У Львові дні українського кіно – вхід вільний

//

Слоган події — «Наближення». Організатори обрали його не випадково, адже програма фестивалю фокусується на фільмах та питаннях, які турбують українську кіноспільноту та глядачів та віддзеркалюють сучасну реальність – йдеться на сайті Львівської міської ради.

kino

Відкрився фестиваль тематичною підбіркою найактуальніших короткометражних робіт українських режисерів та режисерок. У інші дні глядачам покажуть 5 стрічок, кожна з яких по-своєму є знаковою для українського кінематографу. Серед них: перший український фільм-фентезі «Сторожова застава», житейська комедія «Припутні», документальна стрічка «Українські шерифи», військова драма «Кіборги» та один із найбільших копродукційних кінопроектів — «Коли падають дерева». Особливістю кінопоказів стануть живі обговорення та дискусії з авторами, аудиторією та експертами на теми, які вони піднімають у своїх роботах. Особисто стрічки представлять режисери Роман Бондарчук, який власне у 2016 був номінований на «Оскар», із стрічкою «Українські шерифи», Аркадій Непиталюк, Марися Нікітюк та інші.

У рамках індустріальної частини фестивалю — Львівських кінозустрічах, можна буде почути на профільних презентаціях акторку Дарію Аверченко та продюсера Ігоря Савиченко. Родзинкою платформи стануть презентації іноземних колег Міліци Боґаніч (Сербська кінокомісія), а також Наталії Води (Краківське фестивальне бюро та Краківська кінокомісія). Вхід на усі події фестивалю — вільний. Кінопокази фестивалю відбуватимуться у кінотеатрі «Коперник» (вул. Коперника, 9), а індустріальна платформа у Етнографічному музеї на проспекті Свободи, 15. Подію організовують мистецька формація Wiz-Art та Lviv Film Commission за підтримки Львівської міської ради та Держкіно України.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.