Львівський гурт Torban дасть Великодній онлайн-концерт

//

sashko

93013836_2697825667117119_2267076136183791616_n

Львівський пост-фолк гурт Torban запрошує всіх охочих на традиційний Великодній концерт. Цього року через карантин він уперше відбудеться в онлайн-форматі. У концерті прозвучать веснянки та весільні пісні.

Як розповідають музиканти, карантин для гурту є дуже плідним. Зокрема, нині вони працюють над матеріалом для нового альбому. А ще спеціально до Великоднього концерту підготували прем’єру пісні.

Відеотрансляція концерту розпочнеться на Великдень, 19 квітня, о 18 годині на сторінці гурту у Facebook і на YouTube каналі Torbаn.

Нагадаємо, львівський гурт Torban –це колектив, який експериментує з традиційною музикою. Названий він на честь торбану – «панської бандури». Цей струнно-щипковий інструмент (родич лютні) був популярним серед шляхти у ХVІІ- ХVІІІ ст.

Перший виступ гурту відбувся 21 червня 2016 року на Святі музики у Львові. Відтоді музиканти записали перший альбом «Vesna», двічі побували з туром у Польщі, Литві, Латвії, заграли кілька десятків концертів в Україні.

Основа музики Torban – давні пісні, віднайдені в архівних матеріалах. Більшість із них є обрядовими: коляда, веснянки, купальські та весільні, адже саме вони сповнені архаїчного, дохристиянського змісту. Кожну пісню музиканти прослуховують і вивчають, а відтак здійснюють її аранжування, яке надає пісні нових барв і сучасного звучання. Водночас музиканти намагаються максимально зберігати мелодію, ритм і текст.

Torban сформували учасники різних колективів, зокрема Kings and Beggars, Перекоти Поле, ДоСхідСонця, Оленки. До складу гурту входять:

Марічка Чічкова – спів, концертина.

Юрко Дворник – спів, колісна ліра, дримба.

Святослав Галась – бас-гітара.

Данута Згарда – спів, перкусійні інструменти, духові.

Артур Темченко – спів, перкусійні інструменти, дримба.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.