Виставка «Памфірова Маланка. Кінолабораторія»

//

Nelegal

Для виставки «Памфірова Маланка. Кінолабораторія» зібрала кінокостюми, реквізит, обрядові маски, ескізи і розкадровки сцен фільму, фото- і відеоматеріали про його створення, про живу народну традицію Маланки та про особливу художню реальність кінострічки. Вироби народних майстрів з Буковини стали частиною кінофільму й поки триває його прокат у кінотеатрах, їх показують у Львові, а згодом повезуть і до Києва.

pmfr2

Це все можна безкоштовно побачити у трьох кімнатах старого приміщення. Тут ще досі є камін, об’ємні скляні люстри, м’які крісла, креденс. Це та частина мистецького центру, де не так часто, як в основній частині цього галерейного простору, бувають публічні події.

Премʼєра фільму «Памфір» відбулася на Каннському кінофестивалі у травні 2022 року. Картину було відібрано до участі у програмах понад 40 кінофестивалів у 25 країнах світу.

Організатори: творча команда фільму «Памфір», Національний центр «Український Дім», Львівський муніципальний мистецький центр

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.