Куди піти у Львові на вихідних 9-10 вересня?

//

Nelegal

week_sept

Вікенд цікавий тим, що можна піти на тематичні події присвячені фермерству, дитячому дозвіллю чи єврейській культурі. Також вкотре відбудуться Дні європейської спадщини. А крім того незвичні події: майстеркласи, концерти.

Локал фармер фест

Час: 8-10 вересня

Локація: Парк культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького

Вхід вільний

Перший повноцінний осінній фестиваль. І його тематика досить відповідна цій порі — врожай. Близько 100 локальних виробників та фермерів привезуть для вас частинку своєї автентики — власний крафтовий продукт, що вирощують попри все.Також на вас та вашу малечу чекає:

  • фудкорт, де готуватимуть страви використовуючи локальні фермерські продукти;
  • майстер-класи та лекторій на гастрономічну тематику;
  • маркет брендів та ремісників;
  • розважальна зона для вашої малечі;
  • перегляд ну дуже смачних фільмів просто неба.

А закриватиме фестиваль концерт гурту «Казка», який зіграє 10 числа о 19:00.

Дні європейської спадщини

Час: 9-10 вересня

Різні локації міста

Дні європейської спадщини відбуваються кожного року у вересні в країнах, що приєднані до Європейської культурної конвенції. Це дні, коли маловідомі закриті споруди (парки) відчиняють двері для жителів та гостей міста і розповідають історії, які не розповідають екскурсоводи. Тринадцятий раз у нашому місті ця подія налічує аж 68 безкоштовних подій! На кожну з них слід заздалегідь реєструватись. Детальна програма і спосіб реєстрації шукайте на фейсбук-сторінці: https://www.facebook.com/EHDsLviv/posts/pfbid02rtJKpTQdX7aGT9XkeLr1XjmviSkxH8WrWUyiARyqxyY5hntoZBB69B4B4q3oQ83dl

Вихідні по-єврейськи

Час: 9-10 вересня

Локації: різні

Вхід на усі події вільний, потрібна онлайн-реєстрація: https://bit.ly/3qOUZB3

Протягом двох днів львів’яни відкриватимуть взаємовпливи української та єврейської культур. Більше десяти подій різного плану: концерти, лекції, діджей-сет, дегустація вин, екскурсія, презентація календаря на 5784 (2023-2024) рік.

Детальна програма: https://www.facebook.com/events/1009871923384985 Місця подій повідомлять зареєстрованим учасникам.

Концерт у Ботанічному саду

Локація: Ботанічний сад ЛНУ, вулиця Черемшини, 44

Час: 9 вересня о 17:00

Ботанічний сад, неймовірна природа навколо, ви в компанії друзів насолоджуєтеся концертом класичної музики. Під неї навіть можна попікнікувати на траві! Посилання на квитки https://bit.ly/3QfPxkW

Екскурсія органним залом

Локація: Львівський органний зал, вулиця Бандери, 8

Час: 9 вересня о 14:00

Органний зал – це не лише про орган і музику. Цей концертний зал нетиповий. Екскурсія у невидиму нікому, захопливу роботу музичних “детективів”. Музикознавиця, органістка і співдиректор Органного залу розкажуть, як розшукують старі партитури маловідомих композиторів і повертають їх до життя, щоб про них знову дізнавалися і чули їхню музику. А ще, тут обожнюють сучасні технології і використовують у щоденній роботі. Розкажуть, як запустили додаток з українською класикою та як він функціонує. Звісно, згадають як постав перший в Україні концертний органний зал, як працює орган та як історія переплітається із сучасністю.

Концерт у саду музею

Локація: музей Станіслава Людкевича

Час: 10 вересня о 16:00

Вхід вільний

Нагода приємно провести час в гарній, музичній атмосфері та послухати твори патрона музею у виконанні Львівського дуету піаністів Наталії Зубко та Петра Довганя. Після завершення концерту – безкоштовна екскурсія музеєм.

