Куди піти у Львові на вихідних 16-17 вересня?

//

Nelegal

lviv_107

Середина вересня у місті все ще тепла, тому міщан досі вабить ідея провести вікенд на якомусь концерті, знаному гастрономічному фесті, дні відкритих дверей у звіринці. Хоча можна і відвідати якусь подію у залах театрів.

Свято сиру і вина

svyato_sury_ta_vuna

Дата: 15-17 вересня

Локація: Палац мистецтв

Вхід за квитками

Відомий у Львові гастрономічний форум вкотре збере виробників сирів та вин у форматі ярмарку та дегустацій. Благодійний ярмарок запрошує найкращих експертів виноробства, власників фермерських господарств, професійних сомельє, аби кожен гість зміг посмакувати вишуканим вином, смачним сиром та провести час у приємній та невимушеній атмосфері.

На події збиратимуть кошти на дрони для 80ої окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ та 125 окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України.

Шахові турніри «Біла Хорватія»

Локація: Порохова вежа, вулиця Підвальна, 4

Час: 16, 17 вересня о 12:00

Шахові турніри на виконання розрядів організовує інтелектуальний шаховий клуб «Біла Хорватія». 16 вересня зіграють початківці на норму виконання 4 розряду, а 17 вересня – на 3 розряд. Головний суддя – Олександр Улан (телефон 0978559504)

Субота, 16 вересня

Музично-поетичний вечір

Локація: центр “Слово і голос”, вулиця Городоцька, 38

Час:18:00

Вартість:250 грн

“Musique Café: Музика та поезія. Ганна Василів: Вечірнє Рандеву” — музичний вечір та презентація вишуканої поезії львівської поетеси Ганни Василів. На вас чекатиме вечір, де українська пісня єднатиметься з польським танго, французький міський романс — з українськими традиційними мелодіями, а також поезією зі збірки віршів “Вечірнє Рандеву” Ганни Василів.

Танго, вальси, мануш, міські романси, пісні Едіт Піаф та Богдана Весоловського, мотиви із популярних добре знаних фільмів, а також давно забутих хітів — польських, українських та цілого світу — все сплелося в єдину канву цієї музичної концертної програми. На вас чекатиме справжній теплий музичний вечір в осінньому Львові!

Публічна бесіда блогерів

Локація: книгарня “Є” на проспекті Свободи, 7

Час:18:00

Вхід: купівля у книгарні двох книжок для бібліотеки на Миколаївщині

Львів’яни, готуйтесь! Подія влогерки-початківця, але “нашумілої” своїми інтерв’ю Емми Антонюк, частина проєкту «Різниця Є»! Емма побесідує з експертом з комунікацій і блогером Яремою Духом. Це буде крутезна дискусія про історію, політику та ютуб, яку ви точно не захочете пропустити. Ви можете приєднатись до розмови онлайн! Для цього оформлюйте благодійне замовлення двох книжок на сайті книгарні і ставте прапорець навпроти фрази «Приєднатись до проєкту “Різниця Є”». Натомість ви отримаєте закрите відеопосилання на зустріч.

Проєкт «Різниця Є» збирає книжки для українських бібліотек. Книжки з цієї зустрічі поїдуть до Ониськівської бібліотеки на Миколаївщині, що потребує нової захопливої художньої й нонфікшн літератури. Долучившись до збору книжок ви змінюєте український культурний ландшафт тут і зараз.

Лекція-прослуховування музики 90-их з касет

Локація: Нижній зал Театру Ляльок, площа Данила Галицького, 1

Час: 19:30

Вхід: будь-який донат від 50 грн на вході в день події (частину коштів передадуть на ЗСУ)

На лекції буде представлено низку сучасних касетних перевидань архівних записів українського андерграунду 90-х років, зокрема таких культових гуртів як Цукор – Біла Смерть, YARN, Blemish, Foa Hoka, Маленькі Звірята Суфіни, сольні роботи Олександра Юрченка та Леоніда Бєлєя.

Частина записів на касетах досі не опубліковані у мережі та залишаються невідомими для широкого загалу, тому у деяких слухачів буде шанс познайомитися з ними вперше. Окрім того, буде чимало розповідей про історію створення альбомів з переглядом архівних фотографій, частина з яких досі є неопублікованими. Лекцію проведе Влад Яковлєв – ковельский музикант, дослідник українського андеграунду 90-х, колекціонер касетних видань, засновник касетного лейблу Bloomed In September Tapes.

Зустріч з юристами

Локація: America House Lviv, вулиця Гнатюка, 2 (другий поверх)

Час: 11:00

Вхід вільний, але з реєстрацією: https://forms.gle/aJVXGcD5RKd5YaBc8; кількість місць обмежена

Хочете дізнатися секрети успішної карʼєри в галузі права?

