Афіша Львова: події у вихідні 28-29 грудня

//

sashko

dsc5991-60960b45

2019 рік добігає до завершення, і попереду – останні вихідні грудня. Хтось проведе їх у метушні та приготуваннях до свят, але ми радимо відкласти всі клопоти й відпочити. Де саме? До вашої уваги – підбірка подій у вихідні 28-29 грудня.

Виставки

Наприкінці року відкривають не надто багато нових виставок. Але це точно не проблема, а нагода відвідати ті, до яких «не дійшли руки» раніше.

Наприклад, у кам’яниці Корнякта експонується виставка «У львівському салоні», присвячена аристократичному львівському салону першої половини ХІХ ст.

zaproshennya-i-net-1

Тут ви маєте нагоду зануритися в атмосферу аристократичного салону ХІХ ст. Салони в різних країнах Європи були важливими осередками культурного та товариського життя. Зібрання певного кола людей заради спілкування на теми мистецтва, літератури чи науки зародилися в Італії ще в епоху Ренесансу. Але справжнього розквіту салони сягнули у Франції XVIII століття, в добу Просвітництва. Вони сприяли поширенню нових сміливих ідей, відкривали шлях до визнання і слави письменникам, митцям і вченим.

У Львові салони започатковували в помешканнях аристократів та багатих міщан на зламі XVIII-XIX століть.

Дата: 5 грудня – кінець січня

Адреса: пл. Ринок, 6

Якщо ви досі не відвідали виставку Анни Соколан «Різдво Христове» в Музеї Івана Георгія Пінзеля, то цих вихідних ще матимете таку нагоду.

Нагадуємо, на виставці представлені роботи «Різдво Христове», «Богородиця Семистрільна» та «Нерукотворний образ Ісуса Христа».

Дата: 19 грудня – 1 лютого.

Адреса: вул. Личаківська, 2а.

У ці останні дні року, що минає, як ніколи актуально буде відвідати виставку «Тиша», яка триває в палаці Лозинського.

Для виставки обрано роботи, в яких звучить тема тиші, мовчання в різних аспектах, – від філософсько-споглядального до релігійно-сакрального. Відповідно задуму й тематика робіт надзвичайно різноманітна: краєвиди, портрети, декоративні композиції та твори релігійної тематики.

Відвідувачам пропонують побачити тишу очима різних художників і графіків XIX-XX ст. тут є роботи й відомих, і менш знаних митців. Це, зокрема, Каєтан Стефанович, Леопольд Левицький, Яцек Мальчевський, Олександр Аксінін, Іван Остафійчук, Францішека Кобліха, Роман Жук, Стасіс Красаускас. Загалом – близько сорока робіт.

Дата: 13 грудня – 13 лютого

Адреса: Палац Лозинського, вул. В. Стефаника, 3

Театри

Львівська опера цих вихідних запрошує на безсмертний балет «Лебедине озеро». А якщо ж бажаєте відпочити разом з дітьми, вам може сподобатися музична казка на 2 дії «Попелюшка».

foto-1060-1024x683

Окрім того, в неділю можете відвідати різдвяне дійство за участю хору та симфонічного оркестру Львівської національної опери «З нами – Бог! Розумійте, народи…»

Дата: 28-29 грудня

Адреса: просп. Свободи, 28

У театрі імені Марії Заньковецької цих вихідних радимо відвідати виставу «Фредерік, або Бульвар злочинів» Еріка-Емманюеля Шмітта.

Перш за все, це п’єса про Театр, про великого французького актора 19 століття Фредеріка Леметра, який віддав своє життя театру, пожертвувавши особистим щастям.

Шмітт присвятив свою п’єсу відомому французькому акторові Жану-Полю Бельмондо. Театр ім. Марії Заньковецької запросив для театрального прочитання твору режисера, з. д. м. України, лауреата численних премій Олексія Кравчука. Ви отримаєте унікальну нагоду побачити її в останні дні 2019 року – лише 28 та 29 грудня.

Дата: 28-29 грудня

Адреса: вул. Лесі Українки, 1

Театр Леся Курбаса пропонує цього вікенду відверту історію актриси про життя, долю, любов і смерть – на прем’єрі моновистави «Кабаре Бухенвальд. Вечір 1».

Кабаре Бухенвальд – це кабаре останньої надії, героїні якого покажуть внутрішній бік буття актриси. Територія театру допоможе поринути в атмосферу дійства, адже саме як кабаре ще на початку ХХ століття будували приміщення сучасного театру.

Моновистава за п’єсою KLIMа. У головній ролі – Анна Нікітіна, актриса ДАХу й учасниця кабаре Dakh Daughters.

