Вихідні 16-17 листопада: куди піти у Львові

//

sashko

af2

Підбірка місць, де можна буде відпочити у Львові 16-17 листопада

Середина листопада – а дощі ще не стали надто затяжними й землю досі не вкрив сніг. Глобальні зміни клімату, вочевидь, добралися й до Львова. Тим приємніше буде вийти у вікенд погуляти. Куди? Ми вам підкажемо, де можна відпочити 16-17 листопада.

Виставки

До 17 листопада триває персональна виставка Романа Романишина «Казки для дорослих» у «Зеленій канапі». Тож поспішайте побачити 24 кольорові (друковані в кілька пластин) офорти, що ілюструють 24 глави двох частин геніального твору Льюїса Керрола про дівчинку Алісу, по 12 у кожній.

Створені у 2014-2017 роках, ці офорти вперше представлено в повному обсязі.

Для «Аліси в Дивокраї» кольорові зображення вписані у форми, що є посиланнями до змісту кожної конкретної глави. Тут є такі форми, як капелюх, чайник, або яйце.

12 творів для другої частини вписані в однакові прямокутники.

За полями кольорових зображень – білим по білому, для уважних глядачів – тиснення на папері без використання фарби, так зване сліпе тиснення.

Дата: 22 жовтня – 17 листопада

Адреса: вул. Вірменська, 7

Якщо побачене в «Зеленій канапі» потішить око й душу, не полінуйтеся зазирнути й у Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького. Там триває виставка робіт того ж таки Романа Романишина «Перехрестя».

«Прагнучи проникнути до філософської “основи основ” свого буття, намагаючись пов’язати його з долею близьких і найдорожчих людей, родини і сім’ї, своїх предків і рідного народу, художник наполегливо укладає та розширює власний ірреальний творчий простір. В ньому не існує обмежень, стираються видимі часові межі, грані між мистецькими формами, жанрами, правилами застосування матеріалів і технік […] Титульна назва сьогоднішньої виставки – “Перехрестя”. Вона символізує безконечні життєві перетини часу і людської долі, креативних помислів та оригінальних авторських ідей, реального навколишнього світу і власного, створеного художником, безконечної низки наших емоцій та асоціацій…» – так описує роботи художника доктор мистецтвознавства, професор Орест Голубець.

Дата: 8 листопада – 8 грудня

Адреса: просп. Свободи, 20

Театри

У неділю, 17 листопада, у Львівський оперний театр варто завітати ще зранку. Об 11 годині там розпочнеться другий тур V Міжнародного конкурсу оперних співаків імені Соломії Крушельницької.

Засновником конкурсу є Міністерство культури України, а проводить його Львівська опера у співпраці з Національною всеукраїнською музичною спілкою. Цього року конкурс, що розпочався 12 листопада, відбувається після десятирічної перерви і триватиме до 22 листопада. До участі в ньому зголосилися 54 оперні співаки та співачки віком до 35 років з України, Вірменії, Польщі, Білорусі й Угорщини. У другий тур потрапили 24 з них, своє вміння вони демонструватимуть у супроводі оркестру. Крім світової класики, обов’язковою для виконання є арія з опер українських композиторів.

af3

Також 17 листопада у Львівській опері – містична драма “Salomea” за сценарієм кінодійства львівської поетки Наталії Давидовської «Голоси», присвяченого Соломії Крушельницькій. У режисурі Галини Воловецької постала оригінальна й непересічна композиція, де своєрідний діалог Голосу Соломії та Голосу Часу доповнено документальним компонентом – витримками з листів співачки. Важливу роль відіграє й музичний пласт.

Дата: 17 листопада

Адреса: просп. Свободи, 28

У театрі імені Марії Заньковецької у неділю – музична пригода «Пітер Пен: Нова історія» за відомим твором Джеймса Баррі. Прем’єра відбулася 6 липня, а глядачі мали нагоду побачити виставу у стилі американських коміксів лише 7 разів. У виставі багато танців, сучасної музики та пісень. Попри те, що створено її за дитячою книгою, вистава має обмеження 12+. Початок вистави – о 12:00.

Якщо ж вам хочеться старої доброї класики – завітайте до театру на виставу «Украдене щастя» за твором Івана Франка. Неділя, 17 листопада, 18:00.

Дата: 17 листопада

Адреса: вул. Лесі Українки, 1

Театр Леся Курбаса запрошує на перегляд трагікомедії «Королева краси» Мартіна МакДонаха. У центрі сюжету п’єси – історія старої жінки Меґ, яка живе у малому селі в Ірландії, де ув’язнила себе і тепер робить все можливе, щоб ув’язнити свою доньку Морін. Творці вистави порушують тему периферійної, ізольованої людини, яка прагне омріяного життя, але не в змозі його досягнути. Через страхи минулого, що переносяться на реальність, нездатність реалізовувати свої мрії, це бажане життя залишається непрожитим. Таким є ментальний парадокс, що притаманний, зокрема, й українському суспільству: прагнути кращого, але не робити зусиль задля його досягнення, натомість, видавати бажане за дійсне і жити ілюзією.

Дата: 16 листопада

Адреса: вул. Леся Курбаса, 3

Кіно

af4

У львівських кінотеатрах, як зазвичай, розмаїття фільмів на різний смак. Якщо хочете поностальгувати, але не занадто, цього вікенду, наприклад, можете обрати до перегляду «Термінатор: Фатум». Старий дядечко Арнольд, Сара Коннор і добре знайома тематика – любителям «Термінатора» сподобається. Хоча «вау-ефект», як у дитинстві, навряд чи буде.

