Львів’ян запрошують на виставку «Всеосяжна сила ікони»

//

sashko

_1598442047_613x321_80393953275_3_0

У виставковій залі Львівського музею історії релігії презентують виставку «Всеосяжна сила ікони», присвячену 40-річчю діяльності Червоноградської філії Львівського музею історії релігії (палацу Потоцьких). Виставка ознайомить гостей із фондовою збіркою філії, з українськими іконописними традиціями, допоможе сформувати уявлення про різновиди та символіку ікон, розвинути інтерес до сакрального мистецтва.

Серед експонатів – 33 відреставровані ікони, написані на дереві та полотні, які охоплюють період ХVІ-ХХ століть. Ікони вирізняються в трактуванні відомих сюжетів, манері письма, глибиною передачі відчуття та сенсу віри.

Виставка «Всеосяжна сила ікони» (зі збірки Червоноградської філії Львівського музею історії релігії) стала підсумком багаторічної діяльності музею. Її сформували з творів українського сакрального мистецтва, віднайдених на території Західної України.

Відкриття виставки – 27 серпня у Львівському музеї історії релігії, що на площі Музейній, 1 о 16 годині. Триватиме виставка до 1 жовтня 2020 року.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.