Благодійний концерт класичної музики у Митрополичих садах

Локація: парк собору Святого Юрія

Час:19:00

Вартість квитків від 390 ₴

У цей вечір неймовірний камерний оркестр «Віртуози Львова» зіграє для програму «Від Вівальді до Маккартні» – світові шедеври класичної музики Моцарта, П’яццолли, Вівальді, Брамса, Шуберта, Штрауса, романтичні серенади, The Beatles та саундтреки з улюблених фільмів про кохання.

Вечір пам’яті Михайла Дзиндри

Локація: Брюховичі, Музей модерної скульптури Михайла Дзиндри, вулиця Музейна, 16

Час:10 вересня, 16:00-18:00

З нагоди 17-ї річниці відходу в засвіти найвідомішого модерного скульптора Михайла Дзиндри Львівська національна галерея мистецтв запрошує на вечір пам’яті митця. Його проведе дружина і доглядачка музею Софія Дзиндра. Покажуть архівні фільми, старі фотографії та роботи талановитого творця. Звертатись за номером:0973975480.

Благодійний концерт Юрія Йосифовича

Локація:Дім Франка, вулиця Франка, 152-154

Час:10 вересня о 19:00

Вхід за благодійними внесками, рекомендований мінімальний внесок 200 ₴

Співак вперше виконає пісні «Доле». Крім того багато пісень можна буде співати разом з ним на галявині Дому Франка. Збиратимуть на дрон (Mavic 3) для аеророзвідки батальйону Карпатська Січ, 49 ОСБ. Банка: https://send.monobank.ua/jar/95Q4tffExw Номер банки 5375411208496468. PayPal: josyfovych@gmail.cpm ВАЖЛИВО! Зафіксуйте інформацію про ваш внесок скріншотом або ж квитанцією, яку Ви зможете показати. Також внесок можна зробити при вході. Жива трансляція концерту буде на youtube каналі Юрія Йосифовича: https://www.youtube.com/@josyfovych Трансляція відкрита, але просимо всіх, хто дивиться онлайн, також долучатись до збору.

Куди піти з дітьми?

Територія дитячого дозвілля

Локація: Площа перед університетом імені Івана Франка

Час: 10 вересня з 13:00 до 16:00

Вхід вільний

Головна подія, що присвячена дитячому дозвіллю у місті. Вже вкоторе дитячі клуби Львова запрошують організовують подію, на які запрошуватимуть долучитись до безкоштовних позашкільних гуртків. Тому просто неба проведуть для дітей майстерки і флешмоби, зіграють спортивні ігри, намалюють фейс-арт, для найменших учасників діятиме ігрова зона, а батьків потішать виступи вихованців гуртків.

Вистава “Сонячний зайчик”

Локація: Перший театр, вулиця Гнатюка, 11

Час: 10 вересня о 15:00

Прем’єра “Сонячний зайчик” – музична казка для дітей від 5 років та їхніх батьків. Історія про нас, хто вийшов з дитинства і мав страхи, і як їх перемагав… Але як пояснити маленькій дитині, що боятися Темноти чи Бабайки не варто? У виставі «Сонячний зайчик» ви зустрінете улюблених літературних героїв з книжок Всеволода Нестайка.

Майстерка “Спільний ландшафт”

Локація: Мистецький центр ArtJam (колишня “Фабрика повидла” на Підзамчі), вулиця Механічна,5

Час: 10 вересня о 13:00

Подія безкоштовна, реєстрація за посиланням: https://forms.gle/X3KBUuPjAB1FCHv89

Відкритий творчий майстер-клас для сімей з дітьми 8-12 років. Він базується на рівноправній співпраці дітей і дорослих, де відправною точкою для мистецької діяльності стає спілкування, осмислення своїх станів та проявлення ідентичності як дітей, так і дорослих. Спільний ландшафт сприяє обміну знаннями, отриманню нового досвіду та розвиває культуру діалогу.

Яка мета майстер-класу? Через художні практики налагодити спілкування в сім’ї, навчитися проявляти свої почуття і переживання.Підійде сім’ям з дітьми 8-12 років. Кількість учасників обмежена: 14 осіб (7 дітей, 7 дорослих). Усім зареєстрованим надійде лист на email з деталями щодо воркшопу 7 вересня. Якщо виникнуть додаткові питання – пишіть нам в Інстаграм чи Фейсбук.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.