Львівська національна опера запрошує на новорічний «Штраус-бал»

//

fersht

shtraus_bal

В останні дні року Львівська національна опера дивуватиме глядачів особливою прем’єрою – ексклюзивною концертною програмою «Штраус-бал». Святкові концерти на головній сцені театру відбудуться 30, 31 грудня та, вже у новому році, 14 січня. Початок о 18:00.

Глядачі долучатимуться до дійства вже у фойє Оперного театру, яке стане майданчиком для танців та веселощів. Там же танцюватимуть артисти балету, які стануть окрасою програми.

Основне дійство відбуватиметься на сцені, де у виконанні оркестру театру прозвучать найвідоміші твори танцювальної музики династії австрійських композиторів Йоганна Штрауса та його синів – Йоганна та Йозефа. Їхні польки, вальси, марші та фрагменти з оперет були найбільш виконуваною танцювальною музикою на межі ХІХ-ХХ століть.

Про музичні несподіванки концерту розповів диригент Іван Чередніченко: «Музиканти оркестру дозволять собі пожартувати, і для цього їм знадобляться також геть незвичні музичні інструменти як от гудок, ковадло і кілька пістолів». Вражатимуть і чарівні солістки Львівської національної опери – Анастасія Корнутяк (сопрано), Дарина Литовченко та Маріанна Цвєтінська, які виконуватимуть найбільш віртуозні й святкові номери з класики оперної музики.

«Ввійшовши до театру, ви поринете у святкову гру. Ми просимо подбати про вечірній дрес-код, щоб дарувати святковий настрій одне одному», – наголошує режисер дійства, генеральний директор-художній керівник Львівської опери Василь Вовкун. І додає: «Після концерту ви зможете залишитися ще на годину, щоб потанцювати та насолодитися святковою атмосферою театру».

Балетмейстери-постановники дійства – Артем Шошин і Сергій Наєнко. У ціну квитка входитиме спеціальний сюрприз, що додасть загадковості до вигляду відвідувачів.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.