біоматеріалу з підземель Дому 42;
  • – досліджуватимуть простір.

Реєстрація за гугл-формами:

  • https://forms.gle/wFTPJ6RnxKS1wVG86 для події о 14:00
  • https://forms.gle/uzFsaywounpiJmX76 для події о 18:00

Зверніть увагу! Перша і друга сесії є абсолютно однаковими. Відповідно, якщо ви зареєструвалися на одну подію, то на іншу реєструватися не потрібно.

Врожай вражень у “Розсаднику”

Локація: простір міського садівництва “Розсадник” у парку “Залізна вода” (вулиця Мушака)

Час: 23 вересня з 11:00 до 17:00

Вхід вільний, за умови попередньої реєстрації

У просторі “Розсадник” на святі “Врожай Вражень” буде тематичний лекторій, нетворкінг та презентація перших напрацювань просторової концепції. Цим заходом міські садівники підсумують активності, що відбулися у просторі за сезон, створити привід для мережування і планування майбутніх співпраць . Програма події складатиметься з блоків:

11:00-14:00 – Клуб міського садівництва (обговорення ролі зелених насаджень у біорізноманітті міських просторів; догляд за садом)

14:30-15:15 – Розсадник–2023: все тримається на співпраці (презентація за результатами активностей, що відбулися у просторі; подяка партнерам_кам; сесія запитань та відповідей; обговорення діяльності)

15:15-16:15 – Нетворкінг за участі партнерів_ок (серія модерованих активностей, спрямованих на знайомство між учасниками_цями та обговорення перспектив подальшої співпраці)

16:15-17:00 – Розсадник – що завтра? (презентація попередніх напрацювань просторової концепції розвитку; обговорення перспектив розвитку території).

Зустріч з вояком, який пише вірші

Локація: артцентр “Дзиґа”, вулиця Вірменська, 35

Час: 24 вересня о 20:00

Вхід за вільний донат

Вечір поезії, оповідань та історій з фронту Андрія Мочурада під музичний супровід від Миколи Свища.

Патріотична подія на Левандівці

Локація: двір навчального закладу на вулиці Блажкевич, 12а

Час: 24 вересня о 12 годині

На Левандівці вшанують волонтерів та покажуть виступи кінологів з підопічними чотирилапими, фотовиставку. Для дітей окрема програма, смаколики.

День вуличних культур у ТРЦ

Час: 23 вересня о 14 годині

Локація: ТРЦ “Victoria Gardens”, вулиця Кульпарківська, 225

День вуличних культур на підтримку ЗСУ. В атріумі центру виступить майстер брейкдансу з 9-річним стажем Влад “Bboy Tsipa” Курочка. Його підтримають інші танцівники і танцівниці.

Куди піти з дітьми

Пікнік з майстеркласами

Локація: книгарня-кав’ярня Старого Лева на вулиці Стрийській, 200а

Час: 23 та 24 вересня

Вхід вільний

На березі озера Старий Лев разом з майстринею Оленою Щепіль будуть знайомити із книжковими персонажами, бавитися, творити і читати цікавезні історії!

Субота, 23 вересня

14:00 — Творчо-лінгвістична майстерка за книгою Лесі Мовчун «Космічні пухнастики вчать українську»

16:00 — «Коти на галявині»: майстер-клас за книгою Галини Вдовиченко «36 і 6 котів»

Неділя, 24 вересня

14:00 — «Фіолетово-королівський настрій»: майструємо корони для принців та принцес за книгою Меґан МакДоналд «Джуді Муді та королівське чаювання»

16:00 — майструємо святковий торт за книгою Кеті Гадсон «Ідеальний рецепт до дня народження»

За уточненнями щодо майстерок звертайтеся за телефоном Олени Щепіль (097) 289 07 69 або ж пишіть у Telegram-канал локації: t.me/starylev_Stryiska

ІТ-майстерки для школярів

Локація: ІТ-Академія, Бізнес-центр «Технопарк», вулиця Федьковича, 60а

Час: 24 вересня о 14:00

Вхід вільний, обов’язкова попередня реєстрація онлайн або за телефонами (067) 676-47-05, (095) 309-68-84

Майстерки є частиною марафону безкоштовних пробних занять та майстер-класів. В СТАРТ_ІТ понад 1000 підлітків стали крутими програмістами та дизайнерами. Багато хто з них вже працюють в ІТ-компаніях Львова. Також є ті, хто знайшов роботу у міжнародних ІТ-компаніях.

Якщо дитина бажає стати зіркою ІТ у своєму оточенні та здобути повагу однолітків та батьків, їй варто брати участь у VІІІ Міському шкільному фестивалі «Комп’ютерні технології та твоє успішне майбутнє», що проводить Академія СТАРТ_ІТ за сприянням Управління освіти Львівської міськради та Департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації. У комп’ютерних Фестивалях 2016 – 2022 років взяли участь понад 1700 школярів із 92-х шкіл Львова та області.

Вас очікують у неділю о 14:00 годині безкоштовні пробні воркшопи за ноутами та майстер-класи від професіоналів львівських компаній за новітніми ІТ-технологіями, що затребувані на міжнародному ринку праці. Крім майстер-класів батьки отримають креативну інформацію щодо світових трендів професійної комп’ютерної підготовки школярів. Школярі спробують відеомонтаж у програмі Adobe Premiere або зроблять аватарки для соцмереж у графічному редакторі Adobe Photoshop.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.