Афіша Львова: події у вихідні 4-5 січня

//

sashko

golovna-1

Новий рік приніс приємні вихідні посеред тижня. Які потроху плавно перетікають у вікенд, а відтак перейдуть у наступні, вже різдвяні вихідні. Якщо ви стомилися відпочивати вдома чи хочете урізноманітнити ці ліниво-святкові дні, то сьогодні ми вам розповімо, куди можна піти у Львові у перші суботу й неділю 2020 року, тобто 4-5 січня.

Виставки

Які виставки обрати в перші дні Нового року? Звісно ж, новорічні та різдвяні. Як-от «Різдво в Iconart», що триває в Галереї сучасного сакрального мистецтва IconArt.

articlebigimage_178

Виставка працює щодня, крім понеділка, з 11.00 до 19.00. Тут ви зможете побачити роботи на різдвяну тематику багатьох знаних художників.

Дата: 19 грудня – 2 лютого.

Адреса: вул. Вірменська, 26.

З нагоди новорічних і різдвяних святкувань в останні дні 2019 року відкрили виставку живопису та скульптури «Структури надії» в PM Gallery.

Живописні та скульптурні роботи львів’янам і гостям міста продемонструють Борис Буряк, Володимир Богуславський, Сергій Гай, Михайло Демцю, Олег Капустяк, Любомир Медвідь, Віктор Москалюк, Володимир Одрехівський, Петро Сипняк, Микола Шимчук, Ігор Шумський та Василь Ярич.

Графік роботи галереї PM: понеділок-п’ятниця – 10:00-19:00; субота – 10:00-17:00.

Дата: 28 грудня – 28 січня

Адреса: вул. Коперника, 17 (-1 поверх).

Окрім того, до 1 лютого ще триває виставка Анни Соколан «Різдво Христове» в Музеї Пінзеля (вул. Личаківська, 2а). Також досі можна відвідати виставки «Тиша» та «Парадний Портрет» у Палаці Лозинського (вул. В. Стефаника, 3).

Театри

Щодо театрів, то цих вихідних Львівська опера пропонує поринути у світ віртуозних арій, запеклих інтриг, неочікуваних поворотів сюжету і неодмінно – веселих і щасливих гепіендів. «Підгляньте в замкову шпарину – і вам відкриються не лише інтриги та скандали театру, а й неймовірні пригоди гульвіси, що потрапляє у спальню закоханих у першу шлюбну ніч! Такий веселий сюжет останньої прем’єри Львівської національної опери – двох музичних комедій, які виконуються впродовж одного вечора – зингшпіля «Директор театру» В.А. Моцарта та оперети «Ключ на бруківці» Ж. Оффенбаха», – зазначають на сайті Львівського оперного театру.

img_7548-1024x643

Окрім того, Оперний театр підготував цього вікенду програму для дітей – виставу «Холодне серце», показ якої відбудеться 4 та 5 січня. Початок – об 11.00 і 13.30.

Глядачі побачать масштабну постановку від одеського продюсерського центру Made in Odessa. Виставу створено за мотивами мультфільму «Холодне серце».

«Історія здивує новими фактами: появою героїв, з якими глядач не був знайомий раніше і несподіваними поворотами сюжету, об’єднаними в оригінальний, наповнений чарівними подіями сценарій», – обіцяють театрали.

Дата: 4-5 січня

Адреса: просп. Свободи, 28

Театр Заньковецької запрошує на музичну комедію «Різдвяна ніч». Традиційно, тут Оксана чекатиме на черевички від цариці, Вакула спіймає чорта за хвоста – щоб прихилити до себе чорнобриву красуню, чорт вкраде місяця, а Чуб і компанія сидітимуть у мішках у звабливої Солохи.

З дітками можна піти на музичну казку за мотивами української народної казки «Івасик Телесик».

Режисер вистави осучаснив головних героїв відомої казки, зробив твір добрим і веселим, забравши з нього “жахайлики”. До слова, як кажуть ті, хто вже мав нагоду переглянути виставу, сходити на неї варто і маленьким, і дорослим.

Дата: 4-5 січня

Адреса: вул. Лесі Українки, 1

Кінотеатри

Кінотеатри цього вікенду пропонують здебільшого легке або романтичне кіно. Наприклад, можна переглянути французький фільм «Кафе бажань». Життя Віктора, головного героя, перевертається з ніг на голову, коли жінка зраджує йому з другом сім’ї. Одночасно з цим Віктор дізнається про новітню розвагу: за допомогою історичної реконструкції компанія надає клієнтам можливість поринути у минуле. Чоловік вирішує оживити найбільш пам’ятний тиждень життя – коли 40 років тому зустрів велике кохання…

Пригодницьке українське комедійне фентезі «Пекельна хоругва, або Козацьке Різдво» вартує перегляду бодай через назву. Хоча й сюжет у нього не менш веселий.

