Куди піти у Львові на вихідних 26-27 серпня?

//

Nelegal

Останній вікенд літа 2023 року. Розважальних подій у Львові більш ніж вдосталь, а оскільки свято Незалежності зовсім близько у часі, то деякі з них ще й патріотичні.

Кулінарна майстерка

Локація: вулиця Кульпарківська, 226а

Час: 26 серпня о 12:00

Вхід за реєстрацією онлайн: https://forms.gle/Scysqryv3ywEVmVo6

Академія Смаку представить не лише майстерку з цікавим рецептом, що об’єднує продукти з різних регіонів, а ще й розмову про те, якою вона є – сучасна українська кухня. Відома у Галичині авторка рецептів Маріанна Душар, Льоля Ланда та Аврора Огородник вже не перший рік займаються дослідженнями саме цього напрямку, постійно зустрічаються і проробляють нові смакові поєднання та техніки. Відвідувачі здобудуть багато нових знань. Смачна подія буде на території магазину “Сільпо” у ТРЦ “Вікторія Гарденз”.

Концерт у Митрополичих садах

Локація: площа святого Юра

Час: 26 серпня о 19:00

Вартість: від 340 до 690 грн

Концерт “Легенди української естради” у виконанні оркестру та співаків. Цей вечір у одному з наймальовничіших парків стане особливим. Естетична насолода і позитивні емоції гарантовані.

Для вас звучатимуть легендарні твори української естрадної музики з репертуауру Володимира Івасюка, Квітки Цісик, Назарія Яремчука, Ігора Білозіра, Дмитра Гнатюка, а також: Василя Зінкевича, Іво Бобула, Тараса Петриненка, Віктора Павліка та Павла Дворського!

Концерт у ботанічному саду

Локація: Ботанічний сад ЛНУ на вулиці Черемшини, 44

Час: 26 серпня, 17:00

Вхід: 450-590

Ботсад вперше за 3 роки зустріне музичною подією. Відомі хіти української і світової класики у виконанні струнного оркестру в оточенні розкішної природи. Зазвучать хіти світової та української класики Моцарта, Лятошинського, Скорика, Колесси та твори інших впізнаваних класиків. Організатори радять взуття на низькому ходу: кеди, балетки, босоніжки, мешти без каблуків, адже це подія на галявині.

Прем’єрна вистава у Львівській опері

Локація: Львівський національний театр опери і балету імені Соломії Крушельницької

Час: 26 серпня 18:00

Вартість квитків: 100-750 грн

Несподіване прочитання однієї з найвідоміших українських оперних історій. У режисерській візії Оксани Тараненко образ українського козацтва врешті позбудеться столітніх стереотипних нашарувань, насильно навʼязаних московитами. Козаки природно постануть могутньою, войовничою та свободолюбивою силою, що здатна протистояти будь-яким перешкодам та ворогам. І це заради здійснення найзаповітнішого бажання – повернення на святу українську землю та життя у вільній Україні! Задля цього вони готові на все – навіть на найкривавіший бій та смерть. Та чи вдасться українцям отримати прихильність Султана і повернутися додому?

“Запорожець за Дунаєм” постане перед глядачами у новій музичній редакції Олександра та Дмитра Саратських, видовищній сценографії Тадея Риндзака, автентичних костюмах Людмили Нагорної та сучасній хореографії Олексія Буська під орудою відомої інтерпретаторки української музики Ірини Стасишин.

Тридцятиріччя Дзиґи

Локація: арт-центр Дзиґа, вулиця Вірменська, 31; Закапелок Маркіяна Іващишина

Час: 26-27 серпня

Вхід на усі події безкоштовний

Легендарна Дзиґа святкуватиме ювілей увесь вікенд. 26 серпня у Закапелку Маркіяна Іващишина триватиме доволі довгий концерт, де зіграють кращі музиканти міста і гурт-гість:

  • 14:00 – 15:00 DJ сет від Дані Білоуса (український фанк)
  • 15:15 – 16:15 Очеретяний кіт (Вінниця)
  • 16:30 – 17:30 Пиріг і Батіг
  • 17:45 – 18:45 Lemko Bluegrass Band
  • 19:00 – 20:00 Мертвий Півень

Квартира 35:

20:00 – 22:00 – вільний Jam session

Галерея та Квартира 35 – фотовиставка “30 епізодів”: життя Дзиґи за 30 років діяльності, цікаві моменти, які несуть за собою багато змісту та емоцій.

27 серпня о 17:00 – панельна дискусія: «Феномен «Дзиґи»: 30 років історії і потреба архіву».

“Дзиґа” – Одне з перших незалежних мистецьких об’єднань, виставковий і концертний майданчик, а головне – безпечний і відкритий простір для комунікації та експериментів. Багато проєктів і персоналій “виросли” з “Дзиґи”, відокремились чи пройшли свій повний цикл від розквіту до занепаду. Що ми знаємо про історію цього феномену? Що ми можемо зібрати і зберегти? Як це може впливати на сучасний культурний процес у Львові та Україні? Для чого потрібен Дзиґа-архів? Учасники: Андрій Лінік, Володимир Кауфман, Дарина Скринник-Миська, Євгенія Нестерович.

