Даха Браха розповідає про Хмелева project, творчі проекти і мрії

//

Анна

Концерт в підтримку альбому “Хмелева project” від “Дахи брахи” і “PortMone” успішно відгудів в театрі ім. Марії Заньковецької у Львові. Ця подія стала фактично анонсом цьогорічного Арт-поля. Перед самим концертом учасники колективу розповіли про своє творче життя.

Про “Хмелева project”

Одна зі учасниць нашого гурту була присутня на концерті білорусів PortMone, там і зрозуміла, що Даха Браха просто таки повинна зробити із цією групою щось спільне. Про це сказала нам на репетиції. Якось ця інформація дійшла до мистецької агенції “Арт-Поле”.

І вони вирішили відправити нас в творче заслання у село Хмелева. Там ми ставали кожного ранку (коментар від учаниці групи: “Робили зарядку!”), вивчали розуміння музики одне одного. За цей час наші групи дуже вплинули одне на одного. І проект відбувся – відбувся також в документальному вигляді. Ми записали альбом нашої спільної творчості на шикарній студії у Польщі. Там ми з легкістю і з радістю накопичили матеріал за два дні.

Про концерти у Львові

Наша публіка у Львові росте. І дуже приємно, що кожного наступного виступу зал стає більшим. Звичайно, приємно виступати перед великою кількістю людей. Цей проект, на щастя, ще не виступав перед порожніми залами, велика кількість публіки надихає на подальшу працю.

Про відеороботу

Мультиплікатор Саша Даниленко запропонував зробити для нас кліп на пісню “Карпатський реп” з альбому “Light” – це композиція такого собі гумористичного, навіть іронічного характеру, картинка має бути такою самою. Кліп в чорно-білих тонах. Ми бачили його малюнки і погодилися на пропозицію.

Про співпрацю з іншими групами

Перша група, із якою співпрацювала Даха Браха – перські музиканти Джам. Як виявилося, у наших культур дуже багато спіьного. Коли дівчата заспівали колядку, Джам підхопили її дуже схожою мелодикою – ми були просто в захваті. Ще одна досі актуальна співпраця – із фінського групою Kimmo Pohjonen Cluster.

Із ними ми виступили в Києві, в Хельсінки, нещодавно виступили в Берліні і отримали запрошення на найбільший ворлдмюзік фестиваль світу WOMAD в Лондоні. А із PortMone скоро їдемо в тур Польщею.

Про концерт мрії

Не погано було б виступити в космосі, десь на орбіті (“Орбіта прожект?”). Або десь там, де північне сяйво, але щоб тепло в руки було.

Головне – не підводний човен, це ж закрите приміщення, як воно дійде до публіки?

спілкувалась: Ляна Мицько

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.