543878

Козаки багато років захищали український народ від усякої напасті, не шкодуючи ні своєї крові, ні своїх життів заради блага простих людей. Саме тому їм прощаються всі гріхи, якщо померли в бою за справедливість, і в пеклі ви не знайдете жодної козацької душі. Але диявол хоче змінити цей порядок. Він вирішив посперечатися з апостолом Петром, що зможе спіймати й утримати в себе до Різдва себе найкращого та найхоробрішого козака на ім’я Семен. Ось тільки хлопця сам чорт не підкупить і не залякає.

Американсько-британська романтична комедія «Щасливого Різдва» розповість про Кейт – закомплексовану й замкнуту молоду дівчину, яка працює переодягненим ельфом у різдвяному магазині. І постійно ухвалює неправильні рішення. Але життя Кейт змінюється, коли вона знайомиться з привабливим чоловіком на ім’я Том, який видається занадто ідеальним, щоб у це повірити.

Для дітей цього вікенду кінотеатри підготували анімацію «Червоні черевички та семеро гномів» – нову інтерпретацію казки про Білосніжку, яка розповість культову історію по-новому. Дуже давно в казковому королівстві жила дівчина. Одного разу вона знайшла пару черевичків і згодом зрозуміла, що вони чарівні: варто лише надягти їх – і вона відразу перетворюється на красуню принцесу… А ще в королівстві живе семеро принців. Зачаровані злою відьмою, вони стали потворними зеленими гномами. Єдиний спосіб повернути людську подобу – поцілунок прекрасної дівчини. Одного дня шляхи героїв перетнуться, і вони дізнаються, що таке справжня дружба, любов і краса.

Дата: 4-5 січня

Адреса: мережа Кінопалац (вул. Театральна, 22, просп. Червоної Калини, 81)

Планета кіно (вул. Під Дубом, 7Б, ТРЦ «Forum Lviv», с. Сокільники, вул. Стрийська, 30, ТРЦ «Кінг Кросс Леополіс»)

Мультіплекс (вул. Кульпарківська, 226А, ТРЦ Victoria Gardens, вул. Гетьмана Мазепи, 1Б, СТРЦ Spartak)

Концерти вечірки

Насолодитися новорічно-різдвяним настроєм можна на Різдвяному фестивалі Bach Contemporary, на який запрошує Львівська філармонія.

bez-imeni-1-1

На концертах, які відбуваються в рамках цього фестивалю, ламають стереотипи про класичну музику, поєднують звучання різних музичних інструментів, музику з графікою, Баха з його «колегами» з-за кордону та з України й із сучасними різдвяними мелодіями тощо. Впродовж вікенду ви маєте нагоду побувати на таких концертах: Орган vs Клавесин, Jingle Bells, Genius: Bach&Vivaldi, Симфорок та Bonjour Noel.

Відірватися на вечірці можна в клубі «Малевич». У суботу, 4 січня, тут на вас чекає неповторний Lutique з новим вокальним шоу. Вхід: дівчатам – 100 грн, хлопцям – 200 грн.

У неділю – спокуслива Kristina Silver на Crazy Girls Sunday, і як завжди, пристрасна Malevich Latina. Вхід: 50 грн для всіх

Дата: 4-5 січня

Адреса: просп. В’ячеслава Чорновола, 2

Ще один захід, який варто відвідати, – Вечірка 90-х: «I’ll be there for you» на !FESTrepublic.

81786507_1316958485177539_8393154643789611008_o

«Збирай банду, діставай олдскульні шмотки та швидше перемотуй касети олівцем. Адже перша ніч 90-х у 2020 вже на носі. У колі друзів та з найкращою музикою: зустрічай новий рік на улюбленій вечірці! Тільки тут ти можеш переміститися у квартиру Моніки, пройти через ті самі фіолетові двері і зануритися у світ «Friends». З нас – фотозона з індичкою та улюбленими героями, з тебе – друзі!» – запрошують організатори.

Діджеї виконають кращі саундтреки від 1990-х до сьогодні.

До 23:00 – вхід безкоштовний, далі – 100 грн.

Дата: 4 січня

Адреса: вул. Старознесенська, 24

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.