За сюжетом, Сара Коннор знайшла свою мету в житті – знищення термінаторів. І виходить це в неї досить-таки непогано. Попереду на неї чекають випробування, раніше з якими вона не стикалася. Скайнет відправив у наші дні нового неймовірно сильного термінатора, щоб знищити дівчину на ім’я Дені Рамос. Раніше Сару турбувала тільки доля Джона, але зараз вона повинна врятувати й Дені заради всього людства. Допоможе в цій справі їй загадкова дівчина на ім’я Грейс – вона щось між людиною та машиною, але все-таки вибрала сторону. Навіть дві настільки сильні жінки потребують допомоги ще одного – ім’я йому Т-800. Разом у них є шанси врятувати людство.

Ще один фільм-ностальгія – «Ангели Чарлі». Це історія нового покоління чарівних та небезпечних шпигунок, які працюють на загадкового боса Чарлі.

Якщо ж ви любитель трилерів і фільмів жахів, обирайте американську стрічку «Доктор Сон» (обмеження 18+). Хлопчик-ясновидець Денні Торранс пережив кошмарний сезон в готелі «Оверлук», де став свідком божевілля і загибелі свого батька. Подорослішавши, але не оговтавшись від дитячої травми, Денні веде життя маргінала-алкоголіка. З ним встановлює зв’язок інша «сяюча» дівчинка, Абра. Їй потрібна допомога Денні, щоб не стати жертвою так званого «Істинного Вузла» – групи мисливців за обдарованими дітьми.

До слова, у деяких кінотеатрах цих вихідних ще можна спіймати останні сеанси нашумілого «Джокера», причому за зниженою ціною. Тільки просимо: не беріть із собою дітей, а надто – вразливих. З дітьми краще піти на «Родину Адамсів», яка досі є в прокаті, «Сельму у місті привидів» або ж «Дитя погоди».

Дата: 16-17 листопада

Адреса:

мережа Кінопалац (вул. Театральна, 22, просп. Червоної Калини, 81)

Планета кіно (вул. Під Дубом, 7Б, ТРЦ «Forum Lviv», с. Сокільники, вул. Стрийська, 30, ТРЦ «Кінг Кросс Леополіс»)

Мультіплекс (вул. Кульпарківська, 226А, ТРЦ Victoria Gardens, вул. Гетьмана Мазепи, 1Б, СТРЦ Spartak)

Концерти, вечірки

У Львівській національній філармонії 16 листопада – спеціальний проект JazzFall: Дана Винницька та Shockolad відсвяткують 15-річний ювілей гурту.

ShockolaD – це відомі джазові музиканти в Україні та за кордоном Ігор Гнидин, Анастасія Літвінюк (основний склад) і яскравий бас-гітарист Андрій Кохан.

На цьому концерті музиканти заграють найкращі композиції з різних альбомів з першою рідною вокалісткою, співзасновницею проекту, мегапопулярною в музичних творчих колах Польщі, Європи та світу Даною Винницькою. На вас чекають правдивий український етноджаз, ювелірні імпровізації від майстрів українського джазу.

Окрім того, цього тижня на відвідувачів Львівської філармонії чекає Французький Weekend. 15 і 17 листопада на сцені Львівської національної філармонії виступлять французькі піаніст та піаністка: Максім Зеккіні та Кім Барб’є.

У репертуарі Кім Барб’є – чимало масштабних віртуозних композицій. Упродовж своєї успішної кар’єри вона виступала з кращими оркестрами світу на найвідоміших концертних майданчиках.

Свою майстерність піаністка продемонструє 15 листопада у виконанні одного з найвідоміших концертних творів фортепіанного репертуару ХХ століття – Рапсодії на тему Паганіні С. Рахманінова, написану на основі 24-го капрису Н. Паганіні.

Кім Барб’є виступить у супроводі Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії. Диригуватиме Тарас Криса. Також у програмі вечора прозвучить симфонічна поема Ріхарда Штрауса «Життя героя» (ор.40).

17 листопада у філармонії із сольним концертом виступить французький піаніст Максім Зеккіні. Його концертна програма, яку виконавець назвав «Від Моцарта до мюзиклів сучасності», стане своєрідною мандрівкою різними стилями й епохами: від улюблених композицій В.А. Моцарта, через натхненні та інтимні ноктюрни Ф. Шопена, до найвідоміших уривків із мюзиклів Л. Бернстайна, М. Леґрана та Р. Коччанте.

Дата: 16-17 листопада

Адреса: вул. Чайковського, 7.

А на FESTrepublik 17 листопада чекають студентів, щоб відзначити їхнє «професійне» свято.

«Усю ніч з 22:00 і до ранку, ми будемо розривати танцпол і дозволимо зробити те, чого ти так давно хотів – зірвати дах і відірватися по повній», – обіцяють організатори.

Special guest – колектив Remafo, новий подих українського хіп-хопу, який вже став легендою львівського андеграунду.

Дата: 17 листопада

Адреса: вул. Старознесенська, 24

Королівський День студента обіцяють і в клубі «Малевич». У програмі пропонують Мега паперове шоу, зіркові гості – сексапільна Nastia Zoloto та космічні Golden Light Project, а ведучий вечора – Markov MC.

Початок у неділю, 17 листопада, о 21:00. Вхід – 18+

Дата: 17 листопада.

Адреса: проспект В’ячеслава Чорновола, 2.

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.

Індекс маси тіла калькулятор