Куди піти у Львові на вихідні 16-17 грудня?

//

Nelegal

У передріздвяні вихідні 2023 року більшість подій на святкову тематику: коляди, майстерки з народного ремесла. Хоча є і дещо ексклюзивне й варте відвідання.

Концертик хітів Майкла Джексона

jacks

Локація: артцентр «Дзиґа» (вулиця Вірменська, 35)

Час: 16 грудня о 20:00

Вартість: 250 грн

У суботній вечір для вас прозвучать твори легендарного артиста, шоумена та короля поп-музики Майкла Джексона. Цей музикант повпливав на хід усієї музичної індустрії. Ним надихались і наші музиканти. Від запальних композицій до ліричних та емоційно-насичених творів. Музика Майкла точно не залишить вас байдужими! Жіночий спів, саксофон, гітара, бас і барабани – достатньо для переспівів.

Благодійний джазовий концерт

Локація: центр «Слово і Голос» (вулиця Городоцька, 38)

Час: 16 грудня о 17:00

Вартість: 250 грн

Благодійний концерт “Марія Верб’яна і друзі” із циклу Джаз у Львові, де лунатимуть культові джазові композиції. Фортепіано, барабани, контрабас допоможуть на якийсь час “втекти” від моторошного сьогодення і заблукати стежками пам’яті. Пам’яті, крізь яку переломлюються чарівні образи небесної синяви, відлуння дзвінкого сміху, мережива сонячних відблисків на застиглих у вічному спогляданні маскаронах.

Зібрані кошти витратять на закупівлю техніки для ЗСУ, тому беріть із собою друзів та близьких, адже мистецтво не зупинять ані кулі, ані гармати.

Прем’єра фільму «Хоробрі міста»

Локація: Львівський муніципальний мистецький центр (Стефаника, 11)

Час: 16 грудня о 17:00

Вхід вільний, обов’язкова попередня реєстрація

Минулого року команда Ukraїner почала проєкт «Хоробрі міста». Все починалося з кількахвилинних відео, що оповідали історії відважних міст, які натоді перебували або досі перебувають в окупації. Про їхній дух і мешканців, які, попри всі ризики, чинять опір загарбникам, а ще про кожного, хто зараз не може почуватися у своєму домі безпечно.

Бачачи, як це відкликається авдиторії, Ukraїner зробив дещо зовсім нове для себе — залучив українських музикантів, аби ті створили пісні про населені пункти, що борються за свою свободу. Так створили 8 пісень. А потім Ukraїner вирішив зібрати всіх на благодійному офлайн фестивалі «Хоробрі міста». Дискусії, фотовиставка, концерт з музикантами, які писали для проєкту пісні, — все це було. Однойменний фільм — документування концертної частини тої події, а також рефлексії артистів про міста, оспівані в їхніх піснях, окупацію і відчуття дому.

Онлайнреєстрація: https://bit.ly/Lviv_khorobri

Різдвяне дійство

Локація: центр «Слово і голос» (Городоцька, 38)

Час: 17 грудня о 17:00

Вартість: 250 грн

Вість нового народження світу несуть нам прадавні і вічні коляди, щедрівки, різдвяні псальми, давні духовні наспіви з цілої України у виконанні Наталії Половинки та акторів Театрального центру «Слово і голос» в обрамленні сучасного відеоарту відомого українського художника Сергія Савченка.

Арттерапевтична зустріч

Локація: психологічно-творча студія “Кориця” (вулиця Романчука, 11, 1)

Час: 16 грудня, 17:00-19:30

Вартість: 400 ₴(з реєстрацією), 500 ₴ (без реєстрації)

На цій зустрічі можна буде зануритися у світ кольорів, використати їхню енергію для планування надзвичайного нового року! Кожен колір матиме свій унікальний відтінок, відображаючи ваші мрії, цілі та найяскравіші моменти попереднього та наступного років. Під час арттерапії кожен мазок — це можливість виразити або краще зрозуміти себе.

