Куди піти з дітьми на травневі вихідні

//

Nelegal

where_go

Перший вікенд травня традиційно був сприятливим для сімейного відпочинку. Під час війни це дещо складніше, бо ж вихідні скасували. Втім сприятлива погода і доступність розважальних закладів Львова заохочують провести час з дітьми у театрах чи кіно.

Львівський кіноцентр (вул. Володимира Великого, 14а, парк “Горіховий гай”)

lfc_may

У Львівському кіноцентрі з 28 квітня по 11 травня можна буде переглянути:

о 12:30 і 15:30 мультфільм “Пончари: глобальне заокруглення”;

о 14:00 і 17:00 мультфільм “Навколо світу за 80 днів”;

Придбати квитки онлайн ви можете на сайті кіноцентру.

Театр опери і балету імені Соломії Крушельницької

30 квітня об 11:00 музичні забавлянки для дітей 2–4 років “Загадка весни”

У межах проєкту “Привіт, оперо!”

Інтерактивний музичний концерт-гра “Загадка весни” – це веселі й жваві забавлянки у Дзеркальній залі театру з відомими українськими веснянками та гаївками тривалістю 45 хв. Символічні подарунки кожній дитині дозволять забрати частинку веселого дійства додому. Радісні емоції – забезпечені, і не покидатимуть аж до наступного захоплюючого концерту. У супроводі струнного квартету – музикантів оркестру Львівської національної опери. Для дітей віком до 5 років не потрібно купувати окремого квитка, за умови, що вони не займатимуть окремого місця, а зручно прилаштуються на колінах у дорослих.

Національний театр імені Марії Заньковецької

30 квітня об 11:00 музична казка “Івасик Телесик”

Сюжет добре знайомий усім з дитинства. Повчальна історія про маленького Івасика та його батьків, про злу Бабу-Ягу і її доньку Оленку. Саме вони вирішили вкрасти Івасика, щоб зварити з нього вечерю, але чи впораються вони зі спритним і сміливим хлопчиком? Орестові Огороднику вдалося зацікавити маленьких глядачів осучасненими головними героями та цікавою постановкою. Навіть позбувшись «жаховичків», якими зазвичай лякають дітей, автор та режисер зробив казку доброю та веселою. Хоча жанр казки передбачає певну вікову категорію, переглянути її варто не лише малятам, адже усе пізнається у порівнянні. Тривалість – 1 година 15 хвилин без антракту.

Львівський театр ляльок

lysa_m

30 квітня і 1 травня о 12:00 вистава за мотивами казки Івана Франка “Витівки Лиса Микити”

Що робити коли в тебе немає влади ведмедя, сили вовка, коли ти не маєш достатньо харчів і грошей, а життя в лісі вимагає сили, мужності та витривалості? Лис Микита знає формулу успіху: по-перше, потрібно бути постійно в русі, по-друге, використовувати не тільки свій розум, а й винахідливість. Тоді всі негаразди відступлять від тебе і ти будеш переможцем в будь-якій складній ситуації. «Там де є впевненість і наполегливість – немає місця для відчаю», говорить мудрий і хитрий лис Микита.

Тривалість 50 хв з антрактом. Вартість 60-100 грн. Для дітей віком від 3 років.

notky

30 квітня і 1 травня об 11:00 вистава на бейбі-сцені “Як нотки пісеньку складали”

Казковий світ звуків та кольорів. Тут живуть мама Ключ Соль та її дітки – різнокольорові нотки. Кожна нотка має свою особисту пісеньку і окрему барву. Поки що вони міцно сплять, та ось мама починає їх будити та знайомити з глядачами – аби світ наповнився чарівними мелодіями та став барвистим. Та ноткам потрібно допомогти – дитячими співами, танцями та іграми! А що ж буде, якщо котрась нотка загубиться і її пісенька залишиться непочутою? Чи вийде тоді скласти Пісеньку і досягнути Гармонії? Відповідь на це питання будуть шукати глядачі та персонажі разом, граючи в ігри та складаючи докупи звукову та кольорову мозаїку.

Вистава має інклюзивний характер — вона реалізовує принципи доступного та відкритого театру і розрахована на участь дітей із синдромом Дауна. Створення на сцені повноцінного інклюзивного простору відбувається під кураторством професійного психолога. Усі актори, задіяні у постановці, отримали відповідні консультації.

У цій бейбі-виставі інтерактивні розваги поєднуються із навчальними та розвиваючими моментами. Дітям пропонуватимуть не лише гру, а й вправи на увагу, дослідження та спостережливість. А наші актори слідкуватимуть, щоб усе відбувалося весело та натхненно!

Тривалість 45 хв, вартість 150 грн для немовлят віком до трьох років. Квитки на вистави можна купити на сайті чи у касі театру.

Театр “І люди, і ляльки”

30 квітня о 12:00 і 14:00 вистав для дітей від 3 років “В гості до сонечка”. Тривалість 45 хв, вартість 100 грн. 1 травня о 12:00 і 14:00 вистава “Пустотливе жабенятко” для дітей від 3 років. Тривалість 50 хв, вартість 80 грн. Квитки на сайті чи у касі театру.

Музей науки та інновацій

science_innov

Його відкрили 5 квітня на вул. Січових Стрільців, 7. Наразі він працює з метою розвантаження думок дітей та молоді, які прибули із територій ведення воєнних дій, якісного та цікавого дозвілля: нанолекції, майстеркласи та багато іншого присвячені цікавому вивченню фізики, хімії та інших природничих наук. Сформовані групи відвідувачів прийматимуть безкоштовно під час трьох часових проміжків з середи до суботи: 11:00, 13:00 та 15:00 год. Візит слід забронювати: https://sciencemuseum.com.ua/web/event/event_id/733?lang=ua Вхід – безкоштовний.

Кінотеатри “Планета кіно”

У двох кінотеатрах мережі цими днями такі стрічки для сімейного перегляду: “Співай 2”, “Людина-павук: додому шляху нема”, “Викрадена принцеса”, “Сторожова застава”, “Великий червоний пес Кліфорд”, “Вовк 100%”. Години сеансів та вартість квитків на сайті мережі.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.