Інтелектуальні змагання

Локація: площа Митна, 4 (паб “Старгород”)

Час: 27 серпня 15:00

150 гривень за одного учасника команди

Паб-квізи вже кілька років є популярним різновидом пасивного міського відпочинку. А кінець серпня – звичною порою для ігор про Україну: 64 запитання, що стануть до душі усім українцям. Участь у ГлуздоГерці – це нагода дізнатися багато нового, позмагатися з сильними суперниками, зарядитися позитивними емоціями та виграти круті призи. Тож мерщій долучайтеся.

Формат гри: 8 турів по 8 запитань у кожному. В команді від 2 до 10 гравців.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/ATurVtXCPsDDg3D3A Якщо у вас немає команди, окрема реєстрація: https://forms.gle/Ugc1WSA6m5CQ6F4x8

Вечір сміху й абсурду

Локація: Нижній зал Театру ляльок, площа Данила Галицького, 1

Час: 27 серпня, 19:00

Вартість квитка 250 гривень

В неділю в підвалі лялькового театру семеро легінів зроблять вам вечір! Чи буде логіка? Певно шо ні! Чи будуть роздумування над вічним? Можливо. Але, що буде точно, то це незабутнє абсурдне дійство, що станеться лиш один раз, на ваших очах! Порівняно молодий у Львові різновид гумористичних подій – комедійна імпровізація. Це нагода розслабитись, насолодитись гумором і відпочити від повсякденності.

Команда “Є нюанс” запрошує прийти разом з друзями, родиною або навіть незнайомцями – наша комедійна імпровізація об’єднає всіх вас в спільному потоці енергії та розваг. Усі зібрані кошти будуть перераховані на покупку евакуаційного автомобіля для 95 бригади ЗСУ.

Джазовий концерт

Локація: арт-центр Дзиґа, вулиця Вірменська, 31

Час: 27 серпня о 20:00

Вартість: 250 грн

Квінтет львівської формації “Opera Avangard” заграє для вас святкову програму в стилі funkjazz. Після концерту маєте можливість приєднатися до спільної імпровізації у форматі джем сейшну.

Куди піти з дітьми?

Розвиваючий тренінг

Локація: готель Rius, вулиця Гнатюка, 12а

Час: 26 серпня

Безкоштовно, та за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/6WXRJP7ak2HrtKfw6

Академія розвитку особистості «Unique» запрошує дітей, підлітків, та їхніх батьків на пробну версію навчальних програм у форматі «Ігри маленьких патріотів»! Це будуть пробні безкоштовні заняття і бонус: тренування кмітливості, розвиток ерудиції та командних навичок, а ще азарт, інтриги, емоції, якісно проведений час разом.

Крім того, це стане можливістю познайомитися не з класною картинкою в соцмережах, а зануритися в живе середовище Академії, відчути атмосферу занять, познайомитися з методами роботи, командою, що впродовж року працюватиме з дітьми. Цікаво буде для всіх. Розклад:

10:00 – 11:30 – учні 0-2 класів

12:00 – 13:30 – учні 3-4 класів

14:00 – 16:00 – учні 5-6 класів

Освітнє свято

Локація: Lviv Film Center (Парк “Горіховий гай”, що на вулиці Володимира Великого, 14а)

Час: 27 серпня, 13:00-16:00

Незабаром навчальний рік, тому благодійна організація “Мій тато захищає Україну” та освітня платформа “Graham Bell” запрошують на освітньо-розважальне свято “Шкільний фестиваль- 2023”. Перш за все тут чекають діток із сімей Захисників та вимушених переселенців. Для дітей готують:

  • творчі майстерки;
  • знайомство із позашкільними гуртками;
  • веселі розваги;
  • акцію “Нове життя шкільних речей”;
  • корисні для навчання та творчості подарунки.

Річниця народження Івана Франка

Локація: Дім Франка, вулиця Івана Франка, 152-154

Час: 27 серпня

Кожна подія має свої особливості проведення

167ий день народження Каменяра випадає на неділю. Відтак подій напланували вдосталь: театралізована екскурсія, майстерка, презентація книжки, концерт, воркшоп. І це все у традиційному епіцентрі святкувань – домі-музеї письменника. А це означає, що варто йти і дітям, і їхнім батькам (опікунам). Деталі можна знайти на фейсбук-сторінці музею: https://www.facebook.com/dimfranka

Виставка наметів

Локація: Стрийський парк, пам’ятник 110 Річчя Українському Футболу https://bit.ly/3O970Zm

Час: 26-27 серпня

Вхід вільний

Незвична виставка на досить туристичну тему, тому безумовно зацікавить львівських любителів активного відпочинку на природі. А таких у місті чимало! У мальовничому парку розкладуть понад 60 розкладених наметів на всі випадки життя: для походів у гори, і для кемпінгу з авто, і для сімейного відпочинку з малечею біля річки. Від ультралегких одномісних до великих кемпінгових наметів, де поміщаються 10 людей.

Крім того, зона кемпінгових меблів, гамаків… Все оглянеш, протестиш матеріал, залізеш усередину, полежиш і зможеш придбати той намет чи гамак, який западе тобі в серденько. На виставкові розкладені намети та гамаки діятиме знижка 15%.

Діти від такої атмосфери точно будуть у захваті. Скрізь можна буде полазити, та за пару годин змінити кілька “квартир”. Твій спокій на цей час гарантуємо! Що там продаватиметься ще? Спальники, їжа для походів, посуд, меблі для відпочинку на природі (крісла, столи), велосипедні аксесуари та одяг. Все, що полегшить твій відпочинок. Як оплачувати покупки на події? Як зручно: карткою або готівкою.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.