У Львові Фестиваль Гуцульської культури

//

gucul

У Львові триває Фестиваль Гуцульської культури. У театралізованому автентичному мистецькому святі беруть участь майже дві сотні осіб – це творчі мистецькі колективи та майстри декоративно-ужиткового мистецтва з Верховинського району Івано-Франківської області. «Дякую нашим гостям, які так щиро несуть до нас традиції карпатського краю, за те, що сьогодні Львів поринув у колоритну гуцульську різдвяну атмосферу із чарівною трембітою і добрим співом. Але завжди пам’ятаймо, що ми маємо можливість веселитись, разом колядувати завдяки більше як 10 тисяч наших краян, які за тисячу кілометрів від княжого Львова боронять нашу незалежність і свободу», – зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

gucul_1

Народні колективи демонструють унікальне автентичне мистецтво Верховинщини – обряд гуцульського весілля, гуцульський одяг, народний танець, лунатиме гуцульська співанка й коляда. У виставкових наметах діє святкова виставка-ярмарок виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вишивки, ткацтва, кушнірства, бісероплетіння та інших видів народного промислу Гуцульщини.

Гості заходу можуть взяти участь у майстер-класах з виготовлення елементів гуцульського одягу, вбирання гуцульської княгині, також навчитись танцю «Гуцулка».

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.