Де поплавати у спеку? Перелік озер поблизу Львова

//

de-poplavati-u-speku-perelik-ozer-poblizu-lvova

Переносити літню спеку в місті надзвичайно складно, а переховуватись вдома не найкращий варіант для проведення літніх вихідних. Щоб у вас не виникало труднощів з пошуком місця для проведення часу, Афіша Львова зібрала для вас озера, які знаходяться поблизу Львова та призначені не для риболовлі, а для якісного відпочинку. Ціни ми уточнюватимемо ближче до відкриття купального сезону.

Перелік озер поблизу Львова – “Брюховецьке” озеро

bruhovutske_ozero

Брюховицьке озеро знаходить 10 км. від Львова. Воно є одним з найпопулярніших серед Львів’ян. На території озера немає піщаного пляжу, проте можна розміститись на траві. Саме озеро є неглибоким і невеликим. Серед послуг ви можете орендувати шезлонг з парасолькою та альтанку. На території озера є бар де можна придбати морозиво, водичку або пиво.

Як добратись до Брюховецького озера?

На машині з центру Львова до Брюховецького озера їхати не довше 20 хв. З громадським транспортом тут теж не виникне великих труднощів оскільки їздять маршрутки №8 або №22, №144. Виходити з транспорту треба біля “Колиби”.

Перелік озер поблизу Львова – “Байкал” або “Задорожнє”

zadorozhnye

Озеро “Байкал” або “Задорожнє” знаходиться 30 км. від Львова біля села Дрогових, Миколаївського району. Утворена водойнма внаслідок затоплення Дроговижського вапнякового кар’єру. “Байкал” називають озеро через його чисту воду та умови відпочинку. Через утворення на місці піщаного кар’єру, в декількох метрах від берега різко починається велика глибина.

На пляжі можна скористатись різноманітними послугами – від оренди шезлонгу, до оренди катамаранів та катанні на бананах та таблетках.

Як добратись до “Байкал” або “Задорожнє”?

До озера “Задорожнє” можна добратись електричкою перша з яких відправляється зі Львова о 8.50 год. Зі станції “Задорожня” останній поїзд відходить о 21.36.

Якщо добиратись автомобілем, то потрібно рухатись по трасі Київ-Чоп в сторону Стрия. Дорога займе близько 30-40 хвилин.

Перелік озер поблизу Львова – озеро Муроване

murovane

Озеро Муроване знаходиться 9 км. від Львова недалеко від Галицького перехрестя. На території озера є чистий пляж, біотуалети і роздягальні. Також тут можна пограти у волейбол, бо є волейбольна сітка. Можна взяти в оренду альтанку та мангал. Пляж біля водойми – піщаний, глибина невелика.

Як добратись до озера Муроване?

На автомобілі від Галицького перехрестя до озера Муроване дорога займає не більше 10 хв. До Мурованого їдуть маршрутки №114 та №9. Щоб потрапити якнайближче до озера, треба вийти на зупинці ТЕЦ-2.

Перелік озер поблизу Львова – База відпочинку “Озерний край”

ozernuy_kray

База відпочинку “Озерний край” знаходиься 12 км від Львова. З усіх сторін база оточена озерами. Цей відпочинковий комплекс нагадує острівець, на якому є все для відпочинку: альтанки, ресторан з «морським» залом, чисте озеро з піщаним пляжем, великий банкетний зал на 300 осіб, дитячий ресторан «Буратіно», готель для ночівлі.

Як добратись до бази відпочинку “Озерний край”?

Найкращий спосіб доїхати до озера – сісти на електричку Стрийського або Лавочного напрямку. Окрім того, до Пустомитів зі Львова їздять маршрутки: №116, №141. Машиною добратися до “Озерного краю” зі Львова можна за 20-30 хвилин.

Перелік озер поблизу Львова – “Бухта Вікінгів”

buhta_vkingiv

База відпочинку “Бухта Вікінгів” розташована 12 км. від Львова. На території є багато послуг, але якщо зосередитись на озері, то навколо нього протягується піщаний пляж та дитячий майданчик. До ваших послуг 2 водяні атракціони, шезлонги, парасольки, катамарани та батути, пірс, душ та туалет. Також на території працює ресторан де можна перекусити. Для повноцінного активного відпочинку тут є обладнані спортивні майданчики для міні футболу, волейболу, баскетболу та бадмінтону.

Як добратись до бази відпочинку “Бухта Вікінгів”?

«Бухта Вікінгів» розташована біля Львова в напрямку Бібрки. Незручність розташування полягає в тому, що прямих маршруток до міста Бібрки немає. І якщо ви не хочете йти 9 км пішки від зупинки маршрутки, то єдиний спосіб доїхати до озера це авто або таксі.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.