УВАГА! Зустріч підходить для кожного, навіть без умінь малювати, адже тут це не головне — арттерапія по-особливому підіймає почуття та емоції, підвищує ефективність роботи з ними. Нехай ця зустріч стане кольоровим стартом у новому році для кожного з нас! Реєстрація онлайн: https://forms.gle/XKJmALsLVEH1QKQeA

Концерт Ігоря Цимбровського

cmbr

Локація: Нижній зал театру ляльок (площа Данила Галицького, 1)

Час: 17 грудня о 20:00

Вартість: 400-500 грн

Ігоря Цимбровського можна вважати одним з найцікавіших та загадкових діячів українського андерґраунду 80-90-х років. Минулого року Ігор дав перший за 30 років концерт у Львові, а також велике інтерв’ю, яке можна подивитись на ютубі. Ті, хто були на минулорічних концертах, знають яка загадкова синергія відбувається під час живих виступів цього музиканта. Ігор сам зазначає, що “кожен його концерт — це відкрита репетиція”, де на нашу думку логічно відтворюється інтимна атмосфера студії, а слухачі обережно підглядають за процесом творення цієї магії. Квитки за посиланням: https://secure.wayforpay.com/payment/its1

Куди піти з дітьми?

Майстерка приготування пряників

af-pamp3

Локація: Крамниця “Живий Хліб” (вулиця Героїв УПА, 78)

Час: 16 грудня о 12:00 та 14:00

Вартість: 350 грн з особи (усі матеріали включено)

Розмальовувати різдвяні пряники разом з дітьми вже стало чудовою традицією у пекарні “Живий Хліб”. І цього року також! На подію запрошуються діти віком від 5 років (батьки можуть допомагати). В процесі майстерки розмалюють кольоровою глазуррю пряники, випечені з ароматного медово-імбирного тіста.

Тривалість півтори години. Кількість місць обмежена. Запис за телефоном – 0676711439, Оксана.

Майстерка малювання на склі

Локація: палац культури імені Хоткевича (вулиця Кушевича, 1)

Час: 17 грудня о 14:00

Вартість: 350 грн

Малювати картину різдвяної тематики, саме на часі, – вона стане чудовим новорічним декором у вашому домі чи на роботі. Учасники зможуть обрати щось з наявних ескізів (саме ікони), або принести із собою фотографію із будь-яким бажаним малюнком. Професійна художниця на склі Галина Якубишин допоможе втілити всі ваші творчі бажання в реальність. Майстерка підійде для дітей віком від 7 років та для дорослих. Квитки за посиланням: https://2event.com.ua/events/1867500#/

Майстерки з різдвяних павуків

Локація: мистецька майстерня “Мальва” (вулиця Хмельницького, 200 – 5 поверх)

Час: 17 грудня о 14:00

Вартість: 500 гривень

Це традиційна прикраса оселі в Україні на Різдвяні і новорічні свята, виготовлена з соломи. Майстерки з його виготовлення у місті є щовікенду. Якщо хочете мати його і досі не зробили, то це майже крайній час, є з чого вибрати. Посилання для реєстрації на дорожчу – https://forms.gle/pJMMWMzL3V2QPoGp7

Локація: музей Івана Франка (вулиця Івана Франка, 150)

Час: 17 грудня о 12:00

Вартість: 150 гривень+вхідний квиток

Майстерку проведе чоловік, який про вироби з соломи знає чимало і свого часу зробив для музею Франка розкішного дідуха. Народний майстер Володимир Мишолівський не лише показуватиме, як виготовити прикрасу, а й розповість про традиції і символи.

Вік учасників майстерки від 6 років. Тривалість – до 2 год. У вартість майстерки входить вартість матеріалів. Зареєструватись онлайн: https://forms.gle/QoFaosocWb8r1Wz36

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.