Куди піти у Львові на вихідні 15 і 16 липня?

//

Nelegal

Середина літа, синоптики прогнозують на цей вікенд спеку, – вдома всидіти буде важко. Можна піти на природу, чи покататись на велосипеді у байк-парку, хоча є ще й цікаві культурні благодійні події у Львові. Афіша Львів підшукала варті уваги виставки-концерти на вікенд 15-16 липня 2023 року.

Виставка картин про тварин

Час: 15 липня о 12:00

Локація:сквер «На Валах»

Творче об’єднання художників «НеВидумки» презентує виставку «Тварини війни». Її мета – привернути увагу до проблем тварин в умовах війни. Це 18 картин, які намалювали 11 художників із різних куточків країни.

«Цим проєктом ми хочемо донести хвилюючу проблему руйнування зоопарків, притулків, екопарків, ферм, а також знущань над домашніми тваринами через російську агресію в Україні. На виставці ми розмістимо банери з Qr-кодами, куди відвідувачі зможуть надсилати кошти. А після туру Європою, картини розіграють на онлайн-аукціоні», – розповіли організатори виставки. Виставка триватиме до 20 липня. Далі картини мандруватимуть різними містами України: Луцьк, Рівне, Тернопіль, Івано-Франківськ, Ужгород, Чернівці, Одеса, Київ.

Після туру Україною, виставка поїде до галерей Варшави, Відня і Лондона. Всі кошти, виручені від продажу картин, після проведення аукціону, передадуть на підтримку благодійного фонду «Save pets of Ukraine».

Інтерактивна лялькова вистава для дітей

Час: 15 липня, 15:00

Локація: ТРЦ Victoria gardens, вулиця Кульпарківська, 226а

З дітьми варто буде побачити виставу «Буркотун». У головному фойє центру актриси «Першого театру» Олена Крилова, Тетяна Сторожук, Леся Шкапʼяк покажуть лялькову виставу, яка зацікавить діток віком 3-12 років. Вхід вільний. Також для них готують майстер-класи і забави з аніматорами.

Захід організований БФ «Вектор Доброти» на підтримку ЗСУ.

Концерт бандуристки у музеї

Час: 15 липня, 18:00

Локація: Музей Івана Франка, вулиця Франка, 150

Анастасія Войтюк колись грала у гурті Troye Zillia Анастасія, який випустив 4 альбоми та зіграв безліч концертів по світу. Ця сучасна бандуристка зіграє сольний благодійний концерт у Домі Франка. На ньому звучатимуть українські народні твори в нових аранжуваннях, напівакустична бандура, мікс джазових, експериментальних та поп-мотивів у поєднанні з вокалом, що вібрує на межі народного та сучасного голосу.

До концерту доєднаються гості: Мірка Клос зачитає уривки своєї книги “Прогулянки Стрийським Парком”, Ілля Філіпенко та Марина Григор’єва, музиканти з Харкова, зіграють на гендпанах.

Вхід 200 грн.

Рок-концерт на Підзамче

Час: 15 липня, 18:00

Локація: вулиця Яблонської (колишня Заводська), 31

Благодійний концерт у залі, що був котельнею на території заводу РЕМА, вже кілька років діє як «Котельня Руїн бар». У суботній вечір тут виступлять:

Avenu

молодий гурт, який активно їздить містами та шукає все нову і ще новішу публіку.

Perimortem

улюбленці Львова, які збирають аудиторію з початків своєї карʼєри без записів.

Lieweaver

Потужний deathcore/death metal заснований в Одесі, що варто почути вживу.

попередній продаж квитків: 250 грн, у день події – 350

Кіно на даху

Час: 15 липня о 21:30

Локація: Центр Довженка (просп. Червоної Калини, 81)

Центр культурного життя Сихова – кінотеатр Довженка знову “крутить” кіно просто неба. Хто ще досі не бачив легендарний бойовик «Леон», має атмосферну нагоду познайомитись з кілером і його ученицею. З собою можна брати щось смачненьке і 180 гривень за вхід.

Виставка сукулентів у ботанічному саду

Час: 16 липня, 11:00-18:00

Локація: вулиця Черемшини, 44

Ботанічний сад ЛНУ імені Франка запрошує познайомитись з рослинами, що вміють пережити спеку, так як мають природні властивості затримувати в собі вологу. Виставку організували спільно з Львівським клубом любителів кактусів. А крім того, можна зазнимкуватись на фоні квітнучих лілійників, – їхня чудова палітра кольорів обов’язково додасть Вам гарного настрою та позитиву на весь наступний тиждень. А ще на відвідувачів чекають: гортензії, латаття, юки, аканти, кампсис.

Екскурсія “Слідами галицьких євреїв”

Час: 16 липня, 11:00

Локація: Музей історії релігії, площа Музейна, 1

Керівниця спеціального музею Ольга Лідовська розкаже про життя львівської єврейської громади напередодні Другої світової війни та трагедію Голокосту. Екскурсія розпочнеться біля банерної виставки, присвяченої пам’яті ліквідації львівського гетто, пройде колишніми єврейськими кварталами і завершиться в експозиції музею на вулиці Староєврейській.

Кому ж захочеться відпочити біля води, – читайте добірку локацій з басейнами у передмістях Львова.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.