Чілдрен кінофест – 2020 відбудеться онлайн: програма

//

sashko

poster1

Із 29 травня до 7 червня відбудеться VІІ Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест». Цього року фестиваль уперше пройде онлайн, кожен охочий зможе «відвідати» його, перейшовши на офіційний сайт .

Фільми та програми можна буде подивитися безкоштовно, проте потрібно попередньо зареєструватися.

Покази конкурсної програми триватимуть упродовж 7 днів, переглянути їх можна буде в будь-який зручний час. Фільм-ретроспектива та роботи фіналістів конкурсу дитячих короткометражних фільмів, які входять до складу позаконкурсної програми, будуть доступні для перегляду як спецподії за розкладом – протягом одного дня.

За традицією, до конкурсної програми увійшло сім фільмів для глядачів від 4 років, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Переможця фестивалю визначить його аудиторія – після перегляду фільмів глядачам буде запропоновано оцінити свої враження.

Україну в конкурсній програмі фестивалю представляє фантастична пригодницька стрічка «Фокстер & Макс» Анатолія Матешка (виробництва Pronto film). Головний герой фільму, 12-річний школяр Макс знаходить балончик з нанофарбами і малює графіті собаки. Неочікувано малюнок оживає та перетворюється на пса-наноробота із суперможливостями.

630_360_1569254828-591

Для старшої аудиторії Чілдрен Кінофест пропонує шалену подорож на рок-фестиваль у Норвегії – з підлітками-героями роуд-муві «Лос Бандо», яке претендувало на здобуття «Кришталевого ведмедя» за найкращий художній фільм для юнацтва на Берлінському кінофестивалі.

У програмі Чілдрен Кінофесту також покажуть два анімаційні фільми. Найменшим глядачам обов’язково сподобається «Сіпсік – лялька-друг» – екранізація знаменитої серії розповідей, яка стала символом дитячої літератури Естонії. Британська анімаційна стрічка «Гол!» розповість про маленького кротика, який мріє стати футболістом, а не шахтарем, як усі його родичі.

Також до програми увійшли німецьке фентезі «Тім Талер, або Проданий сміх», австралійський сімейний фільм «Мій друг містер Персіваль» і нідерландсько-німецька драма «Салон краси Ромі».

Спеціальною подією до Дня захисту дітей (1 червня), яку фестиваль організовує спільно з Новим каналом, стане онлайн-прем’єра торішнього переможця Чілдрен Кінофест – анімаційного фентезі «Викрадена принцеса» Олега Маламужа (виробництва студії Animagrad). Хітова українська стрічка розповідає історію доньки київського князя, яку викрав злий чаклун, і мандрівного музиканта, який намагається її врятувати. На сайті фестивалю «Викрадену принцесу» можна буде переглянути з 1 по 7 червня включно.

Ретроспективним показом фестивалю стане добірка фільмів Жоржа Мельєса – одного із засновників світового кінематографа, першого в історії автора спецефектів і монтажних фокусів.

У рамках фестивалю вже вчетверте відбудеться Конкурс дитячих фільмів. Переможців визначать журі українських кінематографістів – продюсерка та директорка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, зірка серіалу «Перші ластівки» актор Максим Самчик та аніматор Олег Маламуж. Глядачам дитячих короткометражних фільмів також запропонують проголосувати онлайн та обрати переможця в номінації «Приз глядацьких симпатій» – автори найкращого фільму в цій категорії отримають 10 тисяч гривень.

Четвертий конкурс дитячих фільмів, оголошений восени 2019 року, зібрав понад 220 заявок з усієї України. З них відберуть по 5 фіналістів у двох категоріях – від 7 до 10 років і від 11 до 14. Лідерами за кількістю заявок стали Київська, Харківська, Дніпропетровська та Львівська області. Фіналістів оголосять 19 травня.

Почесним послом фестивалю 2020 року став музикант, продюсер, автор пісень і фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк.

Фестиваль відбувається за підтримки Держагентства України з питань кіно та UNICEF.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.