Осінні фестивалі у Львові

//

fersht

osinni-festivali-u-lvovi

Через війну значна частина фестивалів у Львові не відбудеться або ж змінює формат. Афіша Львова створила добірку осінніх фестивалів у Львові 2023 року, які станом на вересень можна вважати анонсованими чи такими, які вже готують і неофіційно підтвердили цьогорічне проведення.

Осінні фестивалі у Львові – Дуже смачний фестиваль

tasty

Дата: 2-3 вересня (13:00-21:30)

Локація: вулиця Героїв УПА (парківка закладу Daily Dose)

Вхід вільний

Вже четвертий у цьому році дуже смачний фестиваль. Щоправда за обсягами швидше фестивальчик чи навіть маленьке гастрономічне свято у кварталі ІТівців. Втім, скупчення принад тут неабияке:

  • 10 станцій харчування від закладів Daily Dose, Fat Dragon, Zwin, SHOco. та інші
  • коктейлі та вино;
  • зона дитячих майстерок;
  • ігрова зона для дорослих;
  • музика від вуличних музикантів;
  • фотозона.

Осінні фестивалі у Львові – Локал фармер фест

Дата: 9-10 вересня

Локація: Парк культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького

Вхід вільний

Перший осінній справжній фестиваль вже у середині вересня. І його тематика досить відповідна цій порі — врожай. Близько 100 локальних виробників та фермерів привезуть для вас частинку своєї автентики — власний крафтовий продукт, що вирощують попри все. Також на вас та вашу малечу чекає:

  • фудкорт, де готуватимуть страви використовуючи локальні фермерські продукти;
  • майстер-класи та лекторій на гастрономічну тематику;
  • маркет брендів та ремісників;
  • розважальна зона для вашої малечі;
  • перегляд ну дуже смачних фільмів просто неба.

А закриватиме фестиваль концерт гурту «Казка», який зіграє 10 числа о 19:00.

Осінні фестивалі у Львові – Мельпомена Таврії

mlpmn

Дата: 8-16 вересня

Локація: театри міста

Це знаний поміж театралів України фестиваль, який не одне десятиліття відбувався у Херсоні. Через війну його таки організовують, щоправда в різних містах, зокрема і в нашому. Відтак у кількох театрах покажуть варті уваги вистави, здебільшого прем’єри. Так, у межах “Мельпомени” можна буде подивитись “Запорожця за Дунаєм” у Опері та нову виставу “Вибач, що я досі не виріс” аматорського театру, що діє у Палаці Хоткевича.

Осінні фестивалі у Львові – Свято Сиру і Вина у Львові

svyato_sury_ta_vuna

Дата: 15-17 вересня

Локація: Палац мистецтв

Вхід за квитками

Відомий у Львові гастрономічний форум вкотре збере виробників сирів та вин у форматі ярмарку та дегустацій. Благодійний ярмарок запрошує найкращих експертів виноробства, власників фермерських господарств, професійних сомельє, аби кожен гість зміг посмакувати вишуканим вином, смачним сиром та провести час у приємній та невимушеній атмосфері.

На події збиратимуть кошти на дрони для 80ої окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ та 125 окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України.

Осінні фестивалі у Львові – Контрасти

cntrst

Дата: 29 вересня-8 жовтня

Локація: Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика

Ще один давній міжнародний фестиваль, що проведуть як вживу, так і онлайн. “Контрасти” проводять щорічно з 1995 року. Ним популяризують українську сучасну музику різних жанрів, та у пріоритеті – класична. Зазвичай проводять у вересні-жовтні. 29-ий за ліком фестиваль відбудеться під егідою Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика.

Як відомо з програми щовечора від 29 вересня до 8 жовтня у філармонії слухатимуть сучасну академічну музику.Її виконають лььвівські музиканти, ща ще запрошені колективи з Києва, Польщі та Німеччини.

Осінні фестивалі у Львові – Форум видавців

Дата: 4-8 жовтня

Локація: Порохова вежа

Вхід вільний

Офіційно вже кілька років має назву Bookforum. Та для львів’ян все ще є Форумом видавців, без нього важко уявити осінні події у місті. Цьогоріч Форуму 30. Торік це була зустріч інтелектуалів онлайн та вживу, але тепер повертається ще й і торгівля книжковими новинками.

Ювілейний BookForum відбудеться у змішаному форматі: наживо та онлайн. Україномовну трансляцію заходів можна буде переглянути на сайті bookforum.ua. Англійською та іспанською мовами – на сайті Hay Festival (Велика Британія), одного з найбільших літературних фестивалів Європи, що вдруге є партнером нашого форуму.

Щороку Lviv BookForum обирає фокусну тему, навколо якої розгортається дискусійне життя фестивалю. Цього року це – «Перепис майбутнього». Письменники, інтелектуали та культурні діячі говоритимуть про прийдешнє, у якому Україна є сильним незалежним суб’єктом політичного світу, а кожна українка/українець відчуває свій вплив на власне й стороннє життя.

Основна програма 30-го Lviv BookForum налічує понад 30 подій. Відбудуться дискусійні панелі, дитяча програма, традиційна Ніч поезії і музики, програма видавців, розмови, присвячені вшануванню пам’яті і творчості загиблих від війни українських письменників Вікторії Амеліної та Володимира Вакуленка.

Книжковий ярмарок українських видавців вперше розташують поряд з Пороховою вежею,а у ній заплановані дискусії та презентації.

Осінні фестивалі у Львові – Золотий лев

Дата: 5-10 жовтня

Локація: театри і вулиці міста

Квитки на ticketclub.com.ua та на kontramarka.ua

Початки фестивалю “Золотий Лев” сягають 1989 рoку. Відтоді він став міжнародним і асоціюється з безкоштовними виставами та дійствами просто неба на площі перед Оперним театром.

Вистави відбуватимуться в театрах: «Воскресіння», імені Леся Курбаса, Перший, імені Марії Заньковецької, у Будинку Офіцерів. Театралізоване відкриття фестивалю відбуватиметься на площі перед університетом імені Франка 5 жовтня о 16:00.

Серед додаткових заходів у межах фестивалю буде проведено дискурс на тему: «Війна і театр: реалії і можливості» за участі представників театральної спільноти з різних міст України. А також впродовж всього фестивалю діятиме український павільйон Паризького квадрієнале сценографії 2023 «Сад живих речей» від провідних сценографів України.

Детальна програма фестивалю та анонси вистав на сайті golden-lion.com.ua та в театрі «Воскресіння».

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.