Дата: 28-29 грудня

Адреса: вул. Леся Курбаса, 3

Театр Лесі знову покаже виставу «Люди» за п’єсою Моніки Каньової.

Інколи здається, що у світі немає нічого складнішого за людські стосунки. От наприклад – Йозеф. Чоловік переживає не найкращий період свого життя. Колись успішний і впливовий – тепер занедбаний, стомлений і нібито хворий. Йозеф страждає. Бідолашний Йозеф! Страждає від усіх цих невдячних, пихатих, поверхневих людей. Вам, може, навіть стане його шкода. Саме в цей момент варто згадати, що людські стосунки будуються з двох боків. І якщо хтось вперто викладає з цеглин стіни, цементуючи їх маніпуляціями, то рано чи пізно опиниться в лабіринті, де жодна Аріадна не подасть йому нитку. Та вона й не потрібна, якщо ти – Мінотавр.

Дата: 29 грудня

Адреса: вул. Городоцька, 36

Кінотеатри

У кінотеатри цих вихідних варто йти по гарний настрій. Зрештою, коли ще розслабитися й відпочити, як не перед шаленим періодом свят?

Отож, пропонуємо завітати на комедію для всієї родини «Ігри з вогнем». На новорічні канікули групі пожежників доведеться зібрати волю у кулак. Адже перед ними загроза найвищого ступеня – троє нестримних підлітків, які дуже люблять бешкетувати.

1234432

Ще один варіант для сімейного перегляду – мультфільм «Шпигуни під прикриттям».

Супершпигуна Ленса Стерлінга всі вважають найкращим у цій професії. Чому? Та просто тому що його всі знають, але ніхто не може зловити. Але такого успіху не було би без супергаджетів, які для нього створює молодий учений Волтер Беккет. Один із них мало не кожен день рятує світ від усяких небезпек, а інший завжди залишається в тіні, у власному світі винаходів. Його нове відкриття має перевернути світ шпигунства – це спеціальна сироватка, яка перетворює людей у різних істот. Наприклад, у голубів, адже вони такі непримітні. Ленс Стерлінг випадково випив таку сироватку – і став птахом. На кону доля всього світу, а шпигунові потрібно звикнути до нового тіла та до нових здібностей…

Якщо ж вам хочеться не тільки веселощів, а ще й музики, – оберіть мюзикл «Кішки».

На щорічний котячий бал збираються кішки з Племені обраних з різних куточків землі. Усі вони різні: породисті і безпородні, юні і старі, домашні улюбленці і бездомні. Коли вони збираються разом, кожна кішка розповідає про себе – чому вона така виняткова й за що її можна вважати обраною.

Усі ці милі комедії – не для вас? Хочеться чогось страшнішого? Ну, окей, тоді для вас – молодіжний хорор від Blumhouse «Чорне Різдво». На свята, у розпал новорічних вечірок, у коледжі стається серія моторошних вбивств молодих студенток. Але розплата не забариться… Дівчата нового покоління не хочуть ставати безпомічними жертвами і кидають виклик жорстокому маніяку. Хто був мисливцем – стане здобиччю!

І, звісно, цього вікенду ще є нагода поностальгувати під час перегляду «Джуманджі: Наступний рівень» або останнього фільму саги «Зоряні війни» – «Зоряні Війни: Сходження Скайвокера».

Дата: 28-29 грудня

Адреса: мережа Кінопалац (вул. Театральна, 22, просп. Червоної Калини, 81)

Планета кіно (вул. Під Дубом, 7Б, ТРЦ «Forum Lviv», с. Сокільники, вул. Стрийська, 30, ТРЦ «Кінг Кросс Леополіс»)

Мультіплекс (вул. Кульпарківська, 226А, ТРЦ Victoria Gardens, вул. Гетьмана Мазепи, 1Б, СТРЦ Spartak)

Концерти, вечірки

malevich-nightclub_lviv

Повеселитися цих вихідних (якщо у вас не заплановано корпоративів, звичайно) можна в нічному клубі «Малевич». 28 грудня, в суботу, красень Youri роздає позитивні вайби. Вхід: дівчатам – 100 грн, хлопцям – 200 грн.

А 29 грудня, в неділю, на відвідувачів чекає дуже гаряча Vikky V з MC Baykonur на Crazy Girls Sunday, і пристрасна Malevich Latina. Вхід: 50 грн для всіх.

Дата: 28-29 грудня

Адреса: просп. В’ячеслава Чорновола, 2

Заходи за категоріями та локаціями

Куди піти та де відпочити на вихідні чи в свята - календар подій Львова. Зручна систематизована афіша фестивалів, вечірок, концертів, виставок, кіно, театральних вистав, кінопоказів, мистецьких подій для львів'ян та туристів. Цікаві кіноогляди та анонси прем'єр.