Куди піти у Львові на вихідні 27-28 січня?

//

Nelegal

Останній вікенд січня 2024 року є таким собі передихом для організаторів подій, у яких були інтенсивними півтора місяця діяльності.

Виставка однієї скульптури “Скорботний Христос. Те, чого не видно”

Із 26 січня у Музеї Івана Георгія Пінзеля (площа Митна, 1, храм монастиря кларисок) для огляду доступна відреставрована скульптура Скорботного Христа, що прикрашала купол каплиці Боїмів. Близько чотирьох століть вапнякова скульптура вагою 280 кг, на висоті 26 м, піддавалася безжальному впливу часу. Над реставрацією працював колектив із 20 реставраторів, яким вдалося зберегти цілісність скульптурної композиції. Рятувальні, відновлювальні та консерваційні рішення зробили фахівці Національного інституту «Полоніка», Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького та реставраційних служб Львова.

Скульптура доступна для огляду до кінця лютого щоп’ятниці та щосуботи з 11:00 до 17:00 год. Відтак 27 січня буде першим вихідним, коли львів’яни підуть оглядати знану скульптуру.

Каса працює до 16:45.
Вартість вхідних квитків у сектор:
– для дорослих: 60 грн.
– для студентів: 50 грн.
– для дітей та пенсіонерів: 20 грн.

Творчий вечір метал-музиканта

Український рок-музикант, найбільш відомий як вокаліст та засновник гуртів «АННА» і «Kompas», засновник і головний організатор фестивалю «Руйнація» запрошує у «Дзиґу».

Ламповий творчий вечір в домашній атмосфері, щоб послухати найвідоміші пісні гуртів Kompas та Aнна, потеревенити про шоубіз, життя, смішні історії та ще багато чого цікавого разом з Віктором Новосьоловим.

Буде по сімейному душевно, акустично.

Локація: артцентр «Дзиґа», вул. Вірменська, 35

Час: 28 січня (неділя), 20:00

Вхід – 300 грн

Концерт гурту “Фіолет”

Вперше в історії Фіолет їздить з акустичним туром!

Нові і кращі треки. Найзворушливіші вірші. Неочікуване звучання зі струнними. Атмосфера, за якою так скучили. Частину коштів з придбаних квитків буде передано на потреби ЗСУ.

Локація: Будинок офіцерів (вулиця Театральна, 22)

Час: 28 січня (неділя), 19:00

Вартість квитків: 350,390,450 гривень

Джазовий симфонічний концерт

Всесвітньовідомі мелодії Гершвіна, Еллінгтона та Манчіні виблискуватимуть новими барвами у виконанні симфонічного оркестру Луганської філармонії під батутою Любомира Ліщука.

Джаз – це втілення щирості, безтурботності і свободи. Та спочатку народжений в афроамериканських кварталах джаз вважався музикою бідняків. Минуло кілька десятиліть – і ось цей стиль стирає будь-які кордони між людьми і стає елітарним мистецтвом.

Появі джазу на академічній сцені світ завдячує американському піаністу та композитору Джорджу Гершвіну, сину одеських емігрантів. У своїх музичних виставах, симфонічних та інструментальних творах Гершвін поєднав грандіозне звучання симфонічного оркестру з енергійними джазовими ритмами. Він створив “Поргі і Бесс” – першу “оперу в стилі джаз”, де використав джазові та блюзові мотиви, африканський фольклор та імпровізації.

На написання мелодії найвідомішої арії з опери – “Summertime” – композитора надихнула українська колискова “Ой, ходить сон”, яку він почув у США у виконанні Української республіканської капели під керівництвом Олександра Кошиця. Мелодії з “Поргі та Бесс” ви почуєте і на концерті у Львівському органному залі.

Локація: Органний зал, вулиця Бандери, 8

Час: 28 січня (неділя) о 19:00

Вартість квитків: 200, 250 гривень

Літературний вечір

Сніг у Львові: якою є зима у віршах класиків та сучасних український поетів? Відчути цю магію слів ви зможете на найближчій зустрічі читацького поетичного клубу «Клепсидра» у Дзизі. Адже добру поезію найзатишніше читати саме взимку. Загортатися в теплі слова, радіти вогникам епітетів, розплутувати гірлянди порівнянь, пити глінтвейн найп’янкіших метафор із корицею. Спостерігати, як тануть на віях сніжинки любові.
Зима у Тисмениці Олега Лишеги, грудневе пиво біля Катедрального у Юрія Андруховича, світ як вертеп Грицька Чубая, — всі ці незримі рими зими.
І якщо у фінській мові є до 50 слів на позначення слова «сніг», то в нас цю роль виконують вірші Сергія Жадана.

Книжковий клуб «Клепсидра» поєднує шанувальників доброї поезії. Щомісяця ми збираємося у «Дзизі» читати і говорити про постаті та вірші українських класиків, але цього разу — зустріч тематична.

Кураторка клубу — Олена Павлова, письменниця, журналістка, літературознавиця.

На вас чекає:
🔹 добірка поезії культових українських поетів
🔹 спільне читання і обговорення віршів
🔹 список корисних ресурсів для подальшого занурення в тему

Локація: артцентр «Дзиґа»

Час: неділя, 28 січня, 17:00
Вартість участі 200 грн+реєстрація: https://forms.gle/evcLh1XpeJwV2Vyb7

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.