Події які варті уваги у Львові в січні 2019

//

fersht

kolyada_live

У цій статті ви знайдете інформацію про “Різдвяний концерт від Дударика”, Підземелля Гарнізонного храму, Kolyada Live, Щедрий вечір з добрим джазом, а також Зимовий похід на Боржаву

Різдвяний концерт від Дударика

Львівська національна філармонія

Нова Різдвяна програма капели «Дударик» у співпраці із неймовірними зірковими гостями – це Різдвяний концерт від “Дударика” у Львівській філармонії уже 20 і 21 січня (по 2 концерти о 16.00 і 18.30 год)! Несподівана суміш колядок із щедрівками, автентики і сучасного фюжн звучання у неокласичній оправі. Незнані давні колядки і їх новітнє прочитання, суперенергетичні щедрівки, які створять справжню настроєву феєрію. А на завершення ще й окремі коляди із золотої скарбниці Різдва.

Автор і постановник – Дмитро Кацал

Чeкаємо Вас!

20 січня 16:00,18:30.21 січня 16:00,18:30

pidzemellya

Екскурсія “Єзуїтські історії”

КОЛИ? 11-12 січня з 19.00 до 22.00 (екскурсії відбуватимуться кожних півгодини);

ДЕ? Підземелля Гарнізонного храму (вул. Театральна, 11; вхід з просп. Свободи);

Чи знаєте Ви хто такі єзуїти? А чи знаєте, що вони збудували найбільший храм у місті, відкрили один з найстарших університетів в Україні та Східній Європі, організували найбільшу бібліотеку в місті та відкрили першу астрономічну обсерваторію в Україні? Серед їхніх учнів було багато відомих людей, серед яких навіть гетьман Богдан Хмельницький! У чому їх секрет? Чим вони прославились в історії? Відповідь на ці та інші питання шукатимемо у найбільших підземеллях старого Львова, які колись належали цим єзуїтам!

Протягом екскурсії матимемо нагоду познайомитись з минулим цього ордену та найбільшого храму міста, а також, завдяки трьом унікальним макетам Львова, побачимо на власні очі як розвивалось наше місто протягом історії. Чекаємо на Вас!

kolyada_laif

Kolyada Live

Понеділок, 14 січня 2019 р. з 19:00 по 22:00

Львівська копальня кави пл. Ринок, 10,

Коляда – дуже давня традиція. А як щодо того, щоб її осучаснити? Беремо традиційні колядки і три молоді львівські гурти, додаємо свіжого звучання і веселу компанію – отримуємо Kolyada Live! Приходь поєднувати старе і нове, разом святкувати і робити добру справу. Благодійний внесок на вході від 50 грн. Збираємо гроші на сенсорну кімнату для НРЦ “Довіра”.

szedrii_vechir

Щедрийвечір з добрим джазом

16 січня, Львівська філармонія.

Створюємо настрій Щедрого вечора із добрим джазом! Щедруватимемо з гуртом Shockolad, Bria Blessing / Брія Блессінг і Даною Винницькою! Свято традиційне, музика – новітня! Уже 16 січня наживо

borzhava

Похід на зимову Боржаву

26 січ. 09:00 – 27 січ. 21:00

Організовує Adventure Experts

Запрошуємо з нами пройтися цим чудовим хребтом взимку. Похід буде цікавим для тих, хто давно мріє спробувати та відчути, що таке зима в Карпатах. Ночувати будемо в наметах, тому варто подбати про теплий спальник і комфортні речі для сну. День 1. З Воловця йдемо до старої сироварні, а звідтіля на хребет. За хребтом ночуємо в наметах. Денний перехід недовгий. Із хребта будуть чудові краєвиди на сусідні долини. А з місця ночівлі відкривається гарний краєвид на гору Стій та долину. День 2. Вранці встаємо і піднімаємося на хребет. Хребтом піднімаємося на гору Гимба. З Гимбм йдемо до водоспаду Шипіт. По-дорозі зайдемо на милинці з масалою в чайовню “Сурія”. З водоспаду їдемо на вокзал у Воловець.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.