Професійна подія «Від студента до юриста» – це нагода познайомитися з усім різноманіттям юридичних професій та можливостями розвитку своєї майбутньої карʼєри.

ОТакож це можливість у неформальній атмосфері поспілкуватися із представниками різних юридичних професій; дізнатися про те, як вони досягли успіху, які труднощі траплялися на їх шляху та як вони їх долали; почути корисні поради та отримати заряд мотивації для плідного навчання та майбутньої реалізації себе за фахом.

Куди піти з дітьми?

День відкритих дверей у звіринці

Локація: Львівський еколого-натуралістичний центр, вулиця Кубанська, 12

Час: 16 вересня з 11 до 16 години

Вхід вільний, можна пожертвувати довільну суму

Міський дитячий еколого-натуралістичний центр запрошує батьків та їх малечу на день відкритих дверей. У програмі: відкриття «Динопарку», екскурсії, майстер-класи, ігри і розваги для малечі, презентація гуртків «Крок до знань» та «Українська кухня», дегустація, катання на конях.

Неділя, 17 вересня

Відкриття фотовиставки «Рік 1989 – перший не “золотий вересень”»

Локація:Медіатека «Мультиплекс», вулиця Симоненка, 10

Час:14:00

На виставці представлені світлини, що зафіксували історичні моменти 17 вересня 1989 року у Львові. Автор фотографій – активний учасник національно-демократичного руху кінця 1980-х – початку 1990-х рр. Богдан Гладун. У той день комуністична влада планувала гучно відзначити 50-річний ювілей возз’єднання Західної України з Радянською Україною. Відзначення відбулось, але не за планами комуністичних ідеологів. Національно-демократичні сили, Греко-Католицька Церква, що на той час була нелегальною, організували небачену за розмахом і масовістю акцію, під час якої засуджувалося так зване возз’єднання, репресії і терор проти церкви, українських суспільних інституцій і простого люду. Вулиці міста заполонила величезна маніфестація, яка рухалась від центру міста до Собору Святого Юра. За різними оцінками в ній взяли участь від 150 до 200 тисяч людей.

Виставка організована Українським Фотографічним Товариством (УФОТО), куратор Ігор Ткачик.

День Лисинич

Локація: Народний дім села Лисиничі

Час: з 14:00

Одне з передмість Львова відзначить простим концертом свою річницю. А ще організатори готують благодійний аукціон на підтримку ЗСУ.

Благодійний етноконцерт у парку

Локація: Шевченківський гай

Час: 19:00

Дослухайтеся до пісень українського лісу: саме цього вечора і саме для вас він звучатиме ствердно і ніжно, містично і переможно, а ще – допомагатиме українському війську. Дійство, що об’єднує стихії і традиції, запрошує слухачів у етнографічну мандрівку. Голоси учасниць відомого львівського гурту Курбаси у супроводі оригінальних музичних інструментів переплітатимуться з шелестінням дерев та вітру у Львівському скансені. Атмосферу концерту просто неба у Гаю доповнюватиме гра світла і тіней.

Пісні Українського Лісу у Гаю – це творчий проєкт, що має благодійну мету: усі зібрані кошти з концерту підуть на мобільну турель під кулемет Browning M2 роті “Гонор” легендарного батальйону Вовки Да Вінчі. “Пісні Українського Лісу” – діалоги двох актрис Театру імені Леся Курбаса та співачок гурту КУРБАСИ – Наталії Рибки-Пархоменко та Марії Онещак. Програма почала створюватися під час карантину, навесні 2020 року, в одному з лісів Львівської області, а в 2022-23 рр вже мандрувала Європою з метою підтримки України у її визвольній боротьбі. Партнер проєкту: Національний квитковий оператор kontramarka.ua

Концерт “Саме час”

Локація: артцентр «Дзиґа», вулиця Вірменська, 35

Час:20:00

Вартість:250 грн

Концерт-натхнення, концерт-атмосфера, концерт-переживання! Ви почуєте авторські пісні Іпатової про любов і щастя, про війну і біль, про свої переживання, страхи і невпевненість, і про надію і про те, що все вийде. Поміж піснями буде звучати поезія Харківської поетеси.

Також вона зіграє власні фортепіанні композиції «Буча(Душі)», «Творчість», цикл «Reflections» та інші. На концерті ви дізнаєтеся про творчий шлях артистки, як війна пересувала її з Макіївки до Харкова, і потім до Львова. В цьому прекрасному місті САМЕ ЧАС розділити творчість із вами! Частина прибутку піде на ЗСУ.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.