Куди піти у Львові на вихідних 4-5 листопада?

//

Nelegal

Листопад у місті починається спокійною погодою i незначним “затишшям” на цікаві культурні події. Та це ненадовго, адже потроху готуються свят що будуть у середині місяця.

Концерт «Лісапетного батальйону» на Сихові

Локація: Центр Довженка (пр-т Червоної Калини, 81)

Час: 4 листопада о 19:00

Вартість: 220-420 грн

Починається благодійний тур улюбленців публіки, колективу театру пісні «Лісапетний батальйон» на підтримку ЗСУ! Публіка почує давні хіта та пісні з нового альбому «Баби рулять».

«У нашому колективі усі жінки досить ділові, вони гарні організатори та “рулять” не тільки на концертах, а й у себе в селі, до них прислухаються. Тож у себе в районі та у всій Україні ми даємо поради, адже маємо на це право, адже за нашими плечима роки та досвід, з яким приходить мудрість. Ми міцно стоїмо біля руля, керуємо своїм життям і намагаємось допомогти людям налаштуватися на позитив та гарний настрій. Саме так ми рулюємо по життю і саме про цей наш новий альбом!», – розповіла керівниця гурту Наталія Фаліон.

Концерт Мар’яна Шуневича

sonetau

Локація: Львівська національна філармонія (вулиця Скорика, 7)

Час: 4 листопада о 19:00

Вартість: 150-450 грн

Не одне десятиліття плекає українську пісню соліст філармонії Мар’ян Шуневич. Його доля і творчий шлях неодноразово перепліталися з колективами, що 4 листопада виступлять поряд з ним пліч-о-пліч, даруючи для львів’ян добре відомі мелодії, актуальні поза часом: Богдан Стельмах, Оксана Білозір, Ансамбль «Ватра 80», Модерн-балет «Життя» та інші.

Він був солістом знаного гурту «Ватра», присвятивши творчій діяльності у гурті 12 років життя. З лідером колективу Ігорем Білозіром вони приятелювали, він часто виступав з іншим гуртом…

Прем’єра вистави «Паливо»

Локація: Львівський національний театр імені Марії Заньковецької (вулиця Лесі Українки, 1)

Час: 4 і 5 листопада о 17:00

Вартість:290 грн

У театру цієї осені значні зміни у керівництві. Публіка у захваті від прем’єр, відкриття нової сцени у мансарді, тож не скупиться на відгуки. Ймовірно, й на цій прем’єрі буде аншлаг. З анотації:

«Ми зачинимося в маленькій квартирі професора, щоб придумати як жити далі… Місто навколо палає, а зимовий холод паралізує навіть думки.Тваринні інстинкти виживання ніби примушують чіплятися за останнє прекрасне, що може зігріти і тіло, і душу. Закоханість, читання вголос філософських трактатів, чесні розмови та намагання стати щасливими, попри все. «Паливо» авторки Амелі Нотомб у Блакитній (камерній) сцені театру.»

Кураторська екскурсія у «Домі Франка»

Локація: Дім Франка (вулиця Франка, 150)

Час: 4 листопада о 15:00

Вхід: квиток у музей

Виставка «Врятовані» – це проміжний звіт одного з напрямів музейної роботи – збереження й реставрування. Запланована як практично необхідний робочий етап, виставка доволі швидко переросла в акт щирої всеосяжної вдячності – воїнам, які охороняють наш спокій і нашу колекцію, а отже і наш спосіб життя; реставраторам – штатним і представникам інших реставраційних структур, які надали нам неоціненну фахову підтримку і допомогу; команді Дому Франка, яка щодня невтомно рухається шляхом локальних науково-культурних перемог задля однієї, Найважливішої; та усій нашій спільноті, яка підтримує нас навіть у часи найвищої історичної турбулентности.

На виставці ви матимете змогу побачити унікальні артефакти з колекції музею, документи, твори мистецтва, меморіальні одиниці зберігання, які ще не скоро стануть доступні для широкого експонування. Музейники готуються відповісти на відповісти на запитання, подисткутувати та просто насолодитися духом небайдужости культурної спільноти.

Вечір барокового співу

henry

Локація: центр “Слово і голос” (вулиця Городоцька, 31)

Час: 5 листопада о 18:00

Вартість квитків 250 грн

Цього вечора прозвучать рідковиконувані пісні і відомі арії англійського барокового композитора Генрі Перселла у виконанні співачки та акторки Наталії Половинки та піаніста Сергія Кудринецького. Це унікальне поєднання органу, оркестру, клавесину та голосу.

Трагедія, комедія і драма – все це є у музиці Генрі Перселла – коли кожен твір, буквально, – маленька вистава. Відома актриса і співачка Наталія Половинка відкриває кулісу – і співом веде в ігровий світ образів Перселла.

Куди піти з дітьми?

Майстерка з виготовлення солодкої вати

Локація: інтерактивний музей цікавої науки та техніки «Еврика» вулиця княгині Ольги 106, (Новий ЦУМ, останній поверх)

Час: 5 листопада о 14:00

Вартість: 120 грн (з дитини), 80 грн (з дорослого)

Від таких ласощів не відмовиться жодна дитина, особливо, якщо вони ще й приготовлені власноруч. Тут усіх без винятку навчать накручувати білосніжні солодкі хмаринки. Це цікаве та захоплююче видовище!

Дітям розкажуть про технологію виготовлення солодкої вати. Кожна дитина робить собі вату самостійно. За бажанням можуть брати участь також батьки, та допомагати своїй малечі. Якщо ж батьки не беруть участь, організатори допоможуть кожному учаснику все зробити. Зголошуйтеся, адже кількість місць – обмежена!

Квитки можна купити